Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Smutné psí vyprávění

26. 12. 2018 | Vaše příběhy

Manželé Kratochvílovi se k nám do domu přistěhovali zhruba před třemi lety. Jednalo se o milé a přátelské starší manžele, kteří měli ve své péči odrůstající vnučku. Jak mi paní Kratochvílová řekla, její syn měl dcerku s paní, která péči o dítě nezvládala, holdovala ve velkém alkoholu a drogám. Syn manželů Kratochvílových se také nezachoval jako správný táta a dal přednost kariéře před rodinou. Odešel do zahraničí a babička s dědou nechtěli dopustit, aby dítě skončilo v dětském domově. A tak se výchovy ujali sami. Pan Kratochvíl vždy zdravil a rád pomohl, když někdo ze sousedů nesl těžký nákup. Zkrátka a dobře, byli to bezproblémoví sousedé.

Jednou babička s dědou pořídili své vnučce malého pejska. I ten zapadl mezi nás. Pro mého Bena se stal Endy ihned nejlepším kamarádem. Jakmile se ti dva viděli, ihned pookřáli a jejich hrátky neznaly mezí.

Po čase jsem opět potkala pana Kratochvíla venčícího jejich Endyho. Psi se okamžitě rozběhli k sobě, oba nadšení, že vidí jeden druhého. Očekávala jsem, že dojde opět ke skákání, veselému běhání a dalšímu psímu skotačení, když v tu chvíli přišel pan Kratochvíl, na půl úst odpověděl na pozdrav a svého psa popadl a přes jeho odpor vláčel pryč. Psi si hráli spolu dobrý rok, k radosti mé i obou manželů Kratochvílových a jejich vnučky. Nyní pan Kratochvíl hudroval pro sebe a odnášel zmateného psíka v náručí. Asi se špatně vyspal, říkala jsem si.

Následující dny jsem potkávala s Endym většinou paní Kratochvílovou, nebo vnučku Petru. A opět probíhaly nadšené psí rituály, kdy se nerozluční přátelé Ben a Endy nemohli od sebe odtrhnout. Vše bylo v pořádku, dokud jsem opět nepotkala pana Kratochvíla. A zase se opakovalo nenávistné bručení, ať svého psa držím od jejich psa a násilné odtažení Endyho, který se vzpíral, protože chtěl být očividně se svým kamarádem. Když jsem ještě ten den potkala na procházce paní Kratochvílovou, která se ke mně hlásila a nechala oba pejsky, aby si spolu pohráli, nedalo mi to, abych se nezeptala, co se stalo s panem Kratochvílem.

„Míval rád našeho Bena a všechny psy, ale nyní k Endymu nepustí nikoho. Nadává, a přesto ví, že si Ben s Endym neublíží.“

Paní Kratochvílová sklopila zrak, a pak mi smutně pověděla, že i doma se pan Kratochvíl chová k ní a vnučce zle.

„Diagnostikovali mu rakovinu hrtanu,“ prozradila nakonec. Jak mi pak vyprávěla, má její muž celkem slibné vyhlídky na vyléčení. „On tomu ale nevěří, nechce se léčit a povaha se mu úplně změnila,“ doplnila.

Bylo mi paní Kratochvílové líto. Už tak to měla s manželem těžké. Místo aby si užívali důchodu, starali se o vnučku. Malá Petra byla sice šikovné děvče, dělala babičce a dědovi radost, paní Kratochvílová si ale chodila i v důchodu přivydělávat různými brigádami, aby vše s manželem utáhli. A teď toto. Utěšila jsem paní Kratochvílovou, ujistila ji, že vše bude určitě dobré, jinak by jim nedávali lékaři takovou naději. Od té doby jsem se panu Kratochvílovi vyhýbala. Stal se z něj, popravdě, nerudný dědek. I Ben to brzy pochopil a za svým psím kamarádem běhal jen tehdy, když ho venčila paní Kratochvílová nebo její vnučka.

Jednoho dne se začala po sídlišti šířit zpráva, že u našeho domu byly nalezeny otrávené nástrahy. Jednou za čas se opakuje to, že někdo, kdo nesnáší psy a vše živé, si krátí chvíli tím, že chce psí mazlíčky zlikvidovat. Tato zpráva se vždy rychle šíří mezi pejskaři, a ti si musí dávat na psy větší pozor. Tak právě tato situace nastala. Všichni jsme dávali bedlivý pozor, zda nenarazíme na otrávenou návnadu, a také jsme pátrali po pachateli. Jednoho dne jsem potkala s Benem paní Kratochvílovou a Ben si opět hrál se svým kamarádem Endym, o den později mi paní Kratochvílová ale sdělila, že Endy je na tom zle. Vypadalo to, že snědl někde návnadu.

„Muselo to být, když šel ven se mnou, nebo s vnučkou. Manžel psa nikdy nepouští z vodítka,“ řekla tiše. To jsem dobře věděla. Pan Kratochvíl už pomalu ani nedovolil Endymu, aby se vyvenčil. Tahal ho na vodítku, byl zlý, nadával na ostatní psy, na jejich majitele a každý rozumný pejskař se mu zdaleka vyhýbal.

Za dva dny Endy zemřel, a travič stále nebyl odhalen. Po smrti Endyho se ale udála další smutná věc v rodině manželů Kratochvílových. Pan Kratochvíl se přiznal, že ony návnady pohazoval v okolí domu právě on, a pokusil se otrávit. Nemoc ho natolik změnila, že začal nesnášet všechny psy mimo toho svého, a toho nakonec sám omylem zahubil.

Lékaři pana Kratochvíla zachránili.

Po této události se pan Kratochvíl stáhl ještě víc do sebe. Žena s ním téměř nemluvila, nemohla mu s vnučkou odpustit, že jim otrávil psa, a sousedé se mu vyhýbali.

Nakonec se panu Kratochvílovi tak zhoršil zdravotní stav, že zhruba dva měsíce po smrti Endyho podlehl své nemoci on.


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Smutné psí vyprávění:

Smutné psí vyprávění
Smutné psí vyprávění
Smutné psí vyprávění
Smutné psí vyprávění
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Velice smutné. Hrozné je, že člověk si svou zlobu vybíjí na bezbranných tvorech.
Obrázek uživatelky
profil

Smutné vyprávěníSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Opravdu moc smutný příběh.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Velmi smutný příběh.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc smutné povídání, jako by prarodiče neměli dost starosti kolem vnučky.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles