Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tabu jménem hemoroidy – nestyďte se a řešte je včas!

29. 10. 2020 | Nemoci
-Komerční sdělení-

Přestože ze současných průzkumů vyplývá, že hemoroidy trpí více než 50 % celosvětové dospělé populace, stydíme se za ně a co hůř, velice často je ignorujeme. Při jejich léčbě je přitom zásadní především včasné podchycení.


Co je hemoroidální onemocnění a jak se projevuje


O hemoroidální nemoci, lidově označované hemoroidy, mluvíme v případě, kdy přirozené cévní pleteně v dolní části konečníku a řitního kanálu zbytní a způsobují obtíže. Nejčastěji se vyskytují u starších lidí, obézních pacientů, těhotných žen před porodem nebo bezprostředně po porodu. Hemoroidy dělíme na vnitřní a vnější. Potíže s těmi vnitřními poznáme zpravidla podle čerstvé sytě rudé krve ve stolici. Při výrazném zvětšení mohou však hemoroidy vyhřeznout z konečníku ven. Způsobují pak bolest, mohou krvácet a pacient navíc vnímá nepříjemné svědění kolem řitního otvoru, výhřez sliznice a pocit vlhka.
HemaGel Procto

Příčiny vzniku hemoroidálního onemocnění


    • Rodinná zátěž a genetika – na vzniku hemoroidů se významně podílejí dědičná nedostatečnost pojivové tkáně a v rodině získaný nevhodný stravovací režim, způsob života a další návyky, například kouření či nedostatek pohybu.
    • Výživa – ke vzniku hemoroidů přispívá nevhodná strava s nízkým obsahem vlákniny. To znamená málo ovoce, zeleniny, celozrnných obilovin, luštěnin a převaha bílého pečiva, mléčných výrobků a průmyslově zpracovaných potravin, nedostatek tekutin a dráždivá jídla (například káva, kakao, alkohol, sladkosti a kořeněné pokrmy).
    • Životní styl – přispívajícími faktory jsou sedavý způsob života nebo sedavé zaměstnání, dlouhé vysedávání na toaletě, přehnané úsilí vyvíjené při vyprazdňování, nedostatečná hygiena konečníku, časté nebo nesprávné zvedání těžkých břemen či některé druhy sportů, například dlouhá jízda na kole.
    • Věk a hormonální vlivy – onemocnění častěji postihuje osoby ve věku nad 50 let a ženy během těhotenství nebo bezprostředně po porodu. Zde se kromě hormonálních vlivů uplatňují také mechanický účinek rostoucí dělohy, zvýšené prokrvení a zhoršený odtok krve z pánve a zácpa, jež je v těhotenství častá.
HemaGel Procto

Režimová opatření a léčba


Při léčbě hemoroidů je zásadní jejich včasné podchycení. V léčbě lehkých stádií hemoroidů se obvykle začíná několika praktickými opatřeními. Nejdůležitější je navození správného vyprazdňovacího systému, zejména pak odstranění zácpy, k čemuž pomůže změna jídelníčku a pitného režimu. Zásadou je udržet správnou činnost střev. Proto je třeba hodně pít, nejlépe čistou vodu nebo ovocné šťávy, jíst potraviny bohaté na vlákninu, tedy veškerou zeleninu a ovoce, hnědou rýži, ovesné vločky a celozrnné pečivo. Naopak se vyhýbejte potravinám způsobujícím zácpu (cukr, sladkosti, sladké pečivo, čokoláda). K normalizaci střevní mikroflóry nám mohou pomoci také probiotika a prebiotika. Velmi důležitá je také správná poloha při vyprazdňování, při níž je vhodné mít kolena výš než kyčle, k čemuž se doporučuje podložka pod nohy. Důležité je také zlepšení kardiovaskulárního a pohybového aparátu, k čemuž přispěje změna životního stylu. Důležitý je mírný a šetrný pohyb. Doporučují se chůze, běh, plavání nebo tenis. Při sedavém zaměstnání nebo dlouhém stání si dělejte přestávky, protáhněte se, projděte se. Zvykněte si vždy vyhovět nutkání na stolici a udělat si na vyprazdňování klid a čas.

Návštěva lékaře a léčba


Hemoroidální onemocnění lze léčit konzervativně, tedy mastmi, čípky či sedacími koupelemi. Pokud tato léčba nezabere a nevede k úspěchu, je potřeba navštívit praktického lékaře nebo proktologa či gastroenterologa. Každé krvácení do stolice musí být vyšetřeno lékařem, protože může znamenat i vážnější onemocnění.

HemaGel PRCTO

Náš tip

Zdravotnický prostředek HemaGel PROCTO jsou čípky určené pro podporu hojení akutních a chronických ran sliznice konečníku. Používají se při prasklinách, hemoroidech a po Barronově ligatuře. Zmírňují krvácení v oblasti konečníku u krvácivých hemoroidů a odstraňují nepříjemné pocity, zejména svědění a pálení. Zavádí se pouze 1 čípek denně, nejlépe na noc.

Více informací se dozvíte na www.pripravky-aurovitas.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
3xSmajlík
2 blbé otázky a jsem v ......Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
01. 11. 2020 20:16 Sebrán "Šperky" za 20 bodů
01. 11. 2020 20:12 Sebrán "Diamanty" za 25 bodů
01. 11. 2020 20:09 Sebrán "Diamanty" za 25 bodů
01. 11. 2020 20:05 Sebrán "Diamanty" za 25 bodů
01. 11. 2020 20:01 Sebrán "Diamanty" za 25 bodů
Obrázek uživatelky
profil
Také 4x.
Obrázek uživatelky
profil
3x + zlato
Obrázek uživatelky
profil
01. 11. 2020 20:14 Sebrán "Diamanty" za 25 bodů
01. 11. 2020 20:11 Sebrán "Diamanty" za 25 bodů
01. 11. 2020 20:08 Sebrán "Diamanty" za 25 bodů
01. 11. 2020 20:04 Sebrán "Diamanty" za 25 bodů
01. 11. 2020 20:01 Sebrán "Diamanty" za 25 bodů


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles