Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 43. týden

24. 10. 2016 | Televizní tipy
Nabízíme vám strom plný dokumentárních plodů. Od dalekého vesmíru přes dávnou historii, přírodní krásy, rozmanité živočichy, hluboké oceány, zajímavé cestování, technické vymoženosti až po nejrůznější záhady. Je jen na vás, který si vyberete.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 43. týdnu?


24. 10. 23.00 – Odhalený vesmír I (Mimozemský kontakt)

Přemýšleli jste někdy, co by se stalo, kdyby vás vcucla černá díra? Nebo jestli se díky červím dírám uskuteční cestování časem? A jestli by život na Zemi dokázal přežít po zásahu stejně velkého meteoru, jaký už se do naší planety jednou trefil a vyhubil dinosaury? Seriál Odhalený vesmír kombinuje nejnovější vědecké poznatky s nejmodernější digitální animací, dramatickými časosběrnými záběry i praktickými příklady z každodenního života. Odhalený vesmír vrhá světlo na nejtemnější a nejzáhadnější stránky kosmu.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 43. týden25. 10. 20.00 – Skrytý příběh Velké čínské zdi


To, co víme o Velké čínské zdi, se pořád mění. Jizvy po celé její délce svědčí o úspěšně odvrácených útocích i ztrátě zničených obranných bašt. Stavební schéma zase poukazuje na postupný vývoj konstrukčních technik. Jak byla Velká čínská zeď postavena? K čemu sloužila? A jak se na ní lidem žilo? Ještě před deseti lety jsme si mysleli, že na všechny tyto otázky známe jednoznačnou odpověď. Jenže díky novým historickým objevům a poznatkům se tento výjimečný lidský výtvor, který je mimochodem dvakrát delší, než vědci dosud předpokládali, ukazuje v úplně novém světle.

25. 10. 21.00 – Případ Jacka Kinga

Mezi lety 1940 a 1945 se agentu tajné britské služby MI5, který je znám jako Jack King, podařilo infiltrovat skrytou fašistickou síť ve Velké Británii. Vydával se za důstojníka Gestapa v utajení. Jeho hlavním úkolem bylo zajistit strategické dokumenty odcizené nacistickými sympatizanty. Jak byla tato operace naplánovaná a jak proběhla? Jakou roli skutečně sehrála během druhé světové války britská tajná služba? A kdo přesně byl muž ukrytý pod kódovaným jménem Jack King?

26. 10. 20.00 – Triumf v úle (1/2)

Triumf v úle je oslavou nejoblíbenějšího koníčku v celé Velké Británii: včelařství. Včely medonosné jsou dokonalé hlavní hrdinky, které si diváci nepochybně zamilují. Jejich fascinující svět přibližují dech beroucí záběry zachycené speciálními kamerami, díky kterým je možné nahlédnout do intimních zákoutí včelího úlu. Jejich obyvatelky zároveň doprovodíme i ven, do širých dálav a na idylická „pracoviště“ britského venkova. Triumf v úle se natáčel během teplého června, a zatímco my ostatní jsme odpočítávali dny zbývající do zasloužené dovolené, včely trpělivě a pilně pokračovaly v každodenní pracovní rutině. Léto je pro ně jedním z nejrušnějších období celého roku, a tak můžeme sledovat a vychutnat si úžasný svět včel v celé jeho kráse. Poznejte socialismus v praxi.

26. 10. 21.00 – Oáza Země

Zkusili jste si někdy představit, jaké je zahledět se na Zemi z vesmíru? Připojte se k posádce raketoplánu Endeavour, zúčastněte se vzrušující kosmické cesty a zažijte ohromující krásu naší planety z výšky 233 kilometrů nad Zemí. Astronomem se může stát jen ten, kdo si troufne usednout na skoro tři milióny kilogramů paliva a nechat se vystřelit do vesmíru závratnou rychlostí 27 354 km/h. Šest perfektně vycvičených profesionálů má k dispozici speciálně upravený radarový systém. Jejich úkolem je získat dosud nejdetailnější trojrozměrné fotografie Země. Připojte se k nim a zjistíte, jaké to je během pouhých pár minut přeletět nad australskými pouštěmi, karibskými ostrovy a africkými džunglemi. A uvidíte, jak unikátní úhel pohledu odhaluje Zemi nejen v celé její kráse, ale také ve vší křehkosti.

28. 10. 20.00 – Mezi dvěma oceány (Africký zlatý les)

Celý ekosystém u okraje západního pobřeží jižní Afriky závisí na studeném mořském proudu Benguela. Neobejde se bez něj ani zlatý prales mořských chaluh na rozeklaných útesech vyčnívajících z mělčin, které jsou pro zdejší ekosystém klíčové.

28. 10. 23.00 – Hangár 1: Akta UFO (Oblasti častého výskytu)

V roce 2010 došlo v okresu Johnson County k pozorování UFO. Ve státě Missouri je ze států USA nejvíce pozorováno UFO. Místům častého pozorování se říká Hot Spoty. Další neklidná oblast je New York City. V roce 1982 si jeden policista všiml záhadných světel. Podle svých slov spatřil obrovskou kosmickou loď. Řada pozorování vyvrcholila v roce 1983. Podle ufologů mají mimozemšťané zájem o nedalekou jadernou elektrárnu. 11. listopadu 2011 poslal anonym televizi nahrávku UFO. Podle ufologů se tam často objevuje UFO kvůli tomu, že je zde silná energie magnetického pole Země. Ufologové podle statistik zjistili, že k častějšímu pozorování UFO dochází nedlouho před zemětřeseními. V Missouri v městečku New Madrid došlo k zajímavému pozorování v 70. letech 20. století. Došlo k opakovanému pozorování zářících světel. V roce 2010 došlo k pozorování nad Santa Monicou a o rok později v USA padaly z nebe stovky mrtvých ptáků. Ufologové se domnívají, že to souvisí s výskytem UFO. V červenci 2013 učinila farmářka z Missouri nepříjemný objev. Na svém pozemku našla několik zohavených krav. Okolo těchto krav se nenašly žádné stopy po pneumatikách ani žádné lidské stopy. Ufologové tento jev přisuzují mimozemské civilizaci. Prozkoumejte tyto záhady s námi.

29. 10. 21.00 – Kunovci: Rychlí a zběsilí


Kunovci brázdí vrcholky severoaustralských hor už po tisíce let. Díky bujným tropickým pralesům státu Queensland zůstal tento největší masožravý vačnatec na světě izolovaný a skrytý před zraky okolního světa. Tedy až dosud! Konečně se nám podařilo odhalit životní rituály a zvyky tohoto fascinujícího zvířete se skrvnitým ocasem. Vydejte se na dobrodružnou poznávací výpravu za ohroženým, dlouho ztraceným bratrancem slavného vakovlka tasmánského. Nechte se vtáhnout do bezprostřední blízkosti tajuplného dravce z vysokohorských pralesů.

29. 10. 22.00 – Příběh starého Egypta (Cesta k pyramidám)

Toto je příběh o největší a nejslavnější civilizaci na světě. Rozprostírá se více než pět tisíc let napříč dějinami, které utvářely svět do dnešní podoby. Je plný velkolepých výjevů a dramatických příběhů. Jeho hrdiny jsou starodávní vynálezci, bojovníci i bojovnice, zloduši, řemeslníci a průkopníci. Toto je příběh starého Egypta. Britská historička, profesorka Joann Fletcherová, se vrací k nejslavnějším epizodám egyptských dějin od stavby pyramid po pohřeb krále Tutanchamona. Vypráví o tom, jak se hrstka nomádů kvůli klimatickým změnám usadila na březích řeky Nil. Když se jejich společnost rozšiřovala, stávala se organizovanější. Vznikla vláda, psaný jazyk, náboženství a systém daní. To všechno nakonec vedlo k největším výtvorům starověkého světa, jako jsou pyramidy v Gíze, chrám v Karnaku nebo poklad faraóna Tutanchamona. Ale Příběh starého Egypta je také o suchu a hladomoru, občanské válce, nemilosrdných politicích, invazi a krvavé vraždě, jež uvrhly dávnou říši do chaosu a ukončily její existenci.

29. 10. 23.00 – Stonehenge


Před pěti lety byla v anglickém okrese Amesbury nedaleko legendárního Stonehenge vykopána pět set let stará kostra muže. Vedle pozůstatků ležela v hrobu také truhla s pokladem naplněná zlatem a mědí. Jedná se o nález nejbohatšího neolitického hrobu v celé Británii. Protože u pozůstatků nechybělo ani několik hlavic šípů, nalezené kostře se začalo říkat Lukostřelec z Amesbury. Vědci se tehdy domnívali, že kosti konečně pomůžou odhalit tajemství starověkých kamenů a poskytnou jednoznačnou odpověď na otázku, k čemu Stonehenge sloužil. Jenže to byla planá naděje a kamenná stavba stále zůstává záhadou. To se teď může změnit. Dva přední britští archeologové, profesoři Tim Darvill a Geoff Wainwright, kteří jsou světovými experty na Stonehenge, věří, že se jim podařilo tuto záhadu rozluštit. Jsou přesvědčeni, že Stonehenge bylo místem léčení. Putovním místem, kde nemocní lidé hledali pomoc. Ve světě bez moderní medicíny bylo snadné uvěřit tomu, že mystické kameny mají magickou moc.

30. 10. 23.00 – Megaopravy (Rozbíječ atomů)

Přijměte pozvání a pojďte se rozhlédnout do nitra atomové elektrárny, rozeberte letadlo na jednotlivé součástky a opravte vedení vysokého napětí... Za plného provozu! Moderátor Sean Riley je v dokumentárním seriálu Megaopravy svědkem těžkotonážních průmyslových oprav. Samozřejmě z bezprostřední blízkosti a vždy na tom správném místě, aby v pravou chvíli podal nezbytně potřebné nářadí. Řekli jsme vždy? Mysleli jsme skoro... Díky Megaopravám zažijete pohotovost na letecké lince, výměnu obří antény, nápor v mořských hloubkách, vypnutí plynovodu nebo třeba přesun monstrózní říční lodi.

Unikátní dokumenty, vysílané ve 43. týdnu,
uvidíte každý den od 18:00 – 22:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !