Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Udělejte něco pro své zdraví: nepřehánějte to s úklidem

10. 12. 2011 | Domácnost
Správná hospodyňka uklízí vlastně neustále, takže ji pak ani větší (třeba předvánoční) úklid nezaskočí. Každá přece chceme mít domácnost jako ze škatulky.

Jenže… Nic se nemá přehánět - a představte si, že to platí i o úklidu! Opravdu, tohle nevymyslel žádný líný muž; teorie o pozitivním vlivu špíny je podložena již několika světovými vědeckými studiemi. Například britští vědci dlouhodobě pozorovali 11 tisíc dětí z různých domácností. Závěr jejich výzkumu není myslím ani moc překvapivý: děti z příliš pořádkumilovných domácností trpěly více na astma a různé vyrážky, ekzémy a alergie. Oproti tomu děti, jejichž rodiče jsou k čistotě shovívavější, byly i celkově zdravější. Pokud je totiž imunitní systém v rozumné míře vystavený různým bakteriím a parazitům, jen pak se může správně vyvíjet a je silnější.

Problém je, že dnes na rozdíl od dob našich babiček žijeme v téměř sterilním prostředí. Každý náznak špíny okamžitě likvidujeme - pomocí chemikálií… Málokterá z nás už na prach použije jen obyčejnou prachovku a namísto horké vody a octa raději saháme po „účinnějších“ (nejlépe značkových) prostředcích. Pračku pro jistotu nastavujeme na nejvyšší teplotu. Maminky běhající stále za svými ratolestmi s hygienickými ubrousky v ruce nejsou žádné výjimky. Chceme naše děti chránit, chceme, aby byly zdravé, ale ve skutečnosti je tímto přístupem více vystavujeme riziku vzniku různých onemocnění.

Jak tedy mít čistou domácnost a zároveň zdravé děti? Jednoduše: stačí zvolit zlatou střední cestu. Nemusíte denně celý byt včetně jeho obyvatelů „dezinfikovat“. Nechci tím říct, že máte přestat uklízet, nemýt se a děti nechat pojídat smetí (i když moje spolužačka ze základky, která s oblibou pojídala listí, hlínu a jiné dary přírody, byla snad nejzdravější dítě na celé škole). Jen to chce zapojit zdravý rozum a dbát na dodržování základních hygienických návyků.  A co potom s vyšetřeným časem?  Můžete ho věnovat třeba hrám se svými dětmi nebo ho více trávit s Chytrou ženou…

Autor:uznevim


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
V JEDNÉ ORGANIZACI PRO DUŠEVNĚ NEMOCNÉ PRACOVALA PANÍ TERAPEUTKA.JEJÍ TERAPIE BYLA DOKONALÁ ČISTOTA!NĚKDY NÁS POVĚŘOVALA NESMYSLY.JEDEN ZA VŠE.DÁVALA JSEM VAŘIT VAJÍČKA NA TVRDO.
ŘEKLA MI NEŽ JE DÁM VAŘIT DO VODY AŤ JE UMYJI.PTÁM SE PROČ.A PANÍ TERAPEUTKA ODPOVĚDĚLA AŤ JSOU ČISTÁ JINAK MŮŽEME DOSTAT SALMONELU.ODMÍTLA JSEM PROTOŽE AŽ VAREM SE TO ZNIČÍ!TA ŽENA BYLA V ZAJETÍ ČISTOTY.AŽ MI JÍ BYLO LÍTO.JINAK BYLA MILÁ A PŘÁTELSKÁ.
Obrázek uživatelky
profil
také nejsem vyznavačem naleštěného bytu. Měla jsem známou, ta si na tom zakládala a když jsem tam přišla na návštěvu s dětma, tak jen sledovala, jestli jí někam mákli ani jsme si nepokecaly. I když jsem ji měla ráda, nerada jsem tam chodila a tak jsem ji víc zvala k nám. Bylo to pohodovější. Adventní čas si užívám jinak než gruntováním.
Obrázek uživatelky
profil
Zdieľam rovnaký názor, ako autor(ka) článku. Všetko, čo sa preháňa - škodí. Čistiace prostriedy sú čím ďalej agresívnejšie a okrem toho, že nám majú za úlohu vytiahnuť z vreciek nemalé peniaze viac škodia ako pomáhajú. Mojími najlepšími čistiacimi pomocníkmi sú ocot a soľ a vyčistím nimi lepšie a lacnejšie ako drahou chemikáliou.
Obrázek uživatelky
profil
to nepřeháním jako za mlada...hezky napsané...10b.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Uklízím každý den,máme domácí mazlíčky psy a kočky,ale od jara do podzimu to moc nestíhám,protože přijdu z práce a zustávám na zahradě a v pergole.SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles