Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Já a moje vnučka

2. 12. 2012 | Vaše příběhy

Když se narodila naše vnučka Natálka, bylo to velké veselí a radost do rodiny. Malý růžový uzlíček, který byl jako pro každou babičku tím nejkrásnějším dítětem. Je to naše sluníčko, které přináší do naší rodiny spoustu veselých příhod a hlášek. Nikdy bych nevěřila, že můj rozum už nebude stačit na mozeček tříleté holčičky.

Jako vždy, když naši mladí mají odpolední směnu, hlídám vnučku tři dny. Syn mi předal tašku s oblečením a hračkami, vnučku a k mému zděšení i přehrávač DVD. Vytřeštila jsem oči: „No já s tím neumím zacházet, to bude problém.“ „ Mami, neboj, dal jsem ti k tomu i návod, Natálka už bude vědět.“ No to bylo hezké,  že Natálka bude vědět, ale co já? Nějaké čudlíky  mě přiváděly k zoufalství. Prostudovala jsem si přiložený návod... - “No uvidíme“.  Ale co čert nechtěl, Natálka se chtěla dívat na pohádky. Tak jsem zasunula kablík a položila před sebe návod. Podařilo se mi dokonce přehrávač rozsvítit. „Babičko, já sama, ty to neumíš,“ odstrčí mě tříletá vnučka. Pak  sama zasunula někam DVD, pak si sama vybrala nějaký čudlík a přehrávač byl spuštěný. No připadala jsem si jako ta nejhloupější babička pod sluncem. To za nás taková technika nebyla a učit se něco nového, to se mi zrovna nechce. No, ale byla jsem donucená, díky tomuto dítěti.

já a moje vnučkaPřišel  večer a šla jsem ji koupat. Chvíli jsem ji tam nechala hrát si s panenkou, kterou učila plavat a pak jsem nastoupila já. Umývám jí nožičky, ručičky: “Táááák, ještě umyjeme bříško a prsíčka,“ komentuji svoji činnost. Natálka se podívá na svoje tělíčko a povídá: “Babičko, ale já mám malý prsíčka.“ „To nevadí,“ chlácholím ji, „až budeš velká, tak budeš mít velká prsíčka.“ Natálka zakroutí hlavičkou na náznak nesouhlasu: “Ne, ne, nebudu, já bych je neunesla, víš.“  Vyprskla jsem v bouřlivý smích, až mi tekly slzy.

Jindy zase, když přišla ze školky, tak řešila holčičky a kluky. „Babičko, holčičky mají kačenku a kluci mají bimbáska.“ Souhlasila jsem s ní. Pak si opřela  ručičku o bradičku a důležitě mi řekne: „Ale já mám malou kačenku, kdybych měla velkou, tak bych nemohla sedět, víš.“  No tak to jsem nevěděla, co jí mám na to odpovědět. Musela jsem odejít a vysmát se potají v koupelně.

Když tak přemýšlím, kde se v těch hlavičkách berou takové úvahy?  Ale díky těmto capartům je ten náš život veselejší a těším se, pokud se dožiju, až bude Natálce 15 let, že jí tyhle a jiné hlášky budu vyprávět. Zrovna teď vnučka řeší problém s panenkou, že se musí učesat, aby se líbila klukům. Přitom  mojí rtěnkou za 170 Kč upravuje rtíky nastávající krasavici.

No, nejsou ty děti úžasné?


Lydie950 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Já a moje vnučka:

Já a moje vnučka
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
To je krásné povídání!My máme čtyři dospělé vnučky,takže teď nastoupila další generace.A s naší čtyřletou pravnučkou Natálkou je taky veselo.Navíc nám do rodiny přibyl vnouček,nejmladší syn se před dvěma roky-jak říkají jeho starší bráchové-zachlapil a zachránil příjmení pro další generaciSmajlík
Ano, jsou ty děti úžasné-a tyto dva nejmladší členy rodiny si teď v důchodu hodně užíváme.
Obrázek uživatelky
profil
KRÁSNÉ ZÁŽITKY,JÁ JE MÁM SE SVÝMI DĚTMISmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Mám 3,5 letou vnučku a taky se od ní ledaccos učím,když je u nás prarodičů moc techniku nepoužíváme, malujeme, vystřihujeme, lepíme, chodíme ven, ale když jsme v bytě syna, tak veškeré čudlíky, kde se, co jak zapíná zná a prakticky já jen dohlížím,minulý týden jsem se jí ptala, jestli se bojí čerta- ona mi pohotově odpověděla - já se bát nemusím, já jsem hodná,myslím, že ji to hrdinství dnes nevydrží a slzička strachu ukápne.
Obrázek uživatelky
profil
Já nemám takové štěstí mít vnoučky u sebe,mám dva ale až v USA,sem jezdí málo letenky jsou drahé,my tam byli jen 1x...Tak se vidíme alespoň na SKYPE blahořečím tomu kdo ho vymyslel.Denny má rok a Majký 4 roky.
Nedávno povídá ten starší babičko pojd se mnou do pokojíčku,ukážu Ti jak si s Dennynkem hrajeme.Mamí vem babičku sebou.Ilča vzala notebok a Majký křičí maminko dávej pozor ať babišku nepustíš,ať ti neupadne...no já se málem počůrala smíchy.škoda,že s nimi nemůžu být častěji a víc,přicházím o moc,ale jsem vděčná i za to....SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
babičko,je to nádhera,chytat tyto postřehy dětiček.já jsem zatím jen tatinek tří dětí,ale užívám si to.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles