8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Učitelka klavíru - Janice Y. K. Lee

23. 05. 2010 | Knižní tipy

Název knihy: Učitelka klavíru
Autorka: Janice Y. K. Lee
Nakladatelství: Plejáda
Datum vydání: 27. 4. 2010
Rozměry: 216 x 276 mm
Počet stran: 248 stran.
Cena: 299,- Kč


Dne 27. 4. se dostala na pulty českých knihkupectví první kniha nadějné autorky Janice Y. K. Lee „Učitelka klavíru“. Jedná se o milostný román, který pojednává o vášnivé lásce Angličana k překrásné Euroasiatce. Kniha je určena především pro ženy, které se rády nechávají unést hloubkou a vášní milostného vztahu. Někdy je však konec milostného románu pouhým začátkem.


autorkaHlavní hrdina Angličan Will Truesdale v roce 1942  přijel do Hong Kongu, kde se vášnivě zamiloval do překrásné Euroasiatky jménem Trudy Liang. Jejich láska byla ale záhy ohrožena japonskou invazí. Ta má strašný dopad nejen na ně dva, ale i na všechny členy jejich křehké komunity, kdy je v těchto nejtemnějších dnech války každý schopen zradit každého.


O deset let později přijíždí do Hong Kongu Claire Pendletonová a začne vyučovat hře na klavír dceru bohaté rodiny Chenů. Anglická provinční novomanželka se nechá brzy svést bohatým koloniálním společenským životem. A brzy si začíná i románek…jen pro to, aby zjistila, že za tajemným chováním jejího milence se ukrývá strašlivá minulost.


Jako nitky se tímto okouzlujícím románem táhnou a vzájemně proplétají neuvěřitelné možnosti volby jednotlivých protagonistů-mezi láskou a bezpečím, odvahou a samotným přežitím, mezi současností a, to především, minulostí.


Janice Y. K. Lee se narodila a vyrostla v Hong Kongu, vystudovala na Harvardu. Dříve pracovala jako editorka časopisu Elle, v současnosti žije s manželem a dětmi v Hong  Kongu. „Učitelka klavíru“ je její první kniha.


Málokdy se najde tak okouzlující a přesvědčivý debut, jakým je kniha Učitelka klavíru od Janice Y. K. Lee. Tento úžasně napsaný román plný intrik, lásky a zrady je strhující svým ztvárněním a přesným popisem krásného života a světa Hong Kongu, který je vržen do ohniska války. Se svou fascinující souhrou mezi Východem a Západem a širokým záběrem nespoutaných charakterů, obzvláště potom oblíbené Trudy Liang, je tento příběh skutečně neodolatelným kouskem fikce.“
        - Chang-Rae Lee


Tuto knihu Učitelka klavíru zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Plejáda.


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !