8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Taháky ve škole

24. 09. 2011 | Vaše příběhy
Fenoménem na základní škole i na střední škole bylo pro žáky ukrývání taháků a pro učitele jejich objevování. Vítězili většinou žáci, protože byli vynalézavější. A pokud si vzpomínám na úkryty dívek a chlapců, tak dívky jednoznačně vítězily v důmyslnosti úkrytů.

Standardně zdánlivě nejjednodušší možností bylo napsat si pár poznámek na malý papírek a ten někam zastrčit. Mělo to své přednosti i negativa. Výhodou bylo, že při psaní taháku si toho člověk alespoň více zapamatoval, neboť alespoň minimum učiva si člověk zafixuje už právě jen tím, že si to napíše. Tou negativní stránkou bylo, že papírek bylo nutné složit a schovat, a potom ve správné chvíli vytáhnout a rozložit, ovšem nepozorovaně. To byl ovšem častokrát kámen úrazu, protože právě na tuto chvíli dozorující učitel čekal jako šakal.

Rozhodně nebylo strategické sedět úplně vepředu, ale ani úplně vzadu, protože tato místa si pečlivě hlídal. Kdo seděl po straně kdesi uprostřed, měl největší šanci. Ale běda, když učitelovy ostříží oči spatřily tahák na stole. Tu se rozpohyboval nevídanou rychlostí a tahák zabavil. Zpravidla vše končilo buď pětkou, nebo navíc ještě poznámkou. Ale právě na tu chvíli, kdy někomu byl zabavován tahák, čekali další žáci, kteří této nestřežené situace využili k vyndání svého taháku.

Zkušený učitel ale i této příležitosti dokázal využít a vysbírat taháky po celé třídě. Po pár týdnech se již vědělo, kdo patří mezi zkušené lovce, a komu je to víceméně jedno. Výborným, ale nejvíce riskantním podnikem bylo přilípnout samolepku se správnou odpovědí přímo na záda vyučujícího, ale to si samozřejmě nikdo nedovolil. Vítězili nakonec ti žáci, kteří si poznámky napsali tužkou na lavici. V nejhorším by je před příchodem vyučujícího zpocenou rukou smazali.

Někdo si psal perem rovnou na dlaň, ale často se mu propocená dlaň proměnila v hromadu nečitelných textů. Dívky měly důmyslnější úkryty také díky svým ňadrům, za která šla leccos schovat, neboť podprsenky si jim opravdu nikdo kontrolovat nedovolil. Stačilo si mezi prsa dát malý papírek, přitisknout bradu dozadu a už se dal přečíst nepozorovaně celý text. V dnešní době plné mobilů a všech možných elektronických vymožeností včetně internetu je situace daleko jednodušší a s taháky na papírky se už píše málokdo.

Autor:pppeettrr

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
je zaujimavé si sadnúť za katedru...a vidieť ako to nie je možné maskovať ak opisujete...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles