Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Opravdová domácí práce

18. 05. 2013 | Vaše příběhy
Dcerce byly asi tři roky a já jsem uvažovala o nástupu do zaměstnání. Podnik, kde jsem pracovala před nástupem na mateřskou už neexistoval, tak jsem hledala něco nového. Ale jakmile jsem se přiznala na pohovoru k tříleté dceři, nikdo o mě nestál. Pročítala jsem inzeráty a najednou mi padla do oka nabídka na domácí práci. Z vlastní zkušenosti jsem věděla, že většinou jde o různé podvody typu - pošli pět set a my ti pošleme další informace.

Nedůvěřivě jsem zavolala na uvedené tel. číslo. Ozval se příjemný mužský hlas a potvrdil mi, že se jedná opravdu o domácí práci. Žádné prodeje ani předváděcí akce. Ještě se mě zeptal, jestli jsem manuálně zručná a to mě přesvědčilo, že bych to mohla zkusit.
A tak jsem šla na konkurz. Konal se v nádherném domě na nábřeží Vltavy. A opravdu se jednalo o domácí práci. Majitel firmy nám všem zájemcům rozdal cínové odlitky rytíře na koni, vybrali jsme si barvy a odešli domů s tím, že přineseme hotový výrobek za tři dny a pan šéf se rozhodne, koho z nás přijme a svěří mu další práci. Nebylo to jednoduché, kůň měl přes sebe takový ten obleček, co mívali na rytířských kláních, rytíř měl brnění, co se zdobilo zlatou barvou. Kůň samozřejmě postroj, také zdobený zlatem.

domácí práceMoc a moc jsem se snažila, a opravdu, můj koník a rytíř se líbili a já jsem dostala další práci. Bylo mi slíbeno, že až zvládnu pořádně koně a rytíře, bude mi svěřena práce jemnější a také lépe placená - šachy. Je pravda, že mě koně moc nebavili, na ty jejich hábity se totiž musely malovat čtyři stejné erby. Zjistila jsem, že mi jdou nejlépe kříže, tak jsem vyráběla samé Křižáky. Ale byl mezi námi i člověk, který s přehledem vymaloval na koně čtyřikrát znak Prahy. Z duše jsme ho nenáviděli, neboť nám ho dával pan šéf neustále za příklad. 
Ale pak už jsem dostala k malování šachy a to byla krásná práce. Nebyl to jen jeden druh - byly šachy královské, lovecké, pohádkové, dvorní, keltské, trpasličí, barbarské atd., atd. Nejkrásnější byly lovecké - všechny postavičky v loveckých kostýmech, místo pěšáků lovečtí psi, místo věží staré stromy, místo koní jeleni. Pochopitelně nebyly černobílé, ale třeba béžovo-hnědé, nebo se zelenými detaily, všechno zdobené zlatem. Na rozdíl od rytířů v plechu měly tyto postavičky obličeje - velké asi jako čtvrt nehtu a malovali jsme jim oči a obočí, ústa, každá hlavička měla i jinou barvu vlasů. Ve volbě barev nám šéf nechával volnou ruku, jen musely být snadno rozlišitelné, které představují černé a které bílé. 
Později jsme malovali i různé vojáčky, dámy na koních, betlémy a spousty jiných figurek. Tyto výrobky se prodávají většinou v kamenných obchodech na Malé Straně, nebo na Hradčanech, Karlštejně či Křivoklátu. Nejsou nejlevnější, například nejmenší šachy stojí okolo 2500-3000 tisíce, figurka vojáčka kolem sta korun.

Tuto práci jsem dělala asi tři roky a moc mě to bavilo, navíc jsem se u toho mohla věnovat doma dcerce. Pak se ale změnil majitel firmy a podmínky už nebyly tak výhodné, a tak jsem si našla práci jinou. Škoda, že takových opravdových domácích prací není víc.

Martinnatr - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Opravdová domácí práce:

Opravdová domácí práce
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Velmi pěkně napsáno.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Teda Martinka, to si šikuľka, keď si robila takú pipľavú prácuSmajlíkSmajlík.
Chce to určite veľa trpezlivosti, dobré oči a kus výtvarného talentu, preto sú takéto výrobky aj také drahé.
Ale podľa tvojho článku si to robila rada a je škoda, že si to nemohla robiť dlhšie.
Obrázek uživatelky
profil
zajímavý článekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Marti, Ty jsi obdivuhodná. Já bych takovou práci nesvedla. A hezky jsi to napsala.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ale když jsem byla mladá, dělala bych takovou práci s potěšením. Moc pěkný článek.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles