Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Knižní veletrh 2012 Havlíčkův Brod budí mimořádný zájem

18. 10. 2012 | Kultura
22. Podzimní knižní veletrh se bude konat v Kulturním domě Ostrov v Havlíčkově Brodě v pátek 19.10. a v sobotu 20.10. 2012. Mottem Knižního veletrhu jsou Knihy a sny a jeho „poznávacím znamením“ je letos mimořádný zájem nakladatelů. Na veletrh je přihlášeno 167 vystavovatelů, nejvíce za posledních deset let, a přivážejí mnoho novinek.

Novinky budou prozaické – v předvečer akce s názvem Knižní veletrh 2012 Havlíčkův Brod bude Michal Viewegh číst ze své nové knihy Mráz přichází z Hradu (Druhé město, čtvrtek v 19 hodin v kavárně U notáře), přímo na Knižním veletrhu 2012 bude představen román Miloše Urbana Praga Piccola (Argo, literární kavárna Petrkov na balkoně v pátek v 15.30) nebo ve světové premiéře román Jiřího Kratochvila Dobrou noc, sladké sny (Druhé město, salonek 2 v pátek v 17.17).

Knižní veletrh 2012 Havlíčkův Brod budí mimořádný zájemPoetické (malé nakladatelství Barbara představí edici Krokusy, věnovanou soudobé české poezii, nakladatelství JT´s uvede sbírku básníka Milana Kozelky Semeniště zmrdů a Druhé město představí knihu Ivana Wernische Žil jsem byl!), dětské (regionální autorka Gabriela Kopcová představí knihu Paní Pohádka, nakladatelství 65. pole zábavnou logopedickou knihu Ester Staré a Milana Starého Mařenka už říká Ř, nakladatelství Fragment přiveze autorku dobrodružných výprav do minulosti Veroniku Válkovou, přijede i několik autorů nakladatelství Meander – Radek Malý, Jiří Dědeček aj.).

Na akci s názvem Knižní veletrh 2012 Havlíčkův Brod nebude chybět ani oddechová literatura a setkání s jejími autory (nakladatelství Fragment představí knihu povídek zpěváka Josefa Laufra Roura od kamen, Lika klub uvede knihu Jiřiny Tejkalové Běda ženám, kterým muži vládnou, Vyšehrad představí historickou detektivku Františka Kalendy Ordál).

K očekávaným novinkám literatury faktu bude jistě patřit kniha Miloše Doležala o číhošťském faráři Josefu Toufarovi Jak bychom dnes zemřít měli (pokud ji Nová tiskárna Pelhřimov stihne do konání Knižního veletrhu 2012 vydat), kniha amerického autora Michaela Breena Korejci (nakladatelství Ideál), několik knih o tom, jak lépe žít (Tomio Okamura, Umění žít z nakladatelství Fragment, nové ilustrované vydání slavné knihy Dona Miguela Ruize Čtyři dohody z nakladatelství Pragma, Marie Formáčková a Jindřich Kraus představí Knihu o líbání z nakladatelství Pragoline a Radim Uzel knihu Nevěra a co s ní).

Snad nejvíc novinek bude na Knižním veletrhu 2012 v Havlíčkově Brodě věnováno cestám a cestování – jen namátkou uveďme dvě knihy z nakladatelství Barrister & Principal (Jan Dungel, S jaguárem v posteli a Marek Čejka, Lidé ze svatých zemí), knihy Stanislava Hořínka Galapágy peklo i ráj či Marie Hofmannové Cesta je cíl... Na veletrhu bude uvedeno i několik zajímavých knih, které mají vztah k Vysočině – druhé rozšířené vydání rozhovoru Aleše Palána s Jiřím a Danielem Reynkovými Kdo chodí tmami, kniha kolektivu autorů Německý Brod na starých pohlednicích, sborník vzpomínek na bývalého opata želivského kláštera Víta Tajovského).

Knižní veletrh 2012 Havlíčkův Brod budí mimořádný zájemVýznamnou součástí rozsáhlého doprovodného programu akce Knižní veletrh 2012 Havlíčkův Brod bude festival Free the Word. Zahraničními hosty festivalu budou Kurdové (spisovatelka Berivan Dosky, novináři Nejip Balay a Raschid a Muhammad Khalil, Kurdský sen o svobodě, pátek ve 13 hodin), pozoruhodný srbský spisovatel a pořadatel literárního Think tank festivalu Leskovac Saša Stojanovič a slovenský autor bestsellerů Jozef Banáš. Pro publikum budou možná ještě zajímavější čeští hosté festivalu – mj. Jiří Hájíček, Irena Obermannová, Roman Ludva, Kateřina Tučková, Ludvík Vaculík.

Současné české literatuře bude věnováno čtení laureátů několika ročníku ceny Jiřího Ortena (v pátek ve 13 hodin, Petra Hůlová, Jan Těsnohlídek ml. a Vratislav Maňák). Na výstavě současné české ilustrace, věnované letos studentským pracím, se představí zástupci jedenácti středních, vyšších odborných a vysokých škol z celé České republiky. Literární soutěže Dopište Douskovou!, pořádané Krajskou knihovnou Vysočiny, se zúčastnilo 44 soutěžících. Jejich úkolem bylo dopsat povídku Ireny Douskové, odehrávající se na Podzimním knižním veletrhu. Tři vítěze vybere Irena Dousková přímo na veletrhu (v sobotu 20.10. 2012 v 11.30 a následně s nimi poobědvá v hotelu U zlatého lva. Kromě oběda budou cenami pro vítěze i velké kolekce knih.

Tradičně bude pokračovat i losování návštěvnických vstupenek. Dvakrát, v pátek 19.10. 2012 v 18 hodin a v sobotu 20.10. 2012 v 16 hodin mohou přítomní návštěvníci vyhrát knihy dle vlastního výběru v hodnotě 5 000 Kč z knihkupectví Kanzelsberger a zájezd za vínem do Alsaska v hodnotě 4 500 Kč od havlíčkobrodských firem M Tour a Pozdní sběr.

Vstupenky na Podzimní knižní veletrh 2012 jsou unikátní: mají podobu knížečky s  kupony na slevy u stánků osmi vystavovatelů (Mladá fronta, Metafora, Mindok, Vutium, Zoner Press, Jaku, Jan Vašut a Hejkal) a obsahují také vstupenky do Galerie výtvarného umění a Muzea Vysočiny. Dvoudenní a přenosná vstupenka stojí 50 Kč, ale např. žáci a studenti (hromadně a předem) nebo návštěvníci, kteří předloží kupon z loňské vstupenky, si ji mohou koupit za symbolických 10 Kč. Knižní veletrh 2012 Havlíčkův Brod bude otevřen v pátek 19. října od 10 hodin (úvodní tisková konference bude v 10.05) do 19 hodin. V sobotu 20. října bude Knižní veletrh otevřen od 9 do 17 hodin.

22. Podzimní knižní veletrh se bude konat v Kulturním domě Ostrov v Havlíčkově Brodě v pátek 19.10. a v sobotu 20.10. 2012.

Zdroj, foto:
Hejkal.cz

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles