Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vinařský půlmaraton

10. 05. 2013 | Vaše příběhy

Pardubice jsou městem sportu, což je známo. Po páté a to 20.4.2013, se u nás konal Vinařský půlmaratón a již potřetí v řadě bude součástí rovněž Mistrovství České republiky mužů a žen v půlmaratonu. Nejen, že poběží amatérští běžci, ale také běžci z pěti partnerských a spřátelených měst. Samozřejmě, že jsme u toho chtěli být. Vloni jsme se jako diváci zúčastnili a moc se nám to líbilo. Faktem bylo, že bylo nádherné slunečné počasí a krásné  teplo. Toto uplakané počasí víc přálo běžcům, naštěstí nepršelo, ale bylo chladno. 

Když jsme s mužem přišli na start, zrovna byli připraveni  závodníci, tělesně postižení. Vzpomněla jsem si, že v loňském roce se účastnil i muž roku 2009 Roman Zach, tak jsem ho očima hledala mezi závodníky. „Hele, hele, tam je,“ ukazuji  prstem na muže v červené bundě. „No jo, tak neukazuj prstem,“ zlobí se na mne manžel a odchází na chodník. Já nedbám a tvářím se, jak moc jim fandím. Já se tvářit nemusím, ale opravdu se tajně pokorně skláním před těmito lidmi. Rozhlížím se kolem a vidím, že start provede Imrich Bugár. Opět nadšeně ukazuji manželovi na bývalého sportovce. Manžel se už ke mně nehlásí, že jsem trapná. Ale já to hodně prožívám, že vidím známé a hlavně slavné osobnosti. Bylo odstartováno a sportovci vyrazili na trať, dlouhou něco málo přes 21 km. 

Vinařský půlmaratonVítr pofukoval a byl chladný a mně byla taky zima. Podcenila jsem počasí. Sice jsem měla bundu, ale pod ní jen tričko s krátkým rukávem. Postavila jsem se na trať a sledovala průběh závodu a tajně se rozhlížela po stáncích, kde bych si mohla dát grog nebo čaj.     Pak jsme se přesunuli k cíli, abych mohla vyfotit pro svoji potřebu Romana Zacha. „Chceš ten čaj nebo co?“ zeptal se mě manžel a já přikývla a věnovala se focení. Pak jsem se za ním otočila a vidím, že kráčí do velkého stanu, kde čepovali pivo i kávu. „Kolik to stálo?“ zeptala jsem se manžela. „Nic. Paní mi řekla, že je to pro sportovce. Tak jsem jí řekl, že bych to ani neušel, natož doběhl, že si to zaplatím. Ona mi řekla, že je to už jedno. Tak máš kafe zadarmo a já pivo. Kdybychom si od nějakého závodníka půjčili číslo, tak máme  i řízky nebo koláče,“ začal se  smát. „No ty jsi vtipný,“ odpovím a usrknu kávu. „Blé, je hořká,“ zašklebím se, protože kávu už delší dobu nepiju od té doby, co se léčím s vyšším tlakem.

Postavíme se k zahradní restauraci, já si položím kávu na zábradlí a manžel si na něj pověsí deštník. Já popíjím svou kávu a manžel pivo a pak jdeme k cíli, abychom viděli dobíhající maratonce, kteří už před hodinou vyběhli na trať. Já tleskám každému, kdo dobíhá, včetně mistra České republiky v půlmaratonu. Plácáním jsem se zahřála. Manžel potkal známého, tak si spolu povídali a pak jsem zavelela, že už jdeme domů, že je mi fakt zima. Tak jsme se vydali opět pěší cestou domů. Když jsme ušli zhruba 200 metrů… “Ježíšmarjá, deštník. Já tam nechal deštník,“ vyhrkne ze sebe manžel. „No jo, já tě nehlídám a pak to takhle dopadne.“ „Běž domů, já se vrátím,“ pobízí mě. „Ne, jdu s tebou.“ „To už tam deštník stejně nebude, tolik lidí, to si ho někdo vzal,“ zlobí se manžel a zrychlujeme chůzi. „A tak třeba ne, každý má oči na závodníky, tak si nikdo nevšimne na zábradlí deštníku.“ Když jsme přišli na náměstí, tak už tam byla velká spousta lidí, mezi nimi závodníci a my hned spěchali k zábradlí zahradní restaurace. Deštník tam na nás čekal, vedle něj stál pán. „Co když je to jeho deštník,“ začínám se bát trapasu. „Ne, to je náš.“ „Zapomněli jsme tady deštník, ani bych nevěřil, že tu na nás počká,“ omlouvá se manžel pánovi, který u deštníku stál. „No to jo, já vám ho tady hlídám,“ zasmál se pán.

Popadli jsme deštník a vraceli se domů. Domů jsme přišli celkem unavení. Bolelo mě v křížích a nohy. Uťapali jsme zhruba 8 km, ale s pocitem spokojenosti. Ve foťáku úlovky známých osobností a v kabelce fotku Imricha Bugára, který nám ji vlastnoručně podepsal. Takže mám hezkou vzpomínku do našeho alba na dnešní den.  


Lydie950 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vinařský půlmaraton:

Vinařský půlmaraton
Vinařský půlmaraton
Vinařský půlmaraton
Vinařský půlmaraton
Vinařský půlmaraton
Vinařský půlmaraton
Vinařský půlmaraton
Vinařský půlmaraton
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
já na takové akce ,kde je moc lidí nechodím..i když na 1.máje jsem chodívalaSmajlíkSmajlíkasi stárnuSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pekný článok.
Tiež chodím rada na rôzne športové podujatia, je to o niečom inom, ako sledovať šport v televízii. Tá atmosféra je neopísateľná.
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný članečekSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
napsaný článek a hlavně je z něj cítit, jak jsi tu atmosféru prožívala. Já bych také šla, kdyby se to konalo někde blízko nás. Obdivuji tu vůli sportovců na motokárách či jak se to jmenuje. Ještě jednou dík za pěknýčlánek, čtivý a psaný srdíčkem. SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles