Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Igor Chmela – Herec nebo fotograf?

4. 05. 2010 | Televizní tipy

Otázky Václava Vydry na totožnost VIP hosta budou tentokrát znít trošku jako průzkum nějakého stavebního mistra nebo architekta. Vzal je doslova od podlahy. Zeptá se například, jestli je divadlo, v němž Igor Chmela hraje, kamenné a velké, jestli je nad zemí a zda je to samostatná stavba nebo komplex budov.

Zdánlivě podivné dotazy velmi napoví Evě Holubové. Začne přemýšlet, kde a jak které divadlo stojí, a hned bude doma. Tím doma myslí Divadlo Na zábradlí, kde byla s Igorem v angažmá. A hádejte, co mají ještě společného?

 

Igor Chmela (39) pochází z Ostravy, a než absolvoval DAMU, vystudoval hodně vzdálený obor – železniční průmyslovku. To se mu hodilo hned v první filmové roli ve snímku Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí, kde hrál výpravčího. „Musím ale přiznat, že jsem před kamerou držel plácačku poprvé, pracoval jsem jen jako traťový dělník,“ vysvětlil Igor.

O herectví nikdy moc nepřemýšlel, jeho snem byla architektura. Na vojně hledal posily do kapely a zkoušel s ostatními vojenský kabaret. V tu chvíli ho začalo herectví zajímat. Školu prý prolézal s odřenýma ušima, ale svého kroku nelituje. Působil v Národním divadle, pak v Dejvickém, od roku 2002 je jeho domovskou scénou Divadlo Na zábradlí.

 

Igor Chmela hrál například ve filmech Pravidla lži, Grandhotel, v dramatu Petra Zelenky Bratři Karamazovi, ve snímcích Děti noci a Muži v říji. V seriálu Televize Prima Zázraky života ho diváci mohou vidět každé pondělí v roli gynekologa Marka Tichého, kterému se rozvodem zhroutil celý život.

Igorovým velkým koníčkem je focení krabičkou od sirek, z níž si vyrobil zařízení zvané camera obscura.  Nejčastěji zachycovaným objekty jsou členové jeho rozrůstající se rodiny. S herečkou Janou Janěkovou má tříletou dceru Aničku a půlroční dvojčata Elu a Antonína.

 

Hostem pořadu Hádej, kdo jsem! bude Igor Chmela v úterý 4. května ve 20.00 na Primě.

 

Zdroj: Prima

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !