Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Toulky Kambodžou

10. 12. 2016 | Asie

Jsme parta lidí, kteří jednou za rok vyrazí za exotikou.  Letíme v únoru – letíme do tepla.

Nyní padla volba na Thajsko a Kambodžu. Jedna cestovka nám zařídila ubytování a přejezdy a částečný program. Jinak vše bylo na nás, jaký program si jak a kde uděláme.

Nastudovala jsem hlavně Kambodžu, zkoukla všechny dostupné dokumenty a k Vánocům  jsem dostala bedekr. A tak se naše partička čítající 6 lidí vydala na na cestu. Let – to je kapitola sama o sobě – kdo by měl rád dlouhé lety... Nicméně v Thajsku nám začala pohodička na plážích, jízda na slonech.

Po několika dnech nastal přesun do Kambodži – chtěli jsme si to užít busem. Bylo to dost náročné. Na hranicích bychom  bez pomoci místních naháněčů -  kteří nás za  patřičnou finanční úhradu provedli místním chaosem -  snad bloudili celý týden. Cesta byla zdlouhavá – do  Siem Reapu  jsme dorazili v noci a začalo smlouvání s řidiči tuk-tuků na odvoz do hotelu. Už jsme byli unavení, tak jsme zas tak moc nesmlouvali. Chtěli jsme do bazénu s vychlazeným pivem. V těchto asijských zemích je velké vedro a hlavně velká vlhkost.

Na druhý den jsme se moc těšili – prohlídka chrámů Angkor. Dostali jsme anglického průvodce, který mluvil anglicky tak nějak divně a chvíli mi trvalo, než jsem tu jeho řeč dostala do ucha. Nicméně docházelo k dorozumívání rukama i nohama a dost jsme se přitom nasmáli.

Chrámy Angkor – kdo tam nebyl, nepochopí tu úžasnou atmosféru, kde to na vás dýchá ze všech stran. Je pravda, že vám za krk dýchá i spousta turistů. Je to tam jako na Václaváku. Ale přece jen se najdou malé trochu zarostlé chrámy, kde jsme byli sami a představovali si, jak to tady asi žilo.

Vedle známého chrámu Angkor Watu – který byl založen ve 12. století a je vrcholem khmerské architektury, jsme byli samozřejmě zvědaví na chrám Ta Phrom,  kde Angelina Jolie natáčela film Tomb Raider.  Tento chrám byl kdysi pohlcen džunglí a byl objeven v 19. století.  Kořeny se proplétají zdivem a demonstrují nekonečnou sílu přírody a člověk si připadá tak nějak nicotně. Na počest Angeliny se tomuto chrámu říká Angelina Jolie Temple.

Prohlídku Angkoru máme rozdělenou na dva dny. Jsme utahaní, zaprášení a častěji vyžadujeme přestávku na občerstvení – je to hlavně kokosová voda, kterou pijeme z čerstvě utržených kokosů. Angkor je takový zážitek, že nám z toho jde hlava kolem. Khmerové byli úžasní architekti – až na to, že se tu střídal buddhismus s hinduismem a jak už to bývá – jedno náboženství ničilo to druhé, takže chrámy v Angkoru byly ničeny a přestavovány, podle toho, které náboženství bylo zrovna v „módě“.

Po prohlídce skáčeme v hotelu do bazénu a číšník již nese velká piva – Čechy tam znají. Večer vyrážíme do víru velkoměsta – hospůdky na ulicích, stánky s čerstvě vymačkaným ovocem, ovoce a zelenina – některé druhy ani neznáme a chceme ochutnat vše.  Pozdě v noci padáme unavení do postele, ještě že ve všech hotelích je klimatizace a ráno zase za dalším dobrodružstvím…


Hanaj - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Toulky Kambodžou:

Toulky Kambodžou
Toulky Kambodžou
Toulky Kambodžou
Toulky Kambodžou
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
paráda Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
zajímavé
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles