Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vražedné pronásledování

26. 08. 2009 | Knižní tipy

Název knihy: Vražedné pronásledování
Autor: Brian Harper
Nakladatelství: Motto
Vázaná s přebalem
Počet stran: 376 str. 
Cena: 249 Kč


Na večírek rodiny Kentových v osamělé rezidenci v kopcích Santa Barbary vpadne pět ozbrojených útočníků. Jedna z přítomných žen stihne zavolat policii, ale při příjezdu policistky Trishy Robinsonové a jejího kolegy se všichni tváří, jako by se nic nedělo. Trisha však tuší, že něco není v pořádku, a otálí s odjezdem. Vzápětí je její kolega zavražděn a neozbrojená Trisha se rozhodne osvobodit rukojmí, třebaže musí bojovat sama proti pětinásobné přesile ke všemu odhodlaných zločinců.

vrazedne-pronasledovaniO autorovi

Brian Harper (Michael Prescott) * 1960
Brian Harper se narodil a vyrostl v New Jersey. Po absolvování Wesleyan University (vystudoval filmovou vědu) se přestěhoval do Los Angeles, kde pracoval jako scenárista. V tomto oboru se mu ale příliš nedařilo. Než se začal natrvalo věnovat psaní beletrie, vystřídal řadu povolání − novinář na volné noze, archivář a editor.
Jeho první román Shiver byl publikován v roce 1992
. Od té doby byl vydán víc než 1 milion jeho knih po celém světě, a to buď pod jménem Brian Harper, nebo pod pseudonymem Michael Prescott.
V nakladatelství MOTTO vyšel roku 2008 thriller Smrtící pronásledování (Deadly Pursuit).

Ukázka z knihy:

Cain si natáhl černou lyžařskou masku a zkontroloval zásobník pistole. 
Sedmnáct nábojů. S uspokojením přikývl. „Připravte se.“ Ozvalo se pět cvaknutí, čímž se odjistilo pět pistolí Glock 17 – jeho a čtyři další – a do všech nábojových komor byly zasunuty projektily Black Talon ráže devět milimetrů. „Jdeme.“Hodil si přes rameno lodní pytel a vykročil z mýtiny, následován těžkými kroky čtyř párů bot. Jezero ukládající se ke spánku vydechovalo vlhký mlhavý opar a nasytilo okolní vzduch miliony mikroskopických kapiček vody. Každé zabzučení cikády, každé zašustění listu na stromě prořízly ticho jako ostrá žiletka. Jiný zvuk nebylo v sobotní srpnové noci slyšet – žádný hluk projíždějících aut, žádné houkání bezpečnostních alarmů nebo burácení přenosných magnetofonů, ani vzdálený psí štěkot.     Cain vzpomínal na místa, kde žil, když nebyl ve vězení, ty jednopokojové kutlochy v městských periferních slumech, kde vás monotónní bouchání a kvílení hudby z ghetta pronásledovalo i ve snu. Nic takového ho tady nerušilo. Bylo to klidné místo. Ale ne na dlouho. Na okraji silnice se ohlédl zpátky a mžoural do posledních zlatavých paprsků umírajícího dne, který prohrával věčný souboj s rychle se snášejícím večerním soumrakem.   
Tmavozelený tranzit GMC Safari zaparkovaný na mýtině ze strany dokonale zakrývala skupinka mohutných vzrostlých borovic. Čtyři postavy, postupující v zástupu za Cainem, byly také téměř neviditelné. Stejně jako on byli i jeho kumpáni oblečeni do černého. Vysoké černé boty Magnum Hi-Tech SWAT jim sahaly do půl lýtek. Černé nylonové kalhoty těsně obepínající nohy byly v pase stažené elastickým zdrhovadlem. Černé kožené opasky k nošení zbraní měly přezky z nerezové oceli polepené černou elektrikářskou izolační páskou, aby neodrážely dopadající světlo. Ke každému opasku byla připnutá ruční radiostanice ProCom M54 a lehce se otírala o pochvu, v níž se skrýval bojový nůž Cold Steel Tanto. Na druhém boku se pohupovala pistole Glock ve speciálním koženém pouzdře, jehož spodní výklopná část umožňovala našroubovat na hlaveň dlouhý válcový tlumič. K pouzdru těsně přiléhala kožená sumka na dva náhradní zásobníky. Černé nylonové bundy na suché zipy měly přelepeny veškeré potisky od výrobce. Na levém zápěstí měl každý z mužů digitální hodinky Indiglo, jejichž ocelový pásek byl nahrazen černým koženým, a LED displej pokrýval červený filtr, který umožňoval noční vidění. 
Černé rukavice Isotoner. Černé lyžařské masky – žádné výřezy pro ústa. Černá maskovací barva kolem očí znemožnila spatřit sebemenší proužek holé kůže. Všichni čtyři nesli ruksaky a batohy. Obsah batohů byl velice rozmanitý – lano, visací zámky, kus řetězu, náhradní baterka a mnoho dalších věcí. Ruksaky byly prozatím prázdné. Brzy se však zaplní penězi, celoživotními úsporami, které se za jedinou noc promění v tučný úlovek.
Přesto to však bude představovat pouze zanedbatelný bonus, nicotný zisk ve srovnání s konečným výtěžkem. A Cain měl na paměti především tento finální výtěžek, proto přípravu na nadcházející operaci ani v nejmenším nepodcenil, nešetřil penězi, neváhal vynaložit jakékoli úsilí. Oblečení, vysílačky, zbraně, tlumiče – všechno zboží nejvyšší kvality. Každý detail byl mnohokrát podroben důkladné kontrole, každá taktická varianta mnohokrát procvičena. Nic se nesmělo pokazit. Selhání bylo naprosto nepřijatelné. Bylo absolutně nemyslitelné. Buď uspěje, nebo zemře. Jiná alternativa neexistovala. Cain skrz masku pomalu nasával vzduch do plic a upřeně hleděl silnicí dolů. Byla to horská silnice vinoucí se mezi kopci, s vyježděnými kolejemi a několika výmoly, neosvětlená, bez jediného vozidla. Končila asi čtyřicet metrů nad vstupní branou na pozemek Kentovy rodiny. 

Tuto knihu Vražedné pronásledování zakoupíte v knihkupectví a na stránkách nakladatelství MOTTO.


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !