Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vařte jako šéf 13.6. 2013 – Maso

13. 06. 2013 | Televizní tipy
Zdeněk Pohlreich v dalším dílu pořadu Vařte jako šéf s datem 13.6. 2013 poradí jak na maso, ale také vnitřnosti. „V principu platí, že každá část zvířete je vhodná k jídlu. Ne každá je ale samozřejmě vhodná pro stejnou úpravu. Nejdražší jsou masa minutková, na levnějších masech ale může víc vyniknout naše kuchařské umění. Potřebujeme s ním déle pracovat, ale výsledek je o to zábavnější,“ říká šéf v kostce, kam se bude ve čtvrtek se svými učni ubírat.

Nejklasičtější úpravou masa je pečení. Jako první se naučíme roastbeef s béarnskou omáčkou. Zvláštní kapitolkou jsou vnitřnosti: „Já to miluju, mám to rád, rád to vařím a jím, myslím, že to stojí za zkoušku,“ pokračuje Zdeněk Pohlreich ve svém pořadu Vařte jako šéf s datem 13.6. 2013. „Lidé si s vnitřnostmi často nevědí rady. Zbytečně. Je to dobré, rychlé, zdravé, super to chutná a je to i levné.“ Prostě samá plus.

Vařte jako šéf 13.6. 2013 – MasoVnitřnosti jsou opředeny mnoha předsudky, přitom mezi nimi i najdeme velmi drahé produkty, jako jsou např. foie gras – symbol luxusu. Mezi naše nejoblíbenější jídla patří smažený řízek. Zajímá vás, jak se připravuje ten pravý telecí z Vídně? „Dušení je technika, která umožní ze zdánlivě obyčejného masa udělat něco totálně nezapomenutelného,“ slibuje šéf a chystá se na dušené hovězí. „Každý voják nosí v torně maršálskou hůl,“ pochválí šéf tři učedníky za povedenou béarnskou omáčku.

Vařte jako šéf – 13.6. 2013:


Jakub si myslí, že béarnská omáčka je holandská omáčka, do které se přidají estragon a šalotka. Doma jsem ještě roastbeef nepekl a omáčku nevařil. Dále připraví telecí játra na berlínský způsob: „Cibulka, jablíčka z mého sadu a tymián.“ Tereza si vzpomene, že do béarnské omáčky také patří kerblík. „Podařila se nám, protože jsme měli dobré základy z minula z holandské omáčky.“ Vnitřnosti osobně nevyhledává, ale svůj kuchařský um předvede na bleskových drůbežích játrech v šalvějovém másle. Kuba na béarnskou omáčku svaří víno s vodou a šalotkou. Čeká, až se voda vyvaří a cibule změkne. „Na první pokus byla dokonalá,“ pochválí se. Podaří se mu stejně dobře ledvinky na smetaně a hořčici? „Dopadly nad očekávání dobře,“ pochutnává si na výsledku svého snažení nejmladší kuchtík.

Menu v pořadu Vařte jako šéf s datem 13.6. 2013:


Roastbeef s béarnskou omáčkou:
Základem je očištěné, silně osolené a opepřené hovězí z dobře vyzrálého roštěnce, které ještě pokapeme worcesterem.
Telecí řízek a bramborový salát: Nejprve si uděláme přepuštěné máslo, protože originální vídeňský řízek se vždy smaží na másle.
Dušené hovězí: Hovězí plec nakrájíme na větší kostky, které obalíme v mouce a dobře orestujeme. Mouka zapečená se šťávou z masa vytvoří základ pozdější omáčky.

Sledujte nový pořad Vařte jako šéf již ve čtvrtek 13.6. 2013

Zdroj, foto: Prima Family
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vařte jako šéf 13.6. 2013 – Maso:

Vařte jako šéf 13.6. 2013 – Maso
Vařte jako šéf 13.6. 2013 – Maso
Vařte jako šéf 13.6. 2013 – Maso
Vařte jako šéf 13.6. 2013 – Maso
Vařte jako šéf 13.6. 2013 – Maso
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
taky se ráda dívám,ale jen tak na podívání.Suroviny ,z kterých vaří ,nejsou zrovna pro obyčejné lidi s podprůměrnými příjmy.
Obrázek uživatelky
profil
Skvělej pořad, na kterej moc ráda koukám!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles