Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Injekce

15. 06. 2010 | Vaše příběhy
O své mladší setřičce jsem již psala několikrát, ovšem to, co jsme s ní prožili by vydalo možná na slušnou knihu. Nebudu vás tentokrát nějak zastrašovat, ani vás nechci přimět k nějakému zamyšlení. Zažili jsme s mojí sestrou opravdu i spoustu legrace, než její samostatné útěky domů, nebo úrazy, či její vyspávání v kuchyni pod stolem.
    

Moje sestra byla opravdu velice svérázné, všetečné dítě, které navíc patřilo mezi takové ty děti, kterým prostě nic neuniklo. Naprosto nic. Byla na svůj věk vždy velice vnímavá, všímavá a řekla bych i inteligentní. Zbožňovala navíc sledování televize, která u nás sice neběžela od rána do večera, ale jakmile televize byla zapnutá, už u ní byla. Já, která jsem o šest a půl roku starší, jsem již kolikrát dýchala do polštářů, ale moje sestřička se dokázala i do pozdních hodin na televizi dívat. Televizní noviny? - Tak ty sledovala také, s velkým zájmem, těžko říct, do jaké míry zprávy chápala. Ale její vnímavost se záhy ukázala.

Maminka nám nikdy předem neříkala, proč jdeme k lékaři. Ať už se jednalo o prohlídku, o očkování, prostě jdeme k lékaři a o ostatním mlčela, aby nás uchránila zbytečného strachu,  i když já jsem byla v tomhle směru od sestry hodně odvážná. Moje sestřička, přesto, že se nebála zapojit se do kdejaké rvačky za mladšího nebo slabšího, se doktorů bála, jak čert kříže. Očkování a jiné injekce, které musela naše dětská ošetřující lékařka mojí sestřičce aplikovat, si vždy vyžádaly krutý boj.... .
    
Byla jsem již ze školy doma. Najednou klíče v zámku, maminka s mojí plačící sestřičkou přišly akorát domů od lékařky. Sestřičce, které byly tenkrát asi necelé tři roky, vydržely slzy v očích celou cestu domů.
    

Zeptala jsem se maminky, proč sestřička tak brečí.... . Maminka mi řekla, že s ní byla u doktorky a píchla jí Pendepon. Nu nic, víc jsem se neptala, bylo mi to divadýlko naprosto jasné, již z předchozích vyprávění. Najednou se sestřička objevila u nás, byly jsme akorát v kuchyni, to si pamatuji velice dobře. Tak jsem se jí ptala, proč ty slzičky.., a jestli už je to "dobrý". Dostala jsem okamžitou odpověď, ovšem s opět vyhrklými slzami v očích, - takovou tu provokativní, jakože já jsem ta, která vůbec neví, oč šlo...: "Ty vůbec nevíš, co to je, když ti píchají Pentagon!"
    
Myslím, že je vám zcela jasné, že jsme s maminkou brečely pro změnu my, smíchy. Srdečně se zasmál i tatínek, který vše slyšel již bohužel jen z vyprávění, jelikož byl v té době ještě v práci.
    

    

Vikitorie - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
pekný príbeh
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles