Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Černobílá srdíčka Lucie Bílé opět pomohou potřebným

4. 07. 2014 | Úspěšní lidé
Po loňském velkém úspěchu projektu Černobílého turné se Zlatá slavice Lucie Bílá opět vrací mezi tisíce diváků do velkých hal. Megashow Lucie Bílá – Černobílé turné 2014 zavítá do třech českých a dvou slovenských měst. Zpěvačka se rozhodla, že dál chce pomáhat prostřednictvím černých a bílých srdíček, které sama ručně háčkuje.

V loňském roce jen v rámci tour uháčkovala 527 srdíček a stala se tak držitelkou nového českého rekordu. Díky tomuto množství háčkovaných výrobků se podařilo jejich prodejem získat 200 tisíc korun. Přes Konto Bariéry tak zpěvačka pomohla hned pěti handicapovaným lidem, kteří potřebovali zdravotní pomůcky či speciální terapii.

Letos chce Lucie opět pomáhat a už nyní háčkuje a háčkuje, aby měla dostatečné zásoby pro podzimní Černobílé turné 2014. Opět tak společně s Kontem Bariéry pomůže konkrétním lidem, které potkal složitější osud…

Černobílá srdíčka Lucie Bílé opět pomohou potřebnýmPŘÍBĚH PRVNÍ:


Slečna Bára z Brna je 24letá žena na invalidním vozíku s vrozenou nemocí“ rozštěp páteře“ (menyngomielokéla). Díky své pěstounské rodině se jí dostalo velké lásky, vzdělání a také se před devíti lety začala závodně věnovat stolnímu tenisu. Slečna Bára má však značné zdravotní problémy s proleženinami a tudíž, když se stav zhorší, je na nějaký čas vyřazená ze hry.

Už přes půl roku ji životem doprovází její asistenční fenka Elza, která je z Pomocných tlapek o.p.s. a je její nejvěrnější kamarádkou, parťačkou a pomocnicí, kterou nyní ve své domácnosti a životě má. Jelikož se osamostatnila, musí se vesměs spolehnout na sebe a svou psí přítelkyni.

Bohužel „dekubit“ na sedací kosti je již chronický, a tak Báře nezbývalo než se s tím smířit    a naučit se s tím žít. Co ji však může pomoci k lepšímu sezení a tudíž zlepšení hojení dekubitu je nový odlehčený vozík, který by mohla i sama naložit do auta. Ten, který má nyní, je velmi těžký a manipulace s ním je pro handicapovanou mladou ženu velmi zatěžujícía vyčerpávající. Cena odlehčeného elektrického vozíku se pohybuje řádově v částce okolo 100 tisíc korun.

Slečna Bára je navíc velkou obdivovatelkou Lucie Bílé, s níž se i díky loňskému Černobílému turné osobně poprvé v životě setkala a doposud má z vystoupení i koncertu velký zážitek. Také letos, pokud ji to zdravotní stav dovolí, si rozhodně nenechá Černobílé turné 2014 ujít.

PŘÍBĚH DRUHÝ:


Paní Marie z Jihlavy je 41letá, velmi sympatická žena, původem zdravotní sestra. Ochrnula po nešťastném pádu z koně. Má dvě dospívající děti, a přestože ji potkal těžký osudový zlom, věci se snaží brát s nadhledem a do budoucnosti se dívá pozitivně a s úsměvem.

Přesto, že kvůli úrazu má handicap, život a ani svou profesi nevzdala a naopak na částečný úvazek se v Jihlavě vrátila v nemocnici ke své práci, byť na vozíku… Žena, která sama potřebuje pomoc, dál pomáhá!

Pomáhá i lidem s podobným postižením. Ve volném čase zpívá ve sboru. Nyní by, podobně jako slečna Bára, potřebovala odlehčený vozík, nejen proto, když ji kolegové ze sboru nosí na jeviště a vozí na zájezdy, kde společně vystupují, ale především pro běžný život.

Vozík stojí zhruba 100 - 135 tisíc. Ani tato žena život nevzdala a snaží se nejen žít jej naplno a v rámci možností plnohodnotně, ale ještě vychovává děti a pomáhá druhým.
I ona má velmi ráda zpěvačku Lucii Bílou a přeje si setkat se s ní. Ani ona si nechce nechat ujít letošní Černobílé turné 2014, na koncert se už teď velmi těší.

Zdroj, foto: Lucie Bílá 2014

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !