Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kaluže přitahují

21. 01. 2016 | Vaše příběhy

Dnes jsem objednána k zubaři, venku zrovna prší a mně se tam vůbec nechce. Rozhodla jsem se, že pojedu městskou hromadnou dopravou. Přišla jsem na zastávku a tam už stála mladá maminka s asi tříletým chlapečkem. Měl na sobě pláštěnku a bílé kotníčkové botasky, které svítily novotou. Chlapeček pomalu popocházel od maminky a zase se vracel a opět popoběhl o kousek dál a vrátil se. Napadlo mne, že ho asi přitahuje velká kaluž, která byla nedaleko. Při dalším odběhnutí se zastavil až u ní. Chvíli se rozhlížel a potom se vrátil k mamince. Ta s ním prohodila pár slov a chlapeček se zase vzdálil. Tentokrát pod blízký smrk. Sebral zde několik šišek a běžel ke kaluži. Hodil do ní jednu šišku, druhou…

Maminka zpozorovala, co její syn dělá a zavolala na něho. On ale nereagoval. Maminka k němu tedy popošla, vzala ho za ruku a snažila se ho od kaluže odvést. Kousek popošli. Chlapec se ale otočil a hodil další šišku směrem ke kaluži. Vzdálenost byla větší, tak se netrefil. Vytrhl se mamince a utíkal ke kaluži. Sebral šišku a hodil ji do kaluže za ostatními. Maminka k němu došla a rázně mu něco říkala. Chlapec poslušně šel s ní zpět k zastávce. To se už rozpršelo docela dost. Chlapeček stál vedle maminky, ale pořád měl hlavičku otočenou směrem ke kaluži.

kaluže přitahujíZa rohem vyšly děti z místní mateřské školky. Když ještě nepršelo, tak se vydaly s paní učitelkou na procházku. Naštěstí měly všechny pláštěnky a holiny. Pomalu se blížily ke kaluži. Paní učitelka je směrovala ke straně chodníku, aby se vodě vyhnuly. Nepodařilo se jí to. Téměř polovina dětí zřejmě úmyslně prošla kaluží. A někteří si v ní ještě poskočili. Voda stříkala na všechny strany. Ještě jsem zaslechla zvýšený hlas paní učitelky, jak děti kárala.

Chlapeček koukal na tuto situaci a zasmál se. Když děti poodešly, tak se rozeběhl a než maminka stačila cokoliv udělat, už skočil do kaluže. Jeho bílé botasky byly hned od bláta a kalhoty mokré. Maminka se hodně zlobila, ale chlapeček se smál. Po chvíli ale pochopil, že něco provedl špatně a začal si ručičkou otírat špínu z bot. To už maminka nevydržela, chlapečka popadla a posadila ho na lavičku. Vyndala z kabelky ubrousky, otřela mu ručičky a snažila se trochu očistit i boty. Při této činnosti s chlapečkem dost rozrušeně hovořila a snažila se mu vysvětlit, co udělal špatně.

A v tu chvíli přijel autobus. Chlapeček seskočil z lavičky a hrnul se ke dveřím. Dost hlasitě volal na řidiče: „Ahoj strejdo, podívej, jaké mám nové bílé mokré boty. Hezké, viď. To ta kaluž tamhle mi je tak ušpinila a namočila i s kalhotama.“ V tu chvíli se celý autobus smál a maminka také. Potom se snažila panu řidiči omluvit. Ten měl ale takový záchvat smíchu, že ani nemohl prodávat jízdenky. Maminka syna honem nasměrovala na sedadlo asi s obavou, aby zase nezačal s těmi svými rozumy.

Tato příhoda trvala jen pár minut, ale zlepšila mi náladu. K zubaři jsem vykročila s úsměvem, i když tam chodím strašně nerada. A i ten déšť mi najednou přestal vadit.


Martinka1p - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Kaluže přitahují:

Kaluže přitahují
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Nevím, čím to je, ale kaluže opravdu přitahují...
Pěkně napsaný úsměvný příběh...SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Opravdu moc hezký a úsměvný příběh. Je to zajímavé ale opravdu kaluže přitahují všechny děti.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
zasmála jsem se takéSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Brouzdání v kalužích k dětem patří.Smajlík Jak pravil klasik: Teprve, když obejdeš kaluž místo abys do ní vstoupil, jsi dospělý.
Obrázek uživatelky
profil
Vtipný príbeh.

V podstate sa nič nezmenilo od mojich detských liet, tiež sme radi (aj napriek zákazu rodičov) skákali po barinách a nemuseli sme mať na nohách ani gumené čižmičky.
Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles