Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vařte jako šéf 27.6. 2013 – Lehká kuchyně

27. 06. 2013 | Televizní tipy
Pravidlo, které se osvědčilo v golfu, platí podle šéfa i při vaření. Zdeněk Pohlreich ve svém pořadu Vařte jako šéf s datem 27.6. 2013 představí suroviny a moderní techniky zpracování, které se využívají v lehké kuchyni. Mezi snadno stravitelná jídla zařadil parmskou šunku s gorgonzolou a fíky, pečený lilek s fetou a pošírované filety z candáta s dušenou brokolicí a omáčkou beurre blanc.

K lehké kuchyni patří málo tuku, olivový olej a ryby. Učedníci se naučí vyfiletovat candáta, zbavit ho kůže a zvládnou pošírování. „Doba přípravy jídla má být krátká, chce to švih, lehkost a eleganci,“ doporučuje šéf trojici studentů. Mají za úkol připravit předkrmy. V jejich podání uvidíme červenou čočku s restovanou zeleninkou, carpaccio z červené řepy s kozím sýrem a balzamikovou zálivkou a salát s rukolou a zapečeným kozím sýrem.

Vařte jako šéf 27.6. 2013 – Lehká kuchyněJak bude pedagog Zdeněk Pohlreich s výsledky žáčků spokojen? O tom se přesvědčíte ve čtvrtek večer 27.6. 2013 na Prima family v poslední epizodě pořadu Vařte jako šéf, která potěší diváky, co si dají radši více lehkých jídel než jednu porci k prasknutí.

Vařte jako šéf – 27.6. 2013:


Jakubovi zbylo na kostře hodně masa. To bude knedlíčků! „Francouzská specialita,“ nic si z toho nedělá šéf, který ví, že žádný učený nespadl ze stromu. Chce to cvik.
Tereza je podle Zdeňka Pohlreicha příkladem, že „zapálený hobbík toho dokáže víc než znuděný profesionál“. Její filety jsou nejčistší a zůstalo na nich nejvíce masa.

Kuba má hodně ostrý nůž a z drahého candáta zbyly místo filetů spíš mřenky. „To je důkaz, že ryby jsou opravdu lehké jídlo. Nechci ale carpaccio nebo grundle,“ směje se šéf nad hubeným výsledkem. A radí, že ze zbytků masa by Kuba mohl umíchat fáš a potřít jí filety, aby o drahou surovinu nepřišel.

Parmská šunka s gorgonzolou a fíky je krásným příkladem prvního lehkého jídla, ideálního předkrmu. Zapečený lilek se sýrem feta potěší diváky, co toto sexy jídlo obdivovali na stránkách časopisů nebo v restauraci na středomořské dovolené, ale doma si neví rady.
Candát s dušenou brokolicí a omáčkou beurre blanc – překlad „bílé máslo“ naznačuje, jak má výsledek vypadat.

Poslední díl pořadu Vařte jako šéf již ve čtvrtek 27.6. 2013.

Zdroj, foto: Prima Family
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vařte jako šéf 27.6. 2013 – Lehká kuchyně:

Vařte jako šéf 27.6. 2013 – Lehká kuchyně
Vařte jako šéf 27.6. 2013 – Lehká kuchyně
Vařte jako šéf 27.6. 2013 – Lehká kuchyně
Vařte jako šéf 27.6. 2013 – Lehká kuchyně
Vařte jako šéf 27.6. 2013 – Lehká kuchyně
Vařte jako šéf 27.6. 2013 – Lehká kuchyně
Vařte jako šéf 27.6. 2013 – Lehká kuchyně
Vařte jako šéf 27.6. 2013 – Lehká kuchyně
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !