Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

O hercích a tvůrcích filmu Případ nevěrné Kláry

10. 06. 2009 | Kultura

Titulní postavu Kláry ztvárnila Italka Laura Chiatti. Bývalá teenagerská miss Evropy se objevila v řadě italských filmů i televizních seriálů. Mohli jsme ji vidět i v rámci MFF Karlovy Vary, kde se objevila v italském soutěžním snímku Ranní ptáče dál doskáče.

V roli žárlivého umělce Luky se představil Claudio Santamaria, který se objevil například v dramatu Synův pokoj uvedeném na MFF v Karlových Varech či v bondovce Casino Royale. Rodák z Říma pracoval  s Bernardem Bertoluccim na filmu Obležení a má nominaci na prestižní italskou cenu David za snímek L´ultimo bacio.

Detektiva Denise si zahrál herec Iain Glen, rodák ze skotského Edinburghu. Iain Glen je ceněný divadelní herec a nositel Stříbrného medvěda z Berlinale 1990 za snímek Silent Scream, kde ztělesnil doživotního odsouzence Larryho Winterse, který v sobě po mnoha letech objeví kreativní schopnosti. Je znám filmovému publiku také ze dvou dílů hororové série Resident Evil, natočil s Ridley Scottem historický velkofilm Království nebeské, objevil se v komiksovém příběhu s Angelinou Jolie Lara Croft: Tomb Raider.

O hercích a tvůrcích filmu Případ nevěrné KláryV roli detektivovy partnerky Niny uvidíme Kierston Wareing, protagonistku posledního filmu Kena Loache  It´s a Free World.

Manželku detektiva Denise Ruth si zahrála slavná česká topmodelka Pavlína Němcová, která se objevila v  roličce novinářky ve francouzském životopisném snímku Edith Piaf a hraje i ve francouzské komedii Válka missek Patrice Leconteho.

Do role profesorky Smidtové byla obsazena česká herečka Aňa Geislerová, slovenská herečka Zuzana Fialová hraje vyšetřovatelku konkurenční detektivní kanceláře, Dorota Notová se objeví jako Denisova sekretářka Sandra.

Režisérem filmu je Ital Roberto Faenza. Pětašedesátiletý tvůrce je mimo jiné autorem snímku Za bílého dne, který před několika lety soutěžil
v Karlových Varech a pod nímž je rovněž jako producentka podepsána Elda Ferri.

„Faenza je renomovaný režisér a pro mě osobně je čest s ním pracovat, stejně jako s paní Ferri," říká producent Rudolf Biermann.

Michal Viewegh, autor literární předlohy v současnosti patří k nejúspěšnějším českým spisovatelům (mj. knihy Povídky o manželství a sexu, Účastníci zájezdu, Román pro ženy, Zapisovatelé otcovské lásky, Báječná léta s Klausem, Případ nevěrné Kláry, Vybíjená). Podle jeho stejnojmenných bestsellerů vznikly divácky mimořádně úspěšné filmy Báječná léta pod psa (r. Petr Nikolaev, 1997), Výchova dívek v Čechách (r. Petr Koliha, 1997) a především Román pro ženy (r. Filip Renč, 2005), Účastníci zájezdu (r. Jiří Vejdělek, 2006). V loňském roce měl premiéru snímek Nestyda, který režisér Jan Hřebejk natočil s Jiřím Macháčkem v hlavní roli na motivy knihy Povídky o manželství a sexu.

Čtěte také:
Další filmová adaptace Vieweghova románu Případ nevěrné Kláry míří do kin
Případ nevěrné Kláry – trochu jiná komedie


 

Zdroj: Bontonnfilm

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
knižku....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles