Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Správné mytí vlasů? Poradíme, jak na něj!

25. 08. 2020 | Péče o vlasy
-Komerční sdělení-

Možná si říkáte, že návod na mytí vlasů je to poslední, co potřebujete. Chcete-li však svým kadeřím dopřát co nejlepší péči, hodí se dodržovat alespoň pár základních pravidel, jimiž se ne vždy řídíme. Rozhodují přitom detaily a na pár z nich se zaměříme.

Od kořínku ke konečkům?


Šampon i kondicionér na vlasy obvykle naneseme, kam nás napadne, rozprostřeme a smyjeme. Byť se zdá, že na tomhle postupu není co zkazit, opak je pravdou. Šampon je totiž ideální aplikovat ke kořínkům, jemnou masáží jej napěnit a rozprostřít po celé délce. Naopak kondicionér je lepší používat až od poloviny délky vlasu ke konečkům. Nanesete-li jej na pokožku, mohou se vám vlasy rychleji mastit. Chcete-li pokožce hlavy po umytí dopřát další péči, můžete vyzkoušet vlasové tonikum které se aplikuje po lehkém vysušení vlasů právě na kůži, do níž se jemně vmasíruje. Zpravidla obsahuje výtažky z rostlin, vitamíny nebo jiné blahodárně působící látky a neoplachuje se.

správná péče o vlasyVšeho s mírou


Byť se v souvislosti se šampony často mluví o optimální dávce odpovídající velikosti lískového oříšku (samozřejmě v závislosti na konkrétním přípravku, délce vlasů atp.), nezřídka si přípravek nalijeme do dlaně a množství neřešíme. Je ale lepší použít odpovídající množství a krouživými pohyby jej na vlasech napěnit, než je zbytečně zatěžovat spoustou přípravku, který pak budeme dlouze smývat.

Byť si sami rádi dopřejete velmi teplou koupel či sprchu, vlasům svědčí spíše vlažná. Pro lepší lesk je můžete na závěr opláchnout chladnou vodou.

Přehánět bychom to neměli ani s vlasovými maskami, které nenahrazují kondicionér a zpravidla se nehodí po denní použití. Do péče je tak zařaďte 1 až 2 x týdně.

Hlavně jemně


S mokrými vlasy zacházejte jemně, abyste je nepolámali. Drhnutí ručníkem je velkou chybou. Vlasy sušte s citem. Pokud spěcháte, zkuste vsadit na savější materiál, třeba klasickou látkovou dětskou plenu. V domnění, že škodí vlasům, se řada z nás vyhýbá fénování, i v tomto případě ale záleží na provedení. Zvolíte-li pro vysoušení přiměřenou teplotu (opět vlažnou nebo spíše chladnější), může to vašim vlasům prospět více než zbytečné udržování kořínků ve vlhku. Velmi nevhodným návykem je spaní s mokrou hlavou. Oslabeným vlasům totiž tření o polštář nedělá dobře.

Inspirace z přírody


I v péči o vlasy se osvědčují přírodní složky v podobě extraktu z léčivých rostlin, které jsou součástí kosmetiky Alkmene Bio. Máte-li po létu vlasy vysušené a zkřehlé, vyzkoušejte řadu s obsahem měsíčku lékařského, která posílí jejich strukturu a podpoří přirozený lesk. Předností šamponu i kondicionéru je kromě složení bez parabenů, silikonů a minerálních olejů i příjemná svěží vůně evokující rozkvetlou bylinkovou zahrádku po dešti. Šampon je průhledný, a tak svádí k použití větší dávky. Můžete s ním ale klidně šetřit, protože krásně napění a vaše vlasy spolehlivě zbaví nečistot. Plýtvat nemusíte ani kondicionérem, který se postará o to, že vlasy snadno rozčešete a můžete se těšit z jejich hebkosti. Máte-li spíše mastné vlasy, sáhněte po Alkmene Bio řadě s výtažkem z kopřiv. Vybírat můžete na www.liftea.cz, kde o přípravcích najdete i podrobnější informace.
Alkmene Bio














Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !