Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.05. 2024
Dnes má svátek Blažena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tipy na lyžování v České republice

16. 11. 2010 | Fitness

Lyžování je velmi oblíbený zimní sport, kterému se věnuje skoro každý, ať už dítě nebo důchodce. Lyžování je stará dobrá klasika s poměrně dlouhou historií. Pokud patříte mezi lyžaře, kteří jakmile napadne první sníh, opráší svoje lyže a vyráží na hory, užíváte si sjíždění a myslíte si, že vaše ladné obloučky z vás udělají kvalitní jezdce, věřte, že i lyžování se modernizuje, jak výbava, tak technika sjíždění dělá pokroky. Proto se předem dobře připravte, nakupte potřebná vybavení, nezapomeňte na helmu a brýle a pak už jen počkejte na první sníh a můžete vyrazit. A teď pár tipů, kam můžete na lyže jet.

 

Lyžařský areál Zadov - Churáňov

Nachází se zde celkem 7 sjezdovek, většinou lehké až střední obtížnosti o délce 4,5 km. Sjezdovky se nejméně 2x denně upravují a jsou uměle zasněžovány. Téměř celý areál je osvětlen a sjezdovky jsou pro večerní lyžování vždy čerstvě upraveny. V areálu najdete i 3 zařízení s možností rychlého občerstvení. 

 

Lyžařský areál Soláň

Ski areál se nachází v Beskydech a je vhodný hlavně pro rodiny s dětmi a začínající lyžaře, ovšem i pokročilí lyžaři si zde přijdou na své. Celkem tu najdete 1 725 metrů tratí, všechny jsou upravovány a všechny mohou být i uměle zasněžovány. Je zde i možnost večerního lyžování a pro snowboardisty se v areálu nachází i snowpark.

 

Lyžařské středisko Harrachov

Nachází se v Krkonoších, na pomezí s Jizerskými horami v údolí řeky Mumlavy. Pro milovníky lyžování zde čekají profesionálně upravené sjezdovky i běžecké tratě. Mnoho sjezdovek je zde vybaveno nejmodernějším systémem umělého zasněžování, který umožňuje si kvalitně zalyžovat až 5 měsíců v roce. 

 

Lyžařské středisko Horní Mísečky - Medvědín

Celkem zde najdete 9 sjezdovek, 7 vleků a 2 lanovky, dlouhé dohromady 11,7 kilometrů, které tvoří 1 kilometr dlouhá černá sjezdovka, která se řadí mezi nejobtížnější a nejkvalitnější sjezdovku v Česku. Pro běžkaře je zde k dispozici 67,5 kilometrů stop rozdělených do 11 tratí.

 

Lyžařské středisko Benecko

Celkem je zde 8 sjezdovek měřících celkem 4 kilometry, umělé zasněžování některých sjezdovek i večerní lyžování. Areál je vhodný pro rodiny s dětmi, pro začínající lyžaře, ale i ti z řad náročnějších lyžařů si zde přijdou na své. Najdete zde i snowtubing, pouštění na gumových člunech po sněhu o délce dráhy 150 metrů. Dále středisko nabízí čtyřsedačkovou lanovku, 12 vleků a 7 běžeckých tratí, které měří dohromady 44,5 kilometrů.

 

Lyžařské středisko Říčky 

Areál se nachází v Orlických horách a nabízí čtyři sjezdové tratě, moderní čtyřsedačkovou lanovku o délce 1 200 metrů a dále dva vleky. Sjezdovky jsou různé obtížnosti a tím dávají možnosti opravdu všem. Dále jsou zde běžecké tratě, a to v délce 42 kilometrů.

 

Další dobré lyžování můžete zažít například v Herlíkovicích, v Peci pod Sněžkou, Praděd, Svatý Petr, Rokytnice nad Jizerou, Klínovec, Pustevny, Špičák, Jánské Lázně, Monínec, Ještěd, Lipno, Malá Úpa, Vítkovice, Mosty u Jablunkova, nebo třeba v Mladých Bukách. Ve všech těchto střediscích najdete řadu služeb, které lyžaři ocení. 

 

Markéta

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
jsou hezká místa na lyžování. Ale - fronty u vleků a neomalené předbíhání, krátké sjezdovky (většinou) a drahé permanentky.
Jezdím do Francie nebo Rakouska. Ceny jsou určitě srovnatelné a kvalita naporovnatelně vyšší. Taky se mi ve Francii stalo, že jsem byla sama na sjezdovce! Nádhera.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles