Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tipy na místa, kde se dá lyžovat pro Moraváky

12. 11. 2010 | Fitness

Protože jsem z Moravy, tak vám jako první napíši tipy na lyžování na Moravě a Vysočině, kam si můžou zajet třeba Brňáci na jednodenní lyžovačku. Lyžuji už od dětství a mám projeté snad všechny svahy v ČR. Samozřejmě na horách je to lepší, ale když si chcete zajet jen tak, na jeden den zalyžovat nebo na večerní lyžování, jsou dobré svahy i poblíž, i když nejsou tak kvalitní a dlouhé. Brno a celá jižní Morava svými geografickými podmínkami příliš milovníkům lyžování nenahrává, přesto je možné do 70 kilometrů najít lyžařská střediska, uspokojující nároky alespoň méně náročných lyžařů.

 

Nové Město na Moravě

Největší a nejznámější středisko lyžování na Vysočině. Na vrchol sjezdovky na Harusově kopci, který je v nadmořské výšce 741 metrů se dostaneme sedačkovou lanovkou. Pro děti je k dispozici malý vlek a lyžařská škola. Je zde technické zasněžování svahu, večerní osvětlení, prostorné parkoviště a občerstvení. Celková délka sjezdovek je 0,5 km, délka běžeckých tratí 113 km. Je ideální pro začínající a mírně pokročilé lyžaře.

 

Karasín

Ski areál s 450 metrů dlouhým vlekem, typu dvoukotva, délka sjezdovky je 900 metrů s převýšením 110 metrů. Areál je technicky zasněžován s možností večerního lyžování,  trať je strojově upravovaná, je zde i občerstvení s vnitřním posezením a parkoviště přímo u vleku. 

 

Olešnice na Moravě

Sportovní areál najdete v jednom z nejkrásnějších koutů Vysočiny. Sjezdovka je dlouhá 500 m, s převýšením 100 m, zasněžované sněhovými děly a se strojovou úpravou. Je zde i osvětlení sjezdovky pro večerní lyžování. Pro děti i dospělé je zde lyžařská a snowboardová škola s kvalifikovanými instruktory, v areálu je také půjčovna a servis lyží.

 

Dalečín 

Areál je vhodný jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé, je ideální pro rodiny s dětmi a pro snowboardisty. Sjezdovka měří přibližně 600 metrů s převýšením 105 metrů. Je zde technické zasněžování, večerní lyžování a svah je strojově upravován. V areálu možnost občerstvení. 

 

Ski areál Jimramov

Najdete zde malý i velký vlek, převýšení sjezdovky je 90 metrů, délka sjezdových tratí 500 - 600 metrů, šířka sjezdovky je 100 metrů - možnost lyžování a snowboardingu ve volném terénu, snowpark, v případě dostatku přírodního sněhu skicrossová trať a mnoho dalšího. 

 

Předklášteří u Tišnova

Lyžařský areál se nachází 20 kilometrů od Brna. Má délku 500 metrů, převýšení 100 metrů. Jsou zde sněžná děla a rolba s frézou, nevýhodou pro lyžaře je umístění parkoviště přibližně 300 metrů od areálu.

 

V okolí Brna je ještě mnoho dalších lyžařských středisek, ale všechny tyto areály jsou vhodné spíše pro začínající lyžaře, vyznavači rychlejší a delší jízdy musí stále za zimní zábavou jezdit dál, někam na hory. Tyto areály jsou vhodné pro jednodenní lyžovačku, nebo s dětmi. 

 

Markéta

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
jsem nelyžař,ale někteří mí příbuzní lyžují....tak jsem byla zvědavá..dobré tipy..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
aj u vas sa toho najde
Obrázek uživatelky
profil
tak dufam, že si to vychutnajú
Obrázek uživatelky
profil
tak to by bylo dobré pro nás, chceme letos oba kluky učit a já si to potřebuju zopáknout, nevím, jak mi to pujde , když jsem se to teprv letos naučila.
Obrázek uživatelky
profil
v tý Stupavě jsem byla když jsem vyhrála skipas a opravdu je to tam dobrý, žádný velký fronty, večerní lyžování super, lyžařská školka, i půjčovnaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles