Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Poplach v botanické zahradě

9. 07. 2013 | Vaše příběhy

Ten rok jsem neměla naplánovanou dovolenou. A tak jsem trávila víkendy se svým synem různými výlety. Byli jsme v zoo, navštívili jsme pár hradů a zámků, prošli jsme se v lese, zašli na bazén a chystali jsme se do botanické zahrady. Svěřila jsem se sestře, kam se chystám, a ona v dobré víře, že kytičky a příroda se budou líbit i jejím dětem, mi přidala své dvě děti.

Syn měl pět roků, synovec Péťa čtyři a neteř Lucinka tři roky. A tak jsem ta pacholátka, pěkně seřazená jako schůdky, sebrala, opatřila malými batůžky, aby děti měly pocit, že jsou užitečné, a vyrazili jsme. Ozbrojena fotoaparátem jsem vzala tu svou malou partu pod ochranná křídla.

V botanické zahradě to bylo jako v pohádkové zemi. Jenže každé z dětí zajímalo něco jiného: Petr se řítil k záhonu tulipánů, Lucinku okouzlily růže a můj Lukáš se s nadšením rozběhl ke stánku s cukrovou vatou. A tak jsem dětem koupila každému vatu na tyči, až byly ulepené až za ušima. „Jsi celá růžová!“, spráskla jsem ruce, když jsem viděla nejmladšího skřítka Lucinku. Její bílé volánkové šatičky nesly stopy po růžové cukrové vatě. Ani bílý klobouček už nebyl bílý. „Jako ta lůžová lůžička, že?“ ukázala Lucinka na květinový záhon a sladce zažvatlala. „No, tak nějak,“ uznala jsem. I Petřík s Lukášem byli jak růžová poupátka.

PoplachA tak jsem tu ulepenou trojku odvlekla do jediné budovy, která v areálu byla. Sloužila jako kancelářská budova a také sociální zařízení. Tam jsem na toaletách nejdříve myla princeznu Lucinku. „Já chci být lůžička, já chci být lůžička!!!“ křičela na celé kolo. Měla smůlu, postupně jsem z ní růžový cukr smyla a částečně se mi podařilo také očistit její oblečení. Pak přišel na řadu Petřík. Ten neprotestoval, jen tiše trpěl. Neteř se synovcem vyběhli do chodby. Zbýval můj syn Lukáš, který očistu už zvládl sám. „Počkejte tady, skočím si jen na záchod,“ zavelela jsem. Děti přikývly. Přesto jsem dodala: „Dej na ně, Lukáši, pozor, jsi nejstarší.“ Syn důležitě přikývl a já opět zmizela na toaletách.

Když jsem si myla ruce, zaujal mě výskot dětí na chodbě. V tušení něčeho nepříjemného jsem na chvilku zaváhala, zda mám toalety vůbec opustit. Rychle jsem si v hlavě promítla chodbu, v které jsem děti zanechala. Nebylo tam žádné zvíře, které by mohly děti vysvobodit, ani záhon plný hlíny, bazén s vodou, nebo podobná dětská lákadla. Byla to jen chodba. A tak jsem vzala za kliku a otevřela. Uvítala mě bílá hmota. Až pak jsem v ní zahlédla svá tři zlobidla. Ano, na chodbě stály dva pěnové hasicí přístroje! A jeden z nich se podařilo dětem převrátit, nebo se ho jinak zmocnit, a uvést do chodu. To, co je těžké pro dospěláka, a sice spustit pěnový hasicí přístroj, to zvládly tři malé děti bez problémů. Celá chodba se rázem změnila v sněhové království. Děti dováděly, skákaly a byly ve svém živlu. „Mami, sníh!“ křičel syn. „Této, sněží!“ křičel Petřík s Lucinkou. Ta brzy upadla a zjistila, že onen sníh vůbec nechutná jako ten zimní. To už se ale otevřely dveře jedné z kanceláří. Paní v kostýmku spráskla ruce: „Kdo to udělal?“ „Já ne,“ řekla jsem provinile a na zlomek vteřiny jsem zauvažovala, že se k dětem nebudu hlásit. Pak jsem chytla ale malou Lucinku a šla jí vypláchnout pusinku. Následoval vzorný úklid, při kterém děti pomáhaly. Mně se hlavou honila otázka, na kolik přijde takový velký hasicí přístroj.

Úhrada škody nám byla odpuštěna a já s hanbou opustila areál botanické zahrady. A to jsem se chtěla ještě podívat na orchideje! Děti byly ale promočené a já najednou na další prohlídku neměla náladu.

Když jsem pak sestře vracela její děti, ptala se, co se jim v botanické zahradě nejvíc líbilo. „Sníh, sníh!“, jásaly. „A já jsem byla lůžička,“ oznamovala hrdá Lucinka. No, nakonec jsme se tomu s chutí zasmáli…

Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Poplach v botanické zahradě:

Poplach v botanické zahradě
Poplach v botanické zahradě
Poplach v botanické zahradě
Poplach v botanické zahradě
Poplach v botanické zahradě
Poplach v botanické zahradě
Poplach v botanické zahradě
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
moc hezký příběh, i když do smíchu by mi v tu chvíli vůbec nebyloSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
vtipne napsany clanekSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
za milé komentíky Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
S úsměvem na tváři sem dočetla článek až do konceSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkně napsané.SmajlíkSmajlík

Návštěva botanické zahrady se vám opravdu vydařilaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles