Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Svědí vás často kůže? Nepřehlížejte to

6. 05. 2015 | Péče o tělo
Není překvapením, že právě kůže nás dokáže pořádně potrápit. Vysušení nebo atopický ekzém jsou problémy, které naši kůži trápí nejčastěji. Tento jev je natolik rozšířený, že v nás věta „Mám suchou kůži” budí spíš zdání kosmetické banality než vážné zdravotní komplikace. Ale tak jednoduché to bohužel není.

Jak poznám suchou kůži?

Suchou kůži nejčastěji doprovází zarudnutí a silné, obtěžující svědění. Pokud máte tendence ulevit si škrábáním, nedělejte to! Tím totiž narušujete už tak dost oslabenou kožní bariéru a bakterie pak mohou nerušeně pronikat do hlubších vrstev kůže. V průzkumu farmaceutické společnosti Galderma-Spirig uvedla svědění jako hlavní projev suché kůže celá polovina dotázaných. Kolem 30 % dotázaných pak popsalo další obtíže jako podráždění, šupinatost nebo loupání pokožky. Trápí některý z projevů právě vás? Pokračujte ve čtení, nejste v tom sama.

ExcipialMažeme se dostatečně?

Dobrá zpráva je, že tento problém je nám natolik nepříjemný, že se jej snažíme řešit. Protože jen 10% dotázaných jej ignoruje a nic s tím nedělá. Do jaké skupiny patříte? Valná většina pacientů se totiž se svým stavem zkrátka nehodlá smířit. Není žádným tajemstvím, že obecně bývají ve snaze zbavit se neduhů aktivnější ženy, zatímco muži spíš čekají, až to přejde samo. Suchá kůže není výjimkou. I když je na trhu celá škála speciálních produktů určených na suchou kůži, jenom 15 % respondentů tyto přípravky používá. Často spíš spoléhají na běžné krémy nebo tělová mléka. Ruku na srdce, používáte tělové přípravky pravidelně? Pokud jsou vhodně zvolená, umí krom promaštění a vláhy, také zklidnit podráždění. Jejich použití je to nejmenší, co můžeme pro suchou a vypjatou kůži udělat - ideálně po každém sprchování. To ale dělá jenom třetina oslovených. Sáhněte si do svědomí, jak jste na tom?
Excipial

Máme pro vás tip:

Zkuste produkty Excipial, které jsou přímo určené na problémy suché kůže. Speciální řada pro děti se těší mezi maminkami velké oblibě. 

Jak bojovat lépe a účinněji?

Každá kůže je jiná a má svůj příběh. Co je pro nás to pravé v případě dlouhotrvajících problémů, laik určí těžko. V tomto případě se zkrátka nevyhneme návštěvě specializovaného lékaře nebo alespoň lékárníka. Skoro polovina oslovených (necelých 44 %) uvedla, že se má o problematice jen základní informace. Odborné lékařské rady ale paradoxně v očích lidí ustupují radám z časopisů a médií obecně. Nač se ale trápit, když pomoc odborníků je dostupná a v konečném součtu vám ušetří čas i zklamání z nulového výsledku?

Více na www.excipial.cz a www.excipial-kids.cz

Excipial







Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Dobrý den, mě zabírá na svědění kůže tělové mléko Atopos s konopným olejem. Konopí dobře zklidňuje. Doporučuju
Obrázek uživatelky
profil
Také trpím atopickým ekzémem a známý doktor mi na zklidnění doporučil mazat konopným krémem Exema a musím říct, že pro mě to byla rada nad zlato.
Obrázek uživatelky
profil
Jsem alergik a přes zimu se mi vždy objeví atopický ekzém. Používám Excipial U Lipolotio, který mi před mnoha lety doporučila kožní lékařka a mohu jej doporučit.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles