Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tip na zajímavý letní zážitek: zkuste kurz pečení frgálů

2. 07. 2018 | Zajímavosti
-Komerční sdělení-

Chcete se v létě nejen bavit, ale také se něčemu novému přiučit? Co třeba pečení valašských frgálů přímo v regionu, který je jejich výrobou proslulý – ve Velkých Karlovicích?

Kurzy pečení těchto tradičních koláčů, které tam o prázdninách pořádá Resort Valachy, jsou oblíbené nejen u turistů, kteří přijíždí do Karlovic na dovolenou, ale jsou i lákavým tipem na letní výlet „na otočku“, třeba i s celou rodinou. Dají se totiž spojit se spoustou další zábavy v resortu, třeba s návštěvou zábavního parku Razulák, relaxačního centra Wellness Horal, Kulíškovy naučné stezky nebo vyhlášené terasy hotelu Horal s valašskými specialitami.

Kurz pečení frgálůKurzy pečení frgálů se konají vždy v úterý a sobotu od 10 do 13 hodin. Na víkend 14. a 15. července navíc chystáme i speciální mini kurzy pro děti. Práce s těstem a výroba frgálů je pro ně velká zábava. Navíc je čeká i další program se strašidýlkem Razulákem, než se jejich koláč dopeče,“ láká mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková.

Zatímco pro děti je pekařský kurz kratší a doplněný hrami a zábavou, kurz pro dospělé přináší příležitost vyzkoušet si poctivou výrobu frgálu opravdu od začátku do konce – tedy od výroby těsta až po upečení. „Dozvíte se i zajímavosti o historii frgálů nebo praktické tipy našich pekařek, které se věnují výrobě frgálů dennodenně pro naše hotely a znají dobře i různé praktické vychytávky. Kromě nových dovedností a vlastního frgálu si z kurzu odnesete i certifikát o přijetí do valašského cechu pekařského a zástěru jako dárek na památku,“ dodává Martina Žáčková. Během kurzu je připraveno i drobné občerstvení.

Na kurzy je potřeba se objednat předem na telefonním čísle 571 477 300.
Kurzy pečení frgálů nejsou jediným zajímavým lákadlem Resortu Valachy. Novinkou je dětské hřiště u hotelu Horal, v relaxačním centru Wellness Horal si denně kromě neděle od 10 hodin můžete zacvičit aquafitness.

Oblíbený je i zábavný program Golf pro každého, který nabízí příležitost vyzkoušet si úplné základy golf s průvodcem na Golfovém hřišti Horal. „Program je ideální i pro rodiny s dětmi, trvá zhruba hodinu a půl,“ doplňuje mluvčí resortu.

Vyzkoušet můžete také projížďky na segwayi nebo elektrokole z půjčovny, zahrát si tenis nebo vyrazit na procházku či výlet na kole do okolí. Nechybí tu cyklostezka a oblíbeným cílem jsou tři místní rozhledny. Každou středu můžete den zakončit na terase hotelu Horal při hudebním podvečeru, každý víkend tu nabízejí grilované speciality a v závěru prázdnin se v Resortu Valachy chystá nový festival Týden kultury na Valašsku.

Golf pro každého












Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Tip na zajímavý letní zážitek: zkuste kurz pečení frgálů:

Tip na zajímavý letní zážitek: zkuste kurz pečení frgálů
Tip na zajímavý letní zážitek: zkuste kurz pečení frgálů
Tip na zajímavý letní zážitek: zkuste kurz pečení frgálů
Tip na zajímavý letní zážitek: zkuste kurz pečení frgálů
Tip na zajímavý letní zážitek: zkuste kurz pečení frgálů
Tip na zajímavý letní zážitek: zkuste kurz pečení frgálů
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles