Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tajemství pergamenů

16. 12. 2016 | Knižní tipy
Název: Tajemství pergamenů
Autor: Hladký Marek, Hladká Jitka
Nakladatelství: Grada
Datum vydání: 4.11.2016
Formát: 15×21 cm
Počet stran: 184 stran
Cena: 239 Kč

Přečtěte si strhující podobenství o ztrátě svobody, válce a odvaze bojovat. Z období třicetileté války přichází do současné Prahy monstrum, které má za úkol zničit moderní svět. Záhadně se tu ocitá i dívka Judita, o níž se v Praze od vpádu švédských vojsk roku 1648 vyprávějí pověsti. Co přivedlo tu tajemnou dívku ze 17. století do současnosti?

Za vším stojí zázračná moc starého pergamenu. Díky ní se Judita přenese v čase a pozná Petra a Olivii, s jejichž pomocí se pokusí zabránit nejhoršímu. Podaří se odvážné trojici zastavit zlo? Děti budou muset pro záchranu světa vsadit i vlastní životy. Knihu s výrazným protiválečným poselstvím autoři věnovali hrdinům i obětem třicetileté války a všem českým i švédským dětem.

Tajemství pergamenůO autorech knihy Tajemství pergamenů:


Marek Hladký (1971)

Spisovatel, scenárista, producent, dramaturg, vysokoškolský pedagog. Společně se svou manželkou Jitkou napsal pohádkové knihy Velká pohádka o malé víle, Kouzelný autobus a alegorický příběh pro děti i dospělé Tajemství pergamenů. Je autorem námětu a scénáře celovečerního životopisného filmu o profesoru Josefu Thomayerovi Prosté krutosti v režii Vladimíra Drhy s Radoslavem Brzobohatým v hlavní roli. Podle jeho scénáře byl natočen detektivní film Tónina smrti v hlavní roli s Markem Vašutem, Jiřím Langmajerem a Nelou Boudovou. V roce 2002 napsal detektivní novelu Anděl smrti. Národní divadlo Brno v lednu 2011 uvedlo v režii Zdenka Plachého jeho divadelní hru Zaslíbení, kterou napsal společně s Lenkou Plachou. Pro Národní divadlo Brno napsal v roce 2012 divadelní hru Černá Madona Brněnská.
Je autorem mnoha reportáží v pořadech Černé ovce, Klekánice a Ta naše povaha česká.
Působil ve vedení České televize, Národního divadla Brno a celoplošné soukromé televize.
V současné době působí jako producent v oblasti uměleckých projektů a vysokoškolský pedagog.

Jitka Hladká (1977)
Spisovatelka, manažerka. Společně se svým manželem Markem Hladkým napsala pohádkové knihy Velká pohádka o malé víle, Kouzelný autobus a příběh pro děti i dospělé Tajemství pergamenů. Podílela se na vzniku cyklu dokumentárních pořadů mapujících současnou divadelní scénu a pořadů, které se zabývaly marketingem mezinárodních společností působících na českém trhu. Jako manažerka se věnuje oblasti zdravého spánku a technologiím zpracování přírodních materiálů.

Petr Kopl (1976)

Narodil se v Třebíči. Tam vystudoval obchodní školu. Obchodem se ale zabýval jen krátce. Velmi záhy si začal budovat kariéru ilustrátora a komiksového kreslíře. V současné době žije v Jihlavě a věnuje se komiksu a ilustracím. Petr Kopl je autorem téměř dvou desítek komiksových knih, píše scénáře, ilustruje knihy, věnuje se grafice v prestižní reklamní agentuře a s hereckou společností De Facto Mimo procestoval mnoho zemí. Je držitelem ceny Fabula Rasa v kategorii nejlepší český scenárista a nejlepší český kreslíř za rok 2012, 2013. Roku 2014 opět obhájil svůj titul Český kreslíř. Jeho už proslulé Štěky Broka Špindíry se staly bezmála kultovním komiksem současných čtenářů. Některé z jeho knih vyšly také v zahraničí. Své práce vystavoval například v Londýně, Bruselu i v Berlíně.


Tuto knihu Tajemství pergamenů koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Grada.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !