8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Karolína, domácí kuchařka: Přímořské vzpomínky

3. 12. 2016 | Televizní tipy
Oblíbená kuchařka Karolína Kamberská miluje slunce a moře. Jak sama ale říká, v poslední době má pocit, že na jih jezdí víc kvůli jídlu než kvůli nekonečně modré hladině a konejšivým vlnám. Radost má pak z toho, že si tak kromě zážitků domů vozí také mnoho inspirací pro své recepty. Právě jídla s chutí přímořských vzpomínek připraví i v dalším díle pořadu Karolína, domácí kuchařka již v sobotu 3. prosince v 17.00 na Primě.

Karolína, domácí kuchařka – 3.12. 2016:


Nejprve ale vezme Karolína diváky místo jihu na východ. Kdysi dávno narazila v jednom slovenském časopise pro hospodyňky na slovo „cícer“. Netušila, co to znamená, a pátrala, ale ani česká „cizrna“ jí moc neřekla. Dnes už ale ví, že jde o známou a oblíbenou luštěninu, která uprostřed zimy skvěle zahřeje třeba v podobě polévky.

Karolína, domácí kuchařka: Přímořské vzpomínkyS dalším receptem už ale známá kuchařka na jih zamíří. A pojede do Itálie. Jak prozradí, její děti milují špagety a ona se jejich nejoblíbenější variantu – s kečupem – rozhodla inovovat a našla recept, který je stejně jednoduchý na přípravu a chutná jim snad ještě víc – špagety s lososem, olivami a polníčkem.

Pro další inspiraci zamířila Karolína ještě jižněji – do Maroka. Odsud je znám tajine. Původně kameninový hrnec, ve kterém se připravuje jídlo, jehož základní složkou je maso. „Je to úžasná orientální specialita, kterou lze připravit z u nás běžně dostupných surovin. Dá se udělat z hovězího, kuřecího, jehněčího, zkrátka z různých druhů masa, a dokonce existuje i vegetariánská varianta. Můj první tajine byl z hovězího, a asi proto jej mám dodnes nejraději,“ říká Karolína. Orientální ráz tomuto jídlu pak dodávají i další přísady – sušené ovoce a mnoho zajímavého koření. „Vždy, když dělám tajine, připadám si jak na orientální tržnici s kořením, protože přesně tak voní i vypadá,“ zasní se Karolína.

S posledním receptem se vrátí do Itálie, přesněji nádherného Toskánska, odkud si přivezla recept na místní skvělé sušenky plné mandlí – cantuccini. Jsou výborné pro nečekanou návštěvu, protože doma v dóze vydrží dlouho. „S těmito sušenkami se vždy přenesu do jedné krásné toskánské cukrárny, kde jsem je poprvé ochutnala,“ zavzpomíná si Karolína.    

Karolína, domácí kuchařka – recepty z epizody Přímořské vzpomínky:


•    Hřejivá polévka s cizrnou
•    Špagety s lososem, černými olivami a polníčkem
•    Hovězí tajine s medem a švestkami s petrželovým kuskusem
•    Mandlové sušenky Cantuccini

Sledujte osmý díl premiérové čtvrté řady pořadu Karolína, domácí kuchařka v sobotu 3.12. 2016 v 17.00 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles