Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsem k mým dvěma vlčákům přišla

17. 09. 2012 | Zvířátka
Dost často se mě zde, na Chytré ženě, ale i jinde, lidé ptají, proč jsem si 2x vzala po sobě psa od pochybného majitele psů. Každý se diví, že jsem si od něj vzala psa i podruhé, přestože jsem měla špatnou zkušenost už u prvního psa. A dost častá je také otázka, proč jsem pána neudala. Tak abych to stále nemusela každému zvlášť psát dokola, rozhodla jsem se to sepsat celé od začátku, i pro ty, co o mých psech nic nevědí.

Mám dva německé ovčáky, psa a fenku - Jessynku a Ronečka. Před těmito dvěma jsem také měla vlčáka jménem Briteček a chvíli i fenku Besinku. Briteček byl z útulku a Jessy s Ronem jsou od podivného majitele, kterému bych nesvěřila ani myšku, natož 30 psů, které měl. Byly to převážně fenky chované pro odchov štěňat, které následně prodával, a to kolikrát již ve velmi raném věku kolem 1 měsíce, kdy by měla ještě štěňata být u maminky. Bohužel toto jsme netušili a vzali si od něj psa Ronečka, který byl prolezlý všemi nemocemi a po příchodu domů jsme zjistili, že je plný škrkavek, veterinář jej zachránil za vteřinu dvanáct.

Jak jsem k mým dvěma vlčákům přišlaPoté do jeho jednoho roku jsme byli týden co týden na veterině, naštěstí se všechny nemoci podařilo zredukovat a nyní je z něj pěkný zdatný a zdravý pes. Mysleli jsme si, že to byla pouhá náhoda, o tom, že chová pejsky jen pro peníze, jsme neměli ani ponětí a za rok mu zavolali, že bychom ještě chtěli fenku a zda nemá. Bylo to poté, co jsme 2 měsíce nikde nemohli sehnat štěně vlčáka, tak jen tak jsme zkusili znova tohoto pána. Předtím jsme u něj nebyli, štěně nám přinesl před barák. Hned nám oznámil, že má a několik. Chtěli jsme se jet ihned podívat, což se vymluvil, že nemůže, tak jsme si zamluvili dle popisu v telefonu fenku s hnědýma pacinkama. Další týden jsem to ale nevydržela a s manželem jsme jen tak sedli do auta a že zkusíme, jestli nejsou doma, a jestli by nám třeba štěně neukázali. Po příjezdu nám otevřela moc milá stará paní, od které jsme se vlastně vše dozvěděli, že její syn má psy jen na kšeft a žijí v hrozných podmínkách a že to štěně, které máme zamluvené, ve špatných podmínkách zemřelo a další také a že zbylo jen jedno poslední, celé černé, které v nejbližších hodinách také zahyne. Poprosili jsme paní, zda bychom se na jejího povedenýho syna - policajta - a jeho psy nemohli jít podívat a hlavně - mě zaujalo to poslední živé štěně.
Paní nás tedy provedla, to, co jsme viděli, bylo něco strašného a takový pohled bych nepřála vidět ani svému největšímu nepříteli. Samá mini klec a v tom namačkaní psi, kteří neměli skoro prostor na to si lehnout a leželi tedy ve svých výkalech. Bylo zle nejen mně, ale i manželovi a trvali jsme ještě na tom, aby nám ukázala to poslední štěně, co ještě žije. Donesla nám malou černou fenku, která lapala po dechu a byla děsně vystrašená. Já ji vzala, paní jsem dala 2 tisíce, což měla být cena za štěně, které jsem měla zamluvené, a rozhodla jsem se tu malou černošku zachránit. Paní mi mezi tím, co se mi hlavou honily myšlenky, jak zavolám ochranáře a policii a podobně, povykládala, že její synáček je nejvyšší z policejní složky a že už jej udalo hodně lidí a nikdy nic nezmohli. Ještě asi půl hodinky jsme si s milou starší paní vykládali a pak vzali černošku a odjeli.

Naše první cesta vedla přímo k veterináři, který zjistil, že je nejen ceĺá stejně jako Roneček prolezlá škrkavkami, ale má i další nemoci. Ihned jsme nasadili léky a dávali jídlo stříkačkou, byla ještě moc malá a nedokázala sama jíst. Díky našemu veterináři se nám ji nakonec podařilo zachránit, ale měla namále. Do roka trpěla panostitidou, což je kulhání, a brala léky od bolesti. Nyní trpí dědičnými píštělemi, což je velmi náročná a drahá léčba, ale je veselá a hravá a nic ji nebolí.
vlčáciJe to ten nejhodnější, nejmilejší a nejvěrnější pes, kterého znám a velmi poslušná. Nikdo by na ní nepoznal, že trpí nějakou nemocí, vypadá zdravě, řádí s Ronečkem celé dny, jediný je, že dost hubne po lécích, které musí brát. Ale tuto nemoc má už více jak rok a zatím je v pořádku. Jediné je, že nás léčba stojí velké peníze, začátky, první měsíce, to bylo jen za léky 10 500,- Kč měsíčně, poté kolem 5 tisíc a nyní má udržovací léčbu, která nás stojí už jen pár stovek měsíčně, ale kdykoliv se jí to může opět zhoršit a bude muset léky brát od začátku.                                                                                           
Tato nemoc většinou vzniká ze špatné stravy matky, takže se vůbec nedivím, že ji má. Ještě se vrátím k povedenému pánovi. Ještě ten den mi volal telefonem, protože mu asi o nás jeho milá maminka povykládala, tak mě začal přesvědčovat, že to, co jsem viděla, jsem vlastně vůbec neviděla a že on se o své psy opravdu dobře stará a nechápe, jak to, že mu pejsci umírají a že jeho maminka lže a že to pěkně schytá, bylo mi jí líto. Tak jsem mu pěkně od plic řekla své i s tím, že mám v plánu jej udat a zavěsila. Volal ještě několikrát, to už jsem mu telefony nebrala.

Jen je mi stále těžko z toho, že takový člověk zůstal a zůstane nepotrestán a klidně si svoji živnost - množení psů pro peníze - může provozovat i nadále, protože je policista a nikdo s tím z jeho podřízených - policistů - nic neudělají. Ani ochranáře, kterým jsem volala, to zjevně nezajímalo a jediné, co mi slíbili, bylo to, že se tam zajedou podívat. Dnes má Jessynka 4 a Roneček 5 roků a jsou to úžasní milí posteloví psi, a přes všechny jejich nemoci jsem moc ráda, že je mám.

Markéta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak jsem k mým dvěma vlčákům přišla:

Jak jsem k mým dvěma vlčákům přišla
Jak jsem k mým dvěma vlčákům přišla
Jak jsem k mým dvěma vlčákům přišla
Jak jsem k mým dvěma vlčákům přišla
Jak jsem k mým dvěma vlčákům přišla
Jak jsem k mým dvěma vlčákům přišla
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
máš moc hezky napsaný článekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík teda ti ochranáři mě zklamali...
Obrázek uživatelky
profil
správnou věc, že jste se o pejsky postarali, ale myslím, že já bych to nevzdala a zavolala třeba televizi. Proto to v našem státě tak vypadá, že ti nahoře byli, jsou a zřejmě budou nedotknutelní!
Pěkně napsaný článek!SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsané.Také miluju zvířata,hlavně hafíky a též bych to udělala.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Je obdivuhodné jak se staráš o zvířata, udělala bych to samé i ty peníze bych za to dalaSmajlík Pro mě jsou zvířata hodně důležitá a toho hnusného chlapa bych nejradši udala, nechápu jak takoví můžou být bez trestu, je to smutné:(
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles