Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Judita Wignall - Živá kuchyně, cesta ke zdraví

10. 03. 2014 | Knižní tipy
Název knihy: Živá kuchyně, cesta ke zdraví
Autorka: Judita Wignall
Překladatelka: Lenka Strnadová
Nakladatelství: Synergie Publishing
Datum vydání: 1. února 2014
Brožovaná vazba
Počet stran: 192
Cena: 348 Kč

Radost z jídla, radost ze života. Tak by se dala shrnout knižní novinka Živá kuchyně, cesta ke zdraví. Novodobá bible o jídelníčku z čerstvých, vařením nezkažených potravin rostlinného původu konečně vychází i v Česku. Kuchařka plná gurmánských receptů a tipů, jak z našeho těla vyhnat nemoci a přebytečné kilogramy, obsahuje také užitečné rady, jak živé produkty a bylinky nakupovat, skladovat, správně krájet i pěstovat.

Judita Wignall - Živá kuchyně, cesta ke zdravíNetradiční a inspirující kuchařka americké autorky Judity Wignall ukazuje trend, který si už oblíbili mnozí sportovci a celebrity. Ti místo vařených a nutričně málo bohatých jídel najeli na „živou stravu“. Tzv. „raw food“ dnes vyznává například tenistka Venus Williams, herečky Demi Moore či Uma Thurman, hudební hvězdy Beyoncé a Sting, syrová strava vzkřísila dokonce i neduhy prolezlého rockera Ozzyho Osbournea. U nás na ni nedá dopustit třeba modelka Helena Houdová, která se k živé kuchyni se dostala jako vegetariánka.

Ti všichni společně s autorkou knihy našli díky změně jídelníčku cestu, jak se detoxikovat, zdravě zhubnout, vyčistit si pleť, zlepšit vlasy a kromě nové životní energie najít i novou duševní pohodu. Všichni se zároveň shodují, že živá strava není žádná „další zázračná dieta“ ale životní styl, kteří znali naši předci už dávno. Díky němu se tělo zbavuje škodlivin a mnohem lépe vzdoruje stresu a nemocem, které na nás v dnešní civilizaci číhají. A výsledky se dostavují velice rychle – jíst živou stravu je zkrátka účinný způsob, jak zářit zdravím a vitalitou.

Kuchařka Živá kuchyně, cesta ke zdraví nabízí zcela nový pohled na vaření: suroviny se tu pouze mírně zahřívají (nebo mrazí), takže v nich zůstávají enzymy, vitamíny a minerály, které se jinak tepelnou úpravou ztrácejí. Nechybí jednoduché recepty, které skvěle nastartují metabolismus a přitom lahodí oku i chuti: chytře namixované koktejly, lehké snídaně nebo báječné ořechové sýry zvládne i začátečník.  Menu je široké a inspiruje - od rychlých zákusků, k jejichž přípravě potřebujete jen kuchyňský nůž a pár minut, až po důmyslnější pochoutky (neodolatelně vypadá třeba zelená energetická polévka, samosa taštičky s kokosem a karí nebo vegetariánské chilli).

Velmi příjemným a uživatelsky pohodlným bonusem jsou tu fotonávody s praktickými radami a kroky, jak při přípravě jídel postupovat. České vydání doplňuje seznam i u nás dostupné literatury,  a také praktický výčet obchodů a pěstitelů, které už i v Česku živé potraviny nabízejí. 

O autorce knihy Živá kuchyně, cesta ke zdraví:


Judita Wignall - americká herečka, muzikantka a modelka se narodila 20. června 1977 v litevském Vilniusu. Temperamentní rusovláska přijela do Spojených států jako pětiletá a téměř okamžitě odstartovala kariéru v showbyznysu. V Clevelandu začala s divadlem, pokračovala jako modelka a během studia na vysoké škole v New Yorku byla DJkou. Odtud to byl jen krůček ke vlastní hudební kariéře v podobě dívčí kapely "Halo Friendlies. " Jako herečka si zahrála v seriálech "CSI : NY" , "Čarodějky " a "Buffythe Vampire Slayer.“ Herní nadšenci ji znají jako Judy Nails z videohry „GuitarHero“.

K živé stravě (anglicky raw food) se dostala díky svému trápení s akné: „Byla jsem ochotná vyzkoušet téměř cokoli, třeba i něco tak bláznivého jako nevařené jídlo. Brzy jsem zjistila, že živá strava má transformativní moc, že uzdravuje a dodává mi energii a životní sílu. Za jediný měsíc, kdy jsem se živila syrovou stravou, jsem zhubla o sedm kilogramů, zbavila se artritidy a zažehnala deprese. Získala jsem spoustu energie a psychické bdělosti, kterou jsem nezažila celé roky.  Moje kůže se vyléčila během tří měsíců a já už jsem se nemohla vrátit ke svým starým stravovacím návykům a jídlům, která jsem ohřála v mikrovlnce a vyklopila na talíř,“ říká o své nové celoživotní náplni Judita Wignall.

Přihlásila se ke studiu na Living Light Culinary Institute, kde získala certifikát a stala se výživovou poradkyní a instruktorkou v oblasti živé stravy, založila si blog, začala natáčet videa a napsala tuto knihu. Chce vyvrátit falešné představy, které o živé kuchyni panují, a pomoci šířit životní styl spojený s tímto způsobem stravování.


Tuto knihu Judita Wignall - Živá kuchyně, cesta ke zdraví koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Synergie.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !