Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Seboreu zmírní správná dermokosmetika, pikantním dobrotám se raději vyhněte.

10. 04. 2017 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Nejenom ženy, ale dnes i mnozí muži, jsou na vzhled svých vlasů velmi citliví. V ulicích je stále více vidět mladíky s módními vlasovými kreacemi, hipsterský look vládne pánským holičstvím a kadeřnictvím. Když se však ve vlasech objeví nepříjemně svědící mastné lupy, ani sebelepší účes na nikoho dojem neudělá. Právě ložiska šupící se kůže na čele a v obočí, lupy ve vlasech nebo prasklinky kůže za ušima mohou být příznaky onemocnění, které se nazývá seboroická dermatitida.

Jak vzniká…


Seboreu zmírní správná dermokosmetika

Příčina nemoci není lékařům zcela jasná, jisté však je, že se nejedná o alergickou reakci na kosmetiku nebo léky. Na onemocnění mají pravděpodobně podíl jak nadměrná produkce kožního mazu, tak přemnožené kvasinky rodu Malassezia neboli Pityrosporum. Další příčinou propuknutí seborey může být hormonální nerovnováha či stres. Seboroickou dermatitidou trpí nejčastěji muži středního a staršího věku, výjimkou však nejsou ani osmnáctiletí mladíci!
Druhou významnou skupinou jsou malé děti do 18 měsíců věku, u nichž časem obtíže zpravidla zcela mizí.


Jaké jsou nejčastější projevy seboroické dermatitidy…


Seborea nejčastěji postihuje obličej a vlasovou část hlavy, objevuje se na kůži čela, v obočí nebo za ušima vznikají mastné šupiny. Ve vlasech se nadměrně tvoří lupy, někdy se odlupuje dokonce silná rohovinová vrstva kůže v celé vlasové části hlavy. Může být postižen také hrudník a záda v místech, kde je zvýšený výskyt mazových žláz, tedy hlavně ve střední části. Šupící se kůže bývá zarudlá a může svědit.
U kojenců se seboroická dermatitida nejčastěji projevuje jako nažloutlé mastné šupiny ve vlasech, které pokrývají i větší plochy.

Léčba…Mediket Ictamo


U miminek je řešení celkem snadné. Stačí promazávat šupinatá místa mastnějším krémem nebo olejíčkem, nechat hodinu až dvě působit a pak velmi jemně setřít či vyčesat kojeneckým kartáčem na vlásky. Problém se už většinou podruhé neobjeví.

Dospělým pacientům pomůže správně zvolená dermokosmetika z lékárny s antiseboroickými vlastnostmi. Zabrání opětovné tvorbě mastných lupů, strupů a vytváření fleků, vlasovou pokožku uklidní a zmírní pocity napětí i svědění.  Kvalitní šampon proti seboroické dermatitidě by měl obsahovat například pyrithion zinku, který aktivně působí na přemnožené kvasinky na kůži. Jeho velkou výhodou je nízká rozpustnost ve vodě, díky čemuž vytváří na kůži hlavy drobné krystalky, které účinkují ještě dlouho po umytí vlasů. Další vhodnou účinnou látkou je bílý ichtyol, který snižuje tvorbu kožního mazu, působí protisvědivě a celkově kůži regeneruje. Tyto aktivní složky šamponů ovlivňují mikroflóru pokožky hlavy a napomáhají obnovit její přirozenou rovnováhu. Obě výše zmíněné účinné látky najdete například v dermatologickém šamponu Mediket Ictamo, který přispívá k řešení projevů seborey a navíc je velmi vhodnou náhradou dehtových šamponů.
Velmi důležité je používat vhodně zvolenou dermokosmetiku pravidelně, první pozitivní výsledky se totiž často dostaví až po dvou či třech týdnech používání. V případě, že příznaky přetrvávají delší dobu, je potřebné navštívit kožního lékaře, který stanoví správnou diagnózu a doporučí vhodnou terapii.

dermokosmetikaDalším bodem terapie je správná životospráva. Základem by měla být pestrá a vyvážená strava s dostatečným přísunem vlákniny a vitamínů C, E a betakarotenu. Mnozí pacienti udávají zlepšení svých obtíží u zvýšené konzumace ryb, čerstvým mléčných výrobků a syrové zeleniny. Vhodný je dietní režim omezující živočišní tuky a sladkosti. Milovníci kyselých a pikantních dobrot si musejí nechat zajít chuť. Každý by však měl sledovat, která potravina konkrétně stav seborey zhoršuje a té se následně vyhýbat.

Dopřejte si také dostatek pohybu a spánku, nezapomínejte po práci relaxovat. Je-li to možné, pobývejte na sluníčku, jeho paprsky mají blahodárný vliv nejen na projevy seboroické dermatitidy!



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
11. 04. 2017 18:28 Sebrán "Košík" za 30 bodů
11. 04. 2017 18:20 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
11. 04. 2017 18:17 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
11. 04. 2017 18:13 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
11. 04. 2017 18:09 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
11. 04. 2017 18:06 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
11. 04. 2017 18:02 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů

SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
11. 04. 2017 18:25 Sebrán "Beránek" za 15 bodů
11. 04. 2017 18:21 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
11. 04. 2017 18:17 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
11. 04. 2017 18:14 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
11. 04. 2017 18:10 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
11. 04. 2017 18:07 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
11. 04. 2017 18:03 Sebrán "Zajíc" za 20 bodůSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
beránek
Obrázek uživatelky
profil
tak ještě čtvrtý, ale ten net při sběru je vždy děsný, přes den v pohodě
Obrázek uživatelky
profil
5 zajíců
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles