Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Stavební spoření pro děti jako tradiční a bezpečný produkt

25. 02. 2017 | Finance
-Komerční sdělení-

Lámete si hlavu jak nejlépe zabezpečit své dítě? Jak mu pomoci při startu do samostatného života, ať už se jedná o vlastní bydlení nebo spoření? Podle průzkumu finanční skupiny Wüstenrot chce 90 % rodičů své děti zajistit a dopřát jim správný základ. Nejčastěji volí bezpečné produkty. Patříte k nim? Pak využijte atraktivních tarifů Kamarád+ či Kamarád od stavební spořitelny Wüstenrot a získejte jako bonus až 3 000 Kč za uzavření smlouvy.

Kdo by ho neznal. Stavební spoření se řadí mezi základní nástroje, jak můžete dětem zhodnotit vkládané finanční prostředky. Dlouhodobě se jedná ideální formu zhodnocování našetřených peněz. Zahrnuje fázi spoření a v případě potřeby je možné získat i výhodný úvěr. Dětem výrazně ulehčuje start do života.

Podle nedávného průzkumu Wüstenrot je stavební spoření velmi oblíbené. Dokazuje to i procento klientů, kteří jej využívají. Produkt pro své děti zřídilo přes 43 % rodičů a číslo stále roste. „Nejčastěji stavební spoření využívají rodiče pro zajištění dětí do budoucna. Jedná se však o produkt, který je podporován státem, má široké spektrum využití, a proto jej lze využít v každém věku,“ doporučuje Jiří Klos, manažer vývoje bankovních produktů Wüstenrot.

stavební spoření pro dětiS novelou výrazné a logické zjednodušení


V minulých letech mohl některé rodiče od pořízení stavebního spoření pro své potomky odradit fakt, že peníze nezletilého šlo vybrat jen se souhlasem opatrovnického soudu. Tato skutečnost byla největší překážkou pro uzavření smlouvy. Novela v loňském roce tomu učinila konec. Odstranila tyto komplikace a přispěla k vyšší atraktivnosti produktu. Dnes stačí, aby se oba zákonní zástupci po skončení vázací lhůty – nyní činí šest let – pouze shodli na ukončení smlouvy dítěte. Tato podmínka je stanovena proto, aby dítě nepřišlo o státní podporu. „Nejen státní podpora a novela, ale také možnost získání úvěru bez zajištění, pevná úroková sazba a možnost mimořádných splátek bez sankcí jsou největší výhodou tohoto produktu,“ doplňuje Klos.

Stavební spoření skončilo. Co teď?


Ať už se tato situace týká vás nebo vašich dětí, není třeba žádných obav. Doba, zpravidla se jedná o šest let, na kterou máte “stavebko“ uzavřeno, je svým způsobem jen milník. „Jedná se o dobu, která je nutná pro přiznání státní podpory. Pokud po uplynutí této doby peníze nutně nepotřebujete, stavebko vypovídat nemusíte. Je jen na vás, jak s ním naložíte. Státní podporu získáváte i nadále. Výhodou je, že již nejste vázaní dobou, po kterou musíte spořit a částku tak můžete kdykoli vybrat,“ potvrzuje Klos.

Využít můžete také dvě varianty úvěrů: překlenovací úvěr neboli meziúvěr a řádný úvěr ze stavebního spoření. Na řádný úvěr máte nárok v případě, že jste spořili po dobu minimálně dvou let, a disponujete alespoň 40 % cílové částky a zároveň jste dosáhli požadovaného ohodnocovacího čísla. Tento koeficient stanovuje stavební spořitelna. Překlenovací úvěr pak slouží žadatelům, kteří by získali peníze okamžitě. Úvěry ze stavebního spoření se nejčastěji používají na rekonstrukci či modernizaci nemovitostí, kde se výše investice pohybuje ve stovkách tisíc korun.

Atraktivní tarify stavební spořitelny Wüstenrot


Zřejmě každý rodič ví, že u něj dítě nebude bydlet na věky. I proto se vyplatí využít stavební spoření pro děti, Wüstenrot ho nabízí ve dvou tarifech Kamarád a Kamarád+. Spoření se liší pouze v cílových částkách. Zhodnocení, bonus za pravidelné spoření a státní podpora zůstává. Uzavření smlouvy je bez poplatku.

Spoříte i vy svým dětem na odchod z domova? Pokud ne, nyní je ten správný čas!

www.wuestenrot.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !