Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Soukromá dramata: Šance osudu

17. 09. 2010 | Televizní tipy

Opravdové příběhy ze života, otevřené zpovědi

Další díl pořadu Soukromá dramata, jehož průvodkyní je tentokrát herečka Bára Munzarová, má podtitul Šance osudu. Světová topmodelka Petra Němcová žila převážně svou prací. Pak ale přišla tragická událost, která nenávratně ovlivnila její život. Život se změnil i aranžérce Ladislavě Schrédrové. Nejdřív přišla o syna, ale pak ho po mnoha letech zase našla. O osudových okamžicích toho hodně ví i Jiří Šimsa, který jen zázrakem unikl smrti při vlakovém neštěstí. Osudy tří lidí, kteří dostali od života druhou šanci, uvidíte už v pátek 17. září ve 21.10 na Primě.

Krásná tvář, skvělá kariéra, pohádkové výdělky, to všechno měla česká topmodelka Petra Němcová. A to všechno najednou vybledlo během jednoho jediného okamžiku v roce 2004. Česká kráska byla se svým přítelem Simonem na dovolené v Thajsku zrovna ve chvíli, kdy ho postihlo nejničivější zemětřesení za posledních 40 let a jeho pobřeží spláchla vlna tsunami. 

V bolestech, se zlomenou pánví, strávila několik hodin na palmě, než se dočkala pomoci. Celou tu dobu poslouchala křik lidí, kterým ona sama pomoci nemohla. A netušila ani, že už nemůže pomoci ani svému příteli, který neštěstí nepřežil. Jeho tělo se našlo až za několik měsíců. I proto se Petra Němcová rozhodla založit nadaci Happy Hearts Fund, která dnes funguje v osmi zemích světa a pomáhá lidem postiženým přírodními katastrofami.

Druhou šanci dostala i aranžérka Ladislava Schrédrová, která netušila, že na ni bude čekat dvaadvacet let. Těsně před revolucí se rozváděla s manželem. Aby svého malého synka Jirku ušetřila sporů a tahanic, nechala ho na radu právníka v péči otce. Chlapečka jezdila pravidelně navštěvovat a čekala, až soud rozhodne o svěření synka do její péče. Jenže její muž synka sbalil a emigroval s ním přes Rakousko do Kanady. 

Celých dvaadvacet let o synovi neměla žádné zprávy, Jirkovi otec namluvil, že matka zemřela. Proto i když po revoluci syn jezdil s otcem na prázdniny do Čech, nikdy ho nenapadlo matku hledat. Ten nápad ale dostala paní Schrédrová. Jednoho dne zadala jeho jméno do vyhledávače na sociální síti, a díky tomu tak svého syna našla. To nejtěžší ji ale teprve čekalo. Jak mu má říct, že je jeho matka?

O osudu hodně přemýšlel i Jiří Šimsa z Havířova, otec sedmi dětí a učitel na základní škole, který je celý život fanda do železnice, vlaků a všeho, co s nimi souvisí. Jako malý kluk žil blízko železnice a dnes navrhuje modely vlaků. Netušil, že právě vlak ho málem připraví o život a že stačilo málo, a on by nikdy nepoznal svou nejmladší dcerku.

V srpnu roku 2008 nastoupil do osudného rychlíku, který později u Studénky narazil do části mostu, která se zřítila a způsobila neštěstí. Pan Šimsa seděl v jednom z nejvíce zdemolovaných vagonů a skončil v nemocnici s vážným poraněním hlavy. To, že přežil, považuje za řízení osudu.

Hrdinou Soukromých dramat se může stát se svým výjimečným silným příběhem každý. Sledovat budeme vyprávění lidí bez ohledu na rozdíly v jejich sociálním postavení, rase, náboženském vyznání, pohlaví, sexuální orientaci, příslušnosti k politickým, názorovým, zájmovým nebo profesním skupinám.

Zdroj: Prima

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pribehy ze soucasnosti mam rada
Obrázek uživatelky
profil
tak jsem moc zvědavá co se to za seriál vyklube
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles