8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hledání Robina a Mariany začíná již tuto neděli

6. 03. 2010 | Televizní tipy

Den D se blíží. Od neděle 7. 3., od 20.00 hodin, můžete být svědky toho, jak vzniká muzikál Robin Hood a jak se do něj hledají hvězdy. Televize Prima začne vysílat napínavý boj o dvě titulní role v castingové soutěži Robin Hood – Cesta ke slávě.


V Divadle Palace, kde se odehrával první casting, zasedli ke společnému stolu k válečné poradě čtyři tvůrci celého projektu – autor hudby Ondřej Soukup, autorka libreta Gábina Osvaldová, režisér Ján Ďurovčík a producent Michal Kocourek. V první řadě museli vymyslet strategii jak si poradit s téměř dvanácti sty zájemci, kteří na konkurz přišli.


castingVšichni čtyři tvůrci se shodli na tom, že tak rozsáhlý konkurz, v němž by se hledali ti, kteří umí zároveň zpívat, tančit i hrát, tu ještě nebyl. Muzikál není jen o zpěvu, jeho nedílnou součástí je pohyb. A právě proto se zaměřili nejdřív na pohybové schopnosti. A tím určitě spoustu účastníků castingu překvapili. Ale vzpomeňme si na legendární Chorus Line...


Divadlo se proměnilo v jeden velký taneční sál. Asistentky předcvičovaly choreografii a účastníci konkurzu se ji podle nich učili. Tančilo a trénovalo se všude, kde se dalo, na chodbách i ve foyer. Výsledek pak posuzovali tvůrci v sále. Občas souhlasně pokyvovali hlavou, jindy nevěřícně zírali. Padaly věty jako „Hýbete se hrozně, zachrání vás jen nebeský zpěv“ nebo „Hledáme Robina, a ne lesní skřety“. Někdy byli tvůrci rádi, že se s adeptem musejí rozloučit, jindy je mrzelo, že se jim typově nehodí, protože je náramně pobavil.


castingPo předvedení tanečních schopností čekala ty adepty, kteří prošli prvním výběrovým sítem, další část konkurzu, a to zpěv na hudební základ. Měli na výběr z šestadvaceti poměrně náročných skladeb, které prověřily, jak účastníci intonují nebo jak vyzpívají výšky. „Robin by měl být tenor nebo vyšší baryton, Mariana soprán nebo mezzosoprán,“ vysvětluje Ondřej Soukup, na koho se zaměřují. I při této části konkurzu zažívali tvůrci chvílemi velké dilema. Třeba když jim přišla zazpívat Petra Slaninová, dívka, která je ochotna kvůli roli Mariany zhubnout třicet kilo.


Pustili ji dál, nebo ne? Z čeho měl při výběru adeptů strach Ondřej Soukup? A co nečekaně navrhla Gábina Osvaldová? To všechno uvidíte v neděli ve 20 hodin na Primě v prvním díle ojedinělé castingové soutěže Robin Hood – Cesta ke slávě.


Zdroj: Prima


Zdeničkaa
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
dobrá kombinácia
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles