Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Recepty prověřené stoletím

22. 04. 2015 | Nemoci

I když v lékárnách můžeme zakoupit řadu preparátů označovaných jako protichřipkové, odborníci jsou přesvědčeni, že dokáží pouze zmírnit příznaky onemocnění, ale jeho délku výrazně nezkrátí. Doporučuje se věnovat pozornost spíš posilování imunitního systému. Můžeme k tomu použít osvědčené domácí prostředky, které podpoří vlastní obranyschopnost našeho organismu.

Patří k ní například inhalace heřmánkovým čajem, kuchyňskou solí nebo éterickým olejem z kleče, eukalyptu, borovice a máty. Dosáhneme zklidnění sliznice a pročistí se dýchací cesty. Recept je jednoduchý - do litru vařící vody přidáme 2 - 3 čajové lžičky heřmánku či kuchyňské soli, nebo 10 - 20 kapek éterického oleje, roztok necháme trochu vychladnout a páru vdechujeme po dobu 10 minut.

Proti bolestem v krku a chrapotu pomáhá kloktání čajem ze šalvěje, která obsahuje látky schopné ničit původce onemocnění. Aby se účinky dostavily, musíme ovšem hltan vymývat nejméně po dobu 3 minut.

šalvěj lékařskáZ lékárny našich babiček pochází také jeden poněkud netradiční a ne příliš známý lék proti nachlazení, jímž je slepičí polévka. Její léčebné účinky potvrzují i dnešní lékaři. Tato polévka obsahuje látky, které jsou schopné bránit vzniku zánětů v dýchacích cestách a zároveň ničí i původce choroby. Nejlepších účinků dosáhneme tím, že několikrát denně sníme po lžících šálek horkého vývaru.

K domácím léčebným prostředkům patří i med. Podle nejnovějších výzkumů je tomu tak proto, že obsahuje enzym inhibin, který ovlivňuje imunitní systém. Jeho účinky zachováme pouze tehdy, když med nevystavíme teplotám vyšším než 45°C.

To, že pocení stimuluje obranné síly organismu, věděli již naši předkové. Podporovali je tedy například pomocí horké bezinkové šťávy a čaje z lipových květů. Velký úbytek tekutin je však třeba nahradit, proto se doporučuje vypít maximálně 3 litry minerální vody či bylinkového čaje denně.


Pikaču - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Zaujímavý článok.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles