8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Školní výlet do Prahy

28. 09. 2011 | Vaše příběhy
Jak už tomu bývalo tradicí, jak každý jiný rok, byl pro žáky 8. tříd pod dozorem třídního učitele a učitele českého jazyka uspořádán výlet do Prahy spojen s návštěvou Národního divadla a jeho představení.  

Ve třídě nás bylo kolem 30 žáků, tak by se dalo říct, že na dva dospělé lehce uhlídatelná skupina, ale i tak se stalo to, o čem budu vyprávět.
Výlet organizovala základní škola, jelo se autobusem přímou cestou směr Praha. Po příjezdu do hlavního města následovala krátká prohlídka nejznámějších památek jako je Karlův most, Václavské a Staroměstské náměstí a ještě několik dalších památek. Když se začal chýlit čas k začátku představení, na které jsme měli jít do Národního divadla, dostali jsme ještě krátký rozchod a pak rychlý přesun k divadlu. Představení se nám sice líbilo, ale přesvědčit některé mé spolužáky, aby se chovali při představení slušně, byl nadlidský úkol i pro naše učitele. Ale nakonec jsme se konce dočkali a už nás čekala jen cesta autobusem zpět domů. Před nástupem si nás učitelé jak bývá zvykem spočítali, jestli nikdo nechybí, v autobuse se ještě ujistili, zda má každý svého souseda a vyrazilo se směr domov.

Asi v půli cesty se však najednou v autobuse rozpoutala debata, kde je spolužák Karel? A průšvih byl hned tu, Karel s námi v autobuse nebyl, zapomněli jsme ho v Praze. V tom okamžiku nastalo hrobové ticho, autobus udělal rychlou otočku a už se jelo zpět ku Praze. V učitelích byste se v ten okamžik krve nedořezali, ale ani nám spolužákům nebylo veselo. Ale nakonec vše dobře dopadlo. Náš Karlík se zapomněl na záchodech, při přepočítávání do autobusu napočítali učitelé do počtu i sebe, a že někomu v autobuse chybí soused?

To se nehlásilo v domnění, že si Karel přesedl k jiným kamarádům.
Chudák Karel, když zjistil, že jsme mu ujeli, neztratil ve svých 14 letech hlavu a hned zavolal na policii, že mu ujel školní autobus a on tu zůstal sám. Nejprve se s ním telefonní operátor na policii nechtěl bavit, že prý si má sehnat nějaký nocleh a ráno jet autobusem domů sám, ale když zjistil, kolik mu je let, hned pro něj poslal policejní vůz a převezli ho na stanici, kde si ho také naši učitelé vyzvedli.

Domů jsme sice dojeli se značným zpožděním, ale s velkou úlevou, že vše dobře dopadlo a vracíme se v plném počtu.


ejmik - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !