Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

KŘIVOKLÁTSKÉ ČAROVÁNÍ aneb návrat Edwarda Kelleyho

17. 07. 2008 | Kultura

Tato akce byla bohužel pořadatelem ZRUŠENA !!!


Milujete tajemno,

magii,

ale i dobrou zábavu?


Pak určitě zavítejte o předposledním prázdninovém víkendu ( 23. – 24. 8.)  na hrad Křivoklát, který se ocitne v časoprostorové smyčce a znovu ožije pravou atmosférou středověku. Čeká vás spousta nevídaných dějů, zajímavých zážitků i skvělá zábava pro celou rodinu.

Hrad Křivoklát je spjat s jednou zajímavou osobností, která ovládala řadu magických i léčitelských dovedností a dle legend též byla schopna nahlížet do jiných časových dimenzí. Mluvíme o věhlasném alchymistovi, magistrovi Edwardu Kelleym (1555 – 1597), který dokázal vyléčit z těžké nemoci Viléma z Rožmberka.Údajně ovládal tajemství přeměny kovů ve zlato a vlastnil i tajemné „černé zrcadlo“, s jehož pomocí odposlouchával cizí hovory a viděl na dálku.

Křivoklátské čarováníPrávě Edward Kelley byl  na Křivoklátu tři roky vězněn ve věži Huderka. Z ní se také pokusil uprchnout. Útěk se ale nezdařil, on přišel o nohu, a nakonec se na hradě Hněvín otrávil jedem. Legendy však praví, že díky své schopnosti pohybovat se v čase ve skutečnosti nikdy nezemřel.


A nyní se tedy Edward Kelley
na Křivoklát vrací!


Ve dnech 23. – 24. 8. tento starobylý hrad znovu ožije uměním léčitelů, astrologů, kartářů a dalších odborníků, kteří vám pomohou nahlédnout do budoucnosti a vypořádat se s vašimi zdravotními i osobními problémy.
Bohatý program pro celou rodinu navíc umožní najít si to pravé úplně každému. Od zpěvu, tance, historického šermu, mnoha akcí pro děti, ukázek středověkých řemesel a stánků s občerstvením, produkty zdravé výživy až po pestrou nabídku zajímavých esoterických pomůcek.

Využijte jedinečné příležitosti ocitnout se ve víru pravého středověkého čarování na slavném hradě Křivoklát!


KŘIVOKLÁTSKÉ ČAROVÁNÍ
se koná ve dnech
 23. – 24.  srpna  2008, v sobotu od 9.00 do 20.00  a v neděli od 9.00 do 18.00 hod.

Přesný program akce naleznete na www.minervazdravi.com.



Hana Houbičková
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
URČITĚ JEDUSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles