Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Trpíte seboreou, atopií nebo svědivou a podrážděnou kůží?

22. 02. 2019 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Problém může vzniknout

už během mytí.


Potíže jako seborea, atopie nebo svědění mají jedno společné: jsou spojeny s citlivostí až přecitlivělostí kůže. Ovládnout je vám pomůže účinná mycí pěna Mediket Ictafoam.

Ač jsou příčiny těchto potíží rozdílné – nadprodukce kožního mazu u seborey, zánět kůže u atopie – kdo někdy trpěl nebo pečoval o někoho s těmito potížemi, dobře ví, že bohužel i maličkost může stav kůže znatelně zhoršit a z klidné kůže je najednou pálivé, svědivé, život znepříjemňující bojiště. Zhoršení stavu kůže je vždy nepříjemné a dotčení se tedy přirozeně co nejvíce snaží, aby vůbec nenastalo.

mycí pěna Meiket IctafoamČasto je opomíjená důležitost správného mytí: člověk má pocit, že tak krátká doba z celého dne nemůže mít na kůži vliv. Opak je pravdou: nesprávné mytí může problémy ještě několikanásobně zhoršit. Co tedy pro svou kůži můžete během mytí udělat?

1. Nastavte si správnou teplotu vody. Ideální teplota je vlažná či studená, v žádném případě nepřesahující 36°C. Proč? Příliš teplá až horká voda dehydratuje pokožku, narušuje její přirozenou ochrannou bariéru a zvyšuj průtok krve. Zvyšuje se tím riziko zánětů, olupování a kůže se stává náchylnější k bakteriální nerovnováze. Doporučená teplota vody je kolem 30°C. A teď schválně, která z vás si dnes večer také půjde svoji vodu změřit!

2. Používejte na mytí kůže jemný mycí přípravek. Nevhodné pro citlivou kůži jsou přípravky s agresivními detergenty (mýdlem). Ty jsou ale bohužel také ty nejrozšířenější na trhu. Zapomeňte také na různé mycí houby.

Nejvhodnější mycí přípravky jsou ty, které jsou pro citlivou kůži přímo vyvinuty, jako například mycí pěna Mediket Ictafoam, která je ideálním řešením pro všechny typy kůže, které vyžadují extrémně jemné mytí. Mediket Ictafoam zmírňuje svědění, reguluje tvorbu kožního mazu a zmírňuje tělesný pach, který vzniká společně se seboreou. Pěnová forma je k pokožce nejšetrnější.

pěna Mediket IctafoamMediket Ictafoam obsahuje bílý ichthyol a dermosoft® decalact, což jsou dvě účinné látky, které mají antibakteriální a antimykotické účinky. Bílý ichthyol zabraňuje vzniku zánětu, zmírňuje svědění, zjemňuje zrohovatělou pokožku a má antiseboroické vlastnosti. Dermosoft® decalact kůži jemně myje a zabraňuje vzniku nepříjemného zápachu spojeného s kožními problémy.
Jemná a účinná pěna Mediket Ictafoam je k dostání v lékárnách.

3. Správně se sušte. Hrubý ručník a dlouhé drhnutí patří do dob dávno minulých. Ideální je po sprše kůži ručníkem jemně otřít či jakoby „poklepávat“. Ručník by měl být ze 100% bavlny či bambusu a vypraný v hypoalergenním pracím přípravku na co nejvyšší možnou teplotu (alespoň 60°C), která účinně bojuje proti mikroorganizmům a bakteriím. Ideální je ručníky sušit v sušičce, která vlákna krásně načechrá a zjemní. Důležité je také ručník po každém použití nechat zcela uschnout a měnit jej co nejčastěji: doporučovány jsou maximálně tři dny.

Znali jste tyto tipy? A zaujal vás přípravek Mediket Ictafoam? Více se o této mycí pěně dozvíte ZDE.





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Trpíte seboreou, atopií nebo svědivou a podrážděnou kůží?:

Trpíte seboreou, atopií nebo svědivou a podrážděnou kůží?
Trpíte seboreou, atopií nebo svědivou a podrážděnou kůží?
Trpíte seboreou, atopií nebo svědivou a podrážděnou kůží?
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !