Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Celebrity a missky se sešli na transfúzce, darovali krev

18. 10. 2009 | Úspěšní lidé

Pozvání Českého červeného kříže k bezplatnému odběru krve přijaly tentokrát nejen dívky s tituly miss, ale nově i úspěšní zpěváci české a slovenské hudební scény. 450ml své krve darovala zpěvačka Aneta Langerová, frontman skupiny No Name Igor Timko a Kryštof Michal ze Support Lesbiens.

Odběru se zúčastnily i pravidelné dárkyně krve Miss ČR 2003 Lucie Váchová, Česká vicemiss 2007 Eva Čerešňáková, Miss Praha Open 2007 Kateřina Kuřátková a poprvé přišly krev darovat i letošní finalistky Miss Aerobik 2009.

Každý dárce musí při odběru absolvovat odběr krevního vzorku a pohovor s lékařem a často se stane, že je dárce z odběru vyloučen kvůli nedostatku minerálů, nedávné nemoci, chirurgickému zákroku, nemoci prodělané v minulosti nebo jiným důvodům. Dnešní akce byla velmi úspěšná, protože všichni umělci i darci-krvemissky vstupní prohlídkou prošli a mohli tedy krev darovat – celkem se odebralo přes pět litrů krve!

Zpěvačka Aneta Langerová dnes darovala krev poprvé, ale přiznala se, že již dříve o odběru krve přemýšlela. „O darování krve jsem uvažovala už delší dobu, ale až dnes jsem se k odběru skutečně vydala. Jsem ráda, že jsem zrovna měla čas a mohla jsem akci na podporu dárcovství krve svým odběrem podpořit. Ráda bych se pokusila darovat krev pravidelně.

Frontman skupiny No Name si mezi povinnostmi souvisejícími s nově vydávaným albem Best of No Name našel chvilku času a slovenským skoro půllitrem akci podpořil. Igor Timko, který je neustále pozitivně naladěný a vtipný, neztratil smysl pro humor a laškoval se setřičkami. Igor si v průběhu missodběru zpíval písničku Ná ná náá, kterou No Name nazpívali spolu s Chinaski, a sestřičky na transfuzním oddělení mají vzpomínku na odběr spojený s mini-koncertem.

Prvodárcem byl také Kryštof Michal, který byl mile překvapený, že odběr krve vůbec nebolí, a může tedy chodit častěji – zavtipkoval. Missky Lucie Váchová a Eva Čerešňáková již krev darovaly vícekrát, tak se rozhodly v pravidelnosti pokračovat a pozvaly z branže i uchazečky o titul Miss Aerobik, které měly odběrovou premiéru.


Zdoj: Český červený kříž.cz


Simbelmine-
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
a proc ne.....je to od nich skvele
Obrázek uživatelky
profil
záslužná akce
Obrázek uživatelky
profil
každý zdravý člověk by měl chodit dávat krev, nikdo nikdy neví kdy ji on nebo někdo blízký bude potřebovat,dárci krve ale naší společností nejsou moc vážení,kdysi měli aspoň všude volnou městskou dopravu a dnes nic,je to jen maličkost za jejich ochotu dát to nejvzácnější co člověk má-celebrity jsou taky jenom lidi a taky ji můžou někdy/tu krev /potřebovat
Obrázek uživatelky
profil
proč by nemohli darovat jsou to přeci uplně normální lidi
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkano je to velice chválihodné.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles