Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno: Nesešli se žádní velcí milovníci sladkého

11. 06. 2012 | Televizní tipy

Dva Petrové a tři ženy z Liberecka spolu stráví týden kolem stolu, aby se pohostili a pobavili a ten nejlepší z nich vyhrál 40 000 korun. Je to velká výzva. Pomyslnou hozenou rukavici tentokrát zvedne celkem vyrovnaná, slušná a klidná smíšená parta. Jde o převážně vesnické Prostřeno!, ve kterém uvidíme několik prostorných obydlí a pejsků (jednoho dokonce tančícího).

Bude to týden bramborový a zavinutý. Podávají se rolády slané a sladké, losos a jedna (bohužel nedopečená) živáňská. Pánové jsou jedlíci a nestydí se za to. Nesešli se ale žádní velcí milovníci sladkého. Vztahy jsou natolik uvolněné, že po sobě hosté několikrát dojídají. Nakonec přijde chvilka rozjímání v kostele a hned poté finále!

Kdo si tentokrát vyvaří krásnou sumičku, uvidíte v další premiérové řadě oblíbené show Prostřeno! od pondělí do pátku jen na Prima family.

Prostřeno-pondělí-petr 1Pondělí: Petr první (45)
Nejstarší samorost z Všelibic žije většinou v komfortní chatě uprostřed zahrady a krásné přírody. Petr je chlap, který má rád fyzickou práci v lese. Přes týden se o sebe stará sám, a tudíž umí vařit. Udělá chlapskou zelňačku, která je rustikální možná až moc, zelí chtělo trochu pokrájet. Mladší už neznají živáňskou pečeni, kdysi vyhlášenou československou pochoutku. Nervózní Petr si kuchtění špatně načasoval, ohniště roztopil pozdě. Tahle dobrota z alobalu by potřebovala více času a asi i méně pálivé papriky. Nikdo nemá rád syrové brambory. Ani zmrzlina s domácím griliášem a karamelem ale nezachutná... Spraví dojem z nepovedené večeře pohled z koňského hřbetu?

prostřeno-úterý-Petr 2Úterý: Petr druhý (36)
Mladší Petr je městský člověk z Liberce. Momentálně nezaměstnaný automechanik rozjíždí firmu, ale možná by se uživil i jako cukrář. Kdyby ovšem nezapomněl na cukr… Takže repete? Jak se jinak excelentní piškotová roláda povede na druhý pokus? Petr je šikovný, umí vykostit kuře, udělat houskovou nádivku, poradí si s vanilkovým luskem. Polévka je chutná, nudle domácí, hostitel pozorný, jen trochu pomalý…  Pokouřeníčko z vodní dýmky ale asi nebude pro nekuřáky ta pravá ořechová zábava.

prostřeno-středa-kamilaStředa: maminka Kamila (31)
Racionální a příjemná Kamila je na mateřské. Šikovná, praktická a pracovitá hostitelka není nervózní, chová se nenuceně. Co připraví v kuchyni svého řadového turnovského domku? Pečenou krkovici na tymiánu, další šťouchané brambory a jednohubky z melounu, šunky a oliv. Najdou se hosté, kteří olivy prostě nepozřou? Nepečený dezert ji naučila maminka, měla ho ráda jako dítě, jí ho její dcera. Snad právě kvůli tomu nejede mladšímu z Petrů. Žampionový krém je trochu risk. Vždycky se najde někdo, kdo houby nejí. Fazolky na slanině všichni chválí, co ale ta vrácená krkovice? Na Blanku je suchá, špatně porcovaná a příliš pokmínovaná. Nevadí, největší jedlík Petr ji sní klidně za ni a druhý Péťa se rád přidá…

prostřeno-čtvrtek-blankaČtvrtek: pejskařka Blanka (37)
Do svého nového bydlení v Bratříkově pozve hosty obchodnice Blanka. Každou volnou chvilku věnuje své „tančící“ fence a hodně času jí určitě zaberou i masožravé květiny. Vsadí na racionální tříchodové menu, v němž lákají losos, zelenina, sýrový předkrm a sýrová omáčka. Nikdo ale neví, co je terina. Příjemně překvapí křupavé domácí houstičky, jen „bramborové lodičky“ do žaludků hostů nedoplují. Nikomu totiž nechutnají. Blanka vaří čistě, zkušeně, lososa stáhne z kůže, je pedagogický talent. Bohužel se u ní hosté cítí jako ve škole, nespraví to ani domácí ořechovka. Oblíbená dojídaná pokračuje, tentokrát si dá jedlík Péťa lososa od svého jmenovce. Zábava bude tuplovaná. Nejprve dog dancing pro dámy a hádaná předmětů pro pány. Jak dopadne tiramisu podle originálního italského receptu? Možná by chutnalo lépe s kávou než s vodou…

prostřeno-pátek-PavlaPátek: benjamínek Pavla (24)
Hejnice jsou slavné poutní místo na úpatí Jizerských hor. V krásném domě tu bydlí nejmladší účastnice Pavla, vdaná a momentálně nezaměstnaná. Co uvaří ve své krásné červené kuchyňce? Roládu. Sice je dost podobná té, kterou v úterý podával Petr, ale je s křepelčími vajíčky a z telecího. Jak se Pavlínce podaří zarolovat a osmahnout obří „housenku“? Kuchařka to možná přehání se slaninou. I proto má nejspíš v ložnici běžecký pás. Zaujme nevšední uzenou čočkovou polévkou a bramborovými muffiny, které jsou aspoň modifikací věčných brambor, jichž jsou už všichni přejedeni. Co nabídne místo zábavy? Zážitek. Hosty čeká kulturní osvěta a rozjímání v hejnickém kostele. Během varhanní skladby si však Petr „připadal trošku jako na pohřbu“!

Jak to všechno dopadne a kdo zvítězí? Dozvíte se na Prima Family v pořadu Prostřeno od pondělí 11.6. do pátku 15.6.2012.

Zdroj, foto: Prima Family

Hanka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !