Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Riviéra Šibenik

23. 12. 2013 | Evropa

O Riviéře Šibenik se mluví jako o drahokamu severní Dalmácie. Jakpak by ne, když se jedná o jedno z nejstarších chorvatských měst, které si zachovalo svou původní starověkou atmosféru. Ve městě Šibenik na vás čeká nespočet památek, z nichž na vás bude dýchat minulost dávných kultur, můžete navštívit například kostely nebo pevnosti.

Šibenik je přístavní město bohaté na historické a kulturní památky, které je situováno ve svahu kopce v blízkosti místa, kde řeka Krka ústí do Šibenického zálivu. Je vhodné zejména pro ty, kteří hledají odpočinek od všedního života, chtějí načerpat energii a také poznat krásy přírody a čistého moře.

Z hlediska geografického ji můžeme rozdělit na část zahrnující město Šibenik a část pobřežních ostrovů, jejichž počet přesahuje 240. Celý charakteristický ráz ostrovů je doplněn o přenádherné skalní útesy a malé ostrůvky. Jelikož lidé žijí jen na ostrovech Kaprije, Krapanj, Murter, Prvič, Zlarin a Žirije, můžete se v klidu kochat neobyčejně krásnou přírodou s mnoha zátokami a blankytně zářivou vodou.

riviéra ŠibenikDo Riviéry Šibenik se řadí také dva uznávané národní parky – NP Krka a NP Kornati. Každý z nich vybízí k jiným turistickým výletům s neposkvrněnou přírodou, kde žije vzácná fauna i flora. NP Krka je typický pro své velké vodopády a NP Kornati můžeme charakterizovat neobvykle vysokými útesy s ohromující přírodou.

Oba dva parky mohu jen doporučit, určitě si nezapomeňte vzít foťák, protože na každém kroku narazíte na nevídané přírodní scenérie. V obou parcích se dá i svlažit, takže rovněž plavky a ručník nejsou k zahození. Ručníkem se případně můžete přikrýt také na lodi, kde dost fouká, když jedete po moři směrem k parkům.


Kriol - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Riviéra Šibenik:

Riviéra Šibenik
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
taky jsme tam byli cestou na MurterSmajlíkKRKU jsme také navštívili..paráda Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pekný článok o krásnom dovolenkovom mieste Smajlík.
Nebola som tam, tak je škoda, že si nepripojila viac fotiek, aby som sa po ňom mohla aspoň virtuálne poprechádzať.
Obrázek uživatelky
profil
souhlasit Šibenik je nádherný a okolí taky. Určitě doporučuji navštěvu Primoštenu je od Šibeniku cca do 20km.
Oba parky jsou supér i na koupačku. Určitě to stojí za návštěvu. Pak bych při cestě domů doporučila i Zadar.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles