Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Klíč v zámku

4. 02. 2014 | Vaše příběhy

Stalo se to nevinně jednoho chladného únorového večera, prostě celý den byl takový, jak se říká normální. Jen nálada se nesla v trochu nervózním duchu a zřejmě se schylovalo k hádce. Rozhodli jsme se dát přednost pročištění mysli na procházce.

Vyrazilo se tedy na večerní procházku. Výjimečně jsme si s sebou vzali druhé, náhradní klíče. Vlastně ani pořádně nevím proč, ale vzali. Prošli jsme se, zklidnili rozbouřené emoce, vymrzli a hladoví se vraceli domů. Cestou zpátky se ještě bavíme, na co máme chuť a co budeme vařit, ale doma...

Ejhle, klíč se v zámku protáčí a nejde odemknout. Začali jsme přemýšlet, čím to může být a tu nám došel nepříjemný fakt. Druhé klíče zůstaly v zámku!

Zkoušeli jsme je vytlačit klíčem, který jsme měli v ruce, ale nic. Pak ještě kusem drátku, také nic. Nervozita stoupala!

„Klíč je v zámku nejen zastrčenej, ale taky pootočenej!“

klíč v zámkuŽijeme v Rakousku, kde je zvykem, že dveře mají připravenou díru pro vhazování dopisů. Přítel tedy odmontoval kryt a objevil se otvor tak 15 cm na délku a asi 4 cm na šířku. I já jsem měla problém svou malou ruku otvorem prostrčit. Přítel musel doslova narvat jeho ruku do oné malé černé díry, ale ke klíči samozřejmě nedosáhl. Otvor na dopisy byl poměrně nízko. Vyzkoušeli jsme vše možné od drátu, šroubováku, drátu namotaném na šroubováku, marně.

„Já hlavně netuším, jak to uvnitř vůbec vypadá! Nemáš zrcátko?“

„Nosím s sebou hodně věcí, ale na procházku si zrcátko opravdu běžně neberu.“

„Zkus zazvonit na sousedku, třeba ještě nebude spát.“

„Slyšíš něco? Myslím, že jí to nezvoní!“

„Tak zaklepej, třeba to uslyší.“ Sousedka byla doma, ale malé zrcátko taky neměla, přinesla jen číslo na službu, která prý dveře otevře. Služby jsou v Rakousku velmi drahé, nechtělo se nám volat o pomoc službu na otevírání dveří. V živých barvách jsme viděli účtenku, kterou bychom nakonec obdrželi. A nedlouho po přestěhování za hranice vážně nebylo peněz na rozhazování.

Požádala jsem sousedku alespoň o dlouhou vařečku, abychom mohli klíč v zámku pootočit. Donesla jen nějakou tyčku na podpírání květin, vařečku prý nemá (ať žije vaření z polotovarů). Pronesla něco, jako že to je dost blbá situace, a že asi bude lepší zavolat tu službu, popřála nám dobrou noc a šla spát. Tyčku jsme měli, ale pořád jsme nevěděli, jak je ten klíč vlastně otočený. Napadlo mě, že má přítel velký mobil, a že by v tmavém displeji mohlo být vidět jako v zrcadle. Telefon skutečně sloužil jako zrcadlo, jen hrozilo riziko, že pokud ho upustíme, nebudeme už mít ani šanci zavolat o pomoc službu.

Byla to dlouhá doba plná strachu, jemné hodinářské práce a doufání.

„Ještě, aby ti tam ruka neotekla a nemuseli tě nakonec vysekávat!“

„Nestraš a nepřivolávej to! Počkej, zkus odemknout.“

Cvak. Dveře se otevřely!

Rozplakala jsem se radostí, štěstím, úlevou a únavou z celého zážitku. Po předchozí napjaté atmosféře a špatné náladě nebylo ani vidu ani slechu, vzduchem se nesly už jen pozitivní emoce.

Teď se tomu smějeme, ale tehdy nám vážně nescházelo moc k pláči. Od té doby nesmí být za žádných okolností zevnitř klíč v zámku.


Spinisek - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jak se již psalo - konec dobrý - všechno dobréSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Napísala si tento pomerne napínavý príbeh veľmi dobre Smajlík.

Susede sa tak zabuchli dvere medzi dvomi izbami a tej zavretej mala postihnutú nevládnu dcéru. Neostávalo nič iné, len volať hasičov, lebo služby sa nedovolala. Hasiči prišli rýchlo a vyzbrojení rebríkom ako do mrakodrapu a rôznym náradím na veľkom hasičskom aute a keď zistili, že bývame v trojpodlažnej bytovke na prízemí aj sme sa tomu smiali.
Bez problému izbu otvorili a nechceli za to nič.
Obrázek uživatelky
profil
To tedy je nepříjemný zážitek...ale konec dobrý,všechno dobré...SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dobře to dopadlo. Hezky napsáno.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ten pocit bezmocnosti dobře znám, také se nám to přihodilo a zachránil nás soused, který riskoval přelézt z jejich balkonu do našeho okna. Vím dobře co jste prožívali.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles