Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak si tátové hrají s dětmi?

17. 10. 2011 | Výchova
Každé dítě si strašně rádo hraje se svým tátou, protože s tátou může být velká zábava a životní zážitek a vyhrají si více než maminky. Většina mužů jsou ještě dětmi a rádi si hrají a dokážou se lépe vcítit a zatáhnout do hry. Na hry s tátou většinou pak děti rády vzpomínají.

Volný čas s tátou ale hodně dětí tráví bohužel jen sledováním televize, společným stravováním, u počítače a v lepším případě povídáním si. S těmi mladšími dětmi rádi tátové chodí na výlety nebo se věnují společným koníčkům. Ale každé dítě i od táty potřebuje lásku a pozornost a té se mu nejvíce dostane při společných hrách.

Pro každé dítě jsou nejlepší hry v přírodě. Venkovní hry přinášejí velkou spoustu možností a to jak v lese, tak kdekoliv na výletě. Můžete si se svým dítětem zahrát třeba různé táborové hry, etapové hry, hry ve vodě nebo pohybové hry jako jsou třeba míčové hry. Pokud nemůžete do přírody, zahrajte si různé společenské hry pro děti a pobavte se s nimi. Společenská hra je prostředkem, jak zabavit jedno ale i více dětí naráz.

Hrát si je pro každého otce nejen zábavné, ale i poučné, protože i dětské hry rozvíjejí smysly, pomáhají upevňovat vztah mezi tátou a dítětem a nebo dokážou spoluhráče dobře mezi sebou seznámit.  Například některé didaktické hry pro děti často pomáhají i při výuce, jako třeba hry v angličtině či ty matematické. Některé zábavné hry a  příklady také pomáhají řešit složitější úkoly, rozvíjejí fantazii a logické myšlení a v neposlední řadě pomáhají rozvíjet výtvarné cítění a pohybové schopnosti.

Další, ale méně častou možností je, aby táta s dítětem společně něco uvařili. To většinou pak ocení zejména maminky, ale hlavně dítěti se to bude líbit, protože většinou jsou na tom se znalostmi ve vaření stejně a určitě svým malým pomocníčkům uděláte radost. Takové vaření s dětmi může být velmi zábavné, ale i velmi praktické, protože se děti nenudí, naučí se základům práce v kuchyni a ještě budou mít velikou radost ze svých kulinářských výrobků a hlavně ocení, že s nimi nevařila máma, ale táta.  Další možností her je jakékoliv tvoření nejrůznějších výrobků, ale to už závisí na povaze dítěte a táty, nejlepší je, když mají společný koníček.   

Také můžete se svým dítětem vyrábět různá zvířátka, kytičky, hračky a dárečky nebo přání pro maminku. Pokud si tento článek čte nějaký táta, zahrajte si se svým dítětem nějakou hru hned teď, vůbec se nebojte hrát hry, upevní to jen vaše vztahy.

Markéta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hezký článek.Je moc dobře,že přibývá tátů co si s dětmi dokážou hrát.Já měla štěstí,že můj tatínek byl taky takový a hrál si s mámi.Bratr pak zdědil jeho zálibu a věnuje se myslivosti.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles