Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ta bradavice musí pryč

1. 08. 2011 | Nemoci

Znáte je – nepříjemné nakažlivé výrůstky na těle? Nejčastěji se objevují na prstech, dlaních a ploskách nohou a umějí pěkně otrávit život.

 

Neměli jste tu čest se s nimi osobně seznámit? Pak jste šťastlivci. Jak by se měly bradavice odstraňovat? Cesta k jejich úspěšnému odstranění může být velmi svízelná.


Bradavice se vyskytují hlavně na kůži, méně často i na sliznicích. Jde o virové onemocnění, které se vyskytuje kromě končetin, dlaní a chodidel také u dětí pod nosem nebo na nosních křídlech. Přenášejí se kontaktem, dost často právě u dětí. K přenosu dochází přímým dotykem nebo i drobným poraněním. Nejčastějšími zdroji jsou bazény, brouzdaliště, dětské kolektivy. Vyskytují se jednotlivě či ve větším množství, jsou okrouhlé (až jako hrách nebo fazole) a na povrchu jsou hrubé. Mohou být i plošné jako mozaika.


VlaštovičníkJAK NA NĚ

– inkubační doba se pohybuje od několika týdnů do několika měsíců. Náchylnější k onemocnění jsou jedinci se změnou obranyschopnosti kůže, například s atopyckým ekzémem, nebo lidé se zvýšenou tvorbou potu na rukou či nohou. Léčba bradavic bývá někdy velmi zdlouhavá. Záleží i na věku pacienta, rozsahu, trvání, lokalizaci a v neposlední řadě i na jeho imunologickém stavu. V žádném případě by neměla být léčba natolik agresivní, aby zanechala jizvy. V současné době existuje řada léčebných prostředků, kterými je možné bradavice odstranit.


Od klasických leptavých roztoků, například s fluorouracilem, kyselinou salicylovou, kyselinou mléčnou až po chirurgické odstranění. Pokud selže místní léčba, používá se vypalování chladem. Někdy se používá i jako metoda první volby.


Dalšími možnostmi jsou chirurgické vyřezávání či laserové vypalování. Pokud přijdete se zanedbanou bradavicí, pak je většinou nutné kombinovat více léčebných metod. Možné je i spontánní zahojení, ale na to moc nespoléhejte.



Veru

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
já měla jako dítě2 na prstě a pomohl mi lápis z lékárny
Obrázek uživatelky
profil
a s tím virem má WENDY pravduSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Soni:také jsem to používala a myslím ,že je fakt skvělýSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Kollodium forte

je nejlepší!!!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ahoj holky, teď tady čtu, recepty,jak se bradavic zbavit....vypalování,chirurgické odstranění,.........a weendy zde pořád poukazuje, že se má léčit virus...(řezali mi 1 bradavici jako děcku, v 42 letech mi 3 zmrazovali dusíkem a za týden vystříhali, a celou tu dobu od malinka jsem neměla ani jednu až v těch 42. Všechno je super,že vím, že je to virovýho původu, ale nevím, weendy, jak a čím virus léčit...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka