Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak ušetřím peníze na jídlo, nákupy v akcích, nedrahé značky apod.

10. 11. 2012 | Finance

Chtěla bych Vám předat pár svých zkušeností jak nejvíce uspořit a ušetřit na jídle. Při dnešním hrozném zdražování všeho se jistě budou některé tipy hodit. Určitě hodně z vás mnoho z nich dodržuje a zná. Ale chci dodat, že rozhodně se nevyplatí šetřit na kvalitě potravin. Nakupovat se dá kvalitně a přesto i levně. Tak se na to podíváme.

Nákupy v akcích

Určitě nejlepším a nejdůležitějším tipem jak ušetřit je nákup potravin v akcích. Můžete koupit kvalitní potraviny za výborné ceny, neboť obchody se v nejrůznějších akcích předhnějí. Já to dělám např. tak, že když mi domů přijdou letáky různých obchodů, vždycky si na lístečky vypíšu seznamy co mě v nich láká a pak jdu potraviny nakoupit. Většinou všude chodím pěšky, takže ušetřím i za jízdu. Samozřejmě že autem či autobusem je vše pohodlnější a výhodnější (pro ty kteří mají obchody dále), ale já raději jdu pěšky a tak udělám i něco pro své zdraví a pravidelný pohyb. Pokud jsou v akci potraviny s delší trvalivostí nakoupím vždy už i zásoby dopředu, mohou to být např. oleje, cukr, mouka, různé koření, mléko apod.

jak ušetřitPrivátní a ne nejdražší značky

Mnohokrát také nakupuju různé privátní značky obchodů, protože mají stejnou někdy i lepší kvalitu než potraviny drahé či předražené. Stačí si jen přečíst etiketu, původ či složení. Mimochodem vždycky se dívám i na původ dané potraviny. Skoro každý obchod už má dneska svou privátní značku. A také jsou o mnohokrát levnější.

Sezónní potraviny

Dobrý tip je také nakupování sezónní potravin. Jsou to např. ovoce a zelenina. Většinou v létě jsou levnější, tak je kupuji ve větším množství jsme zdravější a ještě se dobře najíme. A také hodně vařím jídla z sezónních potravin. A nebo je různě uchovávám na zimu např. zmražením, zavařováním nebo nasušením. Pokud má někdo zahrádku, tak se dá výrazně ušetřit i pěstováním různé zeleniny či ovoce např. jablíčka, mrkev, cibule či drahý český česnek. A navíc vypěstované potraviny jsou kvalitní a zdravé. Také můžete pěstovat i doma na balkóně či na parapetu několik drobných potravin.

Věrnostní karty a programy obchodů

Vždy když má obchod nějakou věrnostní kartu či program jsem vždycky členem. Dá se také ušetřit větší finanční obnos. Na karty se sbírají bodíky za dárky nebo máte slevněné různé potraviny více než obyčejný zákazník či dostáváte domů poštou různé slevové kupónky. Vždycky se něco hodí a vyplatí se to. Věrnostní programy mají např. obchody Billa, Tesco, Teta drogerie apod. Registrace do takovýchto programů je většinou bezplatná a zcela zdarma.

Nakupování masa či salámů vcelku nebo různá domácí výroba apod.

Posledním důležitým tipem, který mě napadl je nákup masa či salámů vcelku. Neboť když už koupíte maso nachystané či nakrájené na řízky bývá o dost dražší a lépe se Vám vyplatí koupit celé kotletu, krkovičku či kýtu. A podobně je to i s ostatním masem a salámy. Také si můžete různé potraviny vyrábět i doma např. domácí šunku či mleté maso nebo ještě např. lečo. Rozhodně je to kvalitnější a zdravější. A to samé platí i o pečivu. Pořád je lepší si doma koláčky či bábovku nebo další buchty doma upéct než kupovat za drahé ceny. A taky nikdy nevíte co v tom je, ale doma si do toho dáte co chcete podle vlastních představ.

Tohle jsou mé tipy, snad jsem na nic nezapoměla, takových tipů a nápadů je jistě i více a pokud máte i vy nějaký co jsem nejmenovala tak sem s ním. Určitě se budou některým z nás hodit. Doufám, že se Vám článek líbil a odnesete si z něj i poučení.


Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak ušetřím peníze na jídlo, nákupy v akcích, nedrahé značky apod.:

Jak ušetřím peníze na jídlo, nákupy v akcích, nedrahé značky apod.
Jak ušetřím peníze na jídlo, nákupy v akcích, nedrahé značky apod.
Jak ušetřím peníze na jídlo, nákupy v akcích, nedrahé značky apod.
Jak ušetřím peníze na jídlo, nákupy v akcích, nedrahé značky apod.
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Jak slyším slovo šetřit, otvírá se mi kudla v kapse. Máme tu jeden malý obchůdek, ale i když to mám prakticky asi 4 minuty pěšky od domu, nechodím tam, nemám na to! Máme poblíž Billu, Alberta a Lidla, tam mají v akci tohle, tam zas tamto, člověk by si nohy uběhal, i když jsem v důchodu, neobíhám obchody abych ušetřila 3 koruny, stejně se zbožím v akci nakoupím i jiné zboží, které je drahé, takže úspora prakticky žádná. Zdraví mi nedovolí abych celý den jezdila po obchodech, tedy hyper-super marketech
Obrázek uživatelky
profil
článek pěkný. Jen se vidím, jak po práci ještě lítám mezi různými obchody. To raději nakoupím v jednom, ikdyž dráž, ale mám více času věnovat se dětem. Kompenzuji to, pro nás na tom hlavním. Vepřové nám momentálně chrochtá ve chlívku, ale brzy se pŕestěhuje do mrazáku. Vlastní vajíčka, na jaře nově i mléko od koz. Je to koníček rozhodně ušetří víc, než řešit každou korunu v obchodě.
Obrázek uživatelky
profil
Rady,které moc neporadíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
prosím, přestaň už nám veledůležitě radit!
Je to trapné!Zvláště ten Tvůj závěr:

Tohle jsou mé tipy, snad jsem na nic nezapoměla, takových tipů a nápadů je jistě i více a pokud máte i vy nějaký co jsem nejmenovala tak sem s ním. Určitě se budou některým z nás hodit. Doufám, že se Vám článek líbil a odnesete si z něj i poučení.
Obrázek uživatelky
profil
tak článek je sice poučný,to jo, ale jestli to píšeš znovu,pod jinou hlavičkou,to hezké není,nevím,hledat článek nebudu
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles