8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 50. týden

11. 12. 2023 | Televizní tipy
Prosincová zábava na Prima ZOOM. 

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 50. týden:


12. 12. 21.00 – Viking Rollo

Možná znáte Rolla jako jednu z hlavních postav akčního historického seriálu Vikingové. Ale věděli jste, že podobný hrdina skutečně existoval a zapsal se do dějin? Díky mnoha letům pátrání nyní můžeme odhalit velkolepý příběh zapomenutého bojovníka, který byl předkem slavného Viléma Dobyvatele. Rollovo dobrodružství začíná v roce 876. Narodil se do šlechtického rodu a svým charismatem zastínil i známějšího vikingského vládce Haralda Modrozuba. Když mu bylo 20 let, vyhnali ho z rodné Skandinávie. 

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 50. týdenA tak se plavil po moři na vikingské lodi v doprovodu věrných bojovníků. Bez většího cíle zamířil podél pobřeží Severního moře, které cestou plundroval jako pravý pohanský lupič. Podařilo se mu proniknout až na hladinu Seiny a do Franského království, kde obléhal města i vesnice. V roce 911 mu král Karel Prostý, který nedokázal Rolla porazit, nabídl, že když konvertuje na křesťanskou víru, dostane půdu na západě země. 

Viking, který do té doby věřil v Thóra a Ódina, se tak stal křesťanským vévodou a nově nabité území pojmenoval Normandie – země mužů ze severu. Vydejte se po stopách lstivého stratéga a sledujte jeho životní cestu od norských fjordů přes rouenskou katedrálu až na Hebridy. Seznamte se s neohroženým vikingským hrdinou, který během hledání azylu umně spojil všechno dohromady: válku i diplomacii, severské bohy s křesťanstvím, vyhnanství i integraci.

16. 12. 20.00 – Boj o přežití v Alpách

Jak mohou různé druhy zvířat přežít mrazivou zimu ve vysokých horách? Dokumentární film Boj o přežití v Alpách odhaluje, jak si různé druhy zvířat dovedou poradit během zimního období v nepříznivém prostředí. Navzdory nízkým teplotám a omezené nabídce potravy se kamzíkům, jelenům a sněžným zajícům daří překonávat i nejchladnější měsíce. Podívejte se, co odhalily nejnovější výzkumy: úžasné schopnosti, které se vyvinuly u těchto zvířat, aby se dokázala přizpůsobit extrémním podmínkám. A zjistěte, jak klimatické změny mění chování zvířecích obyvatel Alp.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!



Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 50. týden:

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 50. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 50. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 50. týden
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !