Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Už balíte na lyžovačku v Alpách? Nezapomeňte na cestovní pojištění

9. 01. 2019 | Praktické rady
-Komerční sdělení-

Stovky tisíc Čechů každoročně vyráží na hory do zahraničí. Bohužel ne všichni si ale s sebou na zimní dovolenou přibalí i kvalitní cestovní pojištění, přitom lyžování a snowboarding se řadí mezi nejrizikovější sporty. Proč byste letos neměli cestovní pojištění rozhodně opomenout?

Řada lyžařů spoléhá na to, že jim se nic nestane. Zvládli to bez pojištění v loni i předloni, tak proč by to letos nemělo zase vyjít. Jenže pokud zrovna letos na sjezdovce v rakouských Alpách nešikovně upadnete a zlomíte si nohu, pak budete o zhruba 70 000 Kč chudší, transport helikoptérou do nemocnice vyjde na 100 000 Kč a v případě operace si připravte stovky tisíc. Přitom za cestovní pojištění zaplatíte od pár desítek korun až po 200 Kč na den. Částka, která se v celkových nákladech v podobě ubytování, dopravy, skipasu, lyžařské výbavy a jídla jistě ztratí.

EHIC a ani cestovní pojištění k platební kartě vás nespasí


pojištění na zimní dovolenou„Ale od čeho mám evropský zdravotní průkaz?“ Vězte, že modrá kartička, kterou máte stále u sebe, vám v zahraničí bude houby platná. Ano, pokryje alespoň nejnutnější ošetření, ale jen ve státem provozovaných zařízeních. Jakmile vás tak ze sjezdovky převezou do soukromé nemocnice, můžete už začít vysypávat úspory z prasátka. A v sanitce se vás zdravotníci rozhodně nebudou ptát, kam chcete dovézt, vezmou to nejkratší cestou k nejbližšímu zařízení.
Navíc, pokud si sjednáte komerční pojištění na zimní dovolenou, pak získáte i asistenční službu, kterou v případě pojistné události můžete ocenit.

 „Já si ale platím cestovní pojištění k platební kartě.“ Ani to není všespásné. Takové cestovko obvykle zahrnuje jen základní pojistku, proto se vždy vyplatí zjistit si před dovolenou, před jakými riziky a do jakých limitů vás pojištění skutečně ochrání.

S koupí zájezdu si nesjednáváte automaticky i cestovní pojištění


V neposlední řadě někteří turisté spoléhají na cestovní kancelář a věří, že s koupí zájezdu si sjednávají automaticky také cestovní pojištění. To většinou neplatí. Cestovní kancelář vám obvykle ale nabídne možnost uzavřít smlouvu navíc. Bohužel bez možnosti výběru nejlepšího pojištění, proto se vyplatí si vždy cestovní pojištění porovnat na internetu. Jen tak zjistíte, jaká pojišťovna nabízí nejlepší produkt za nejlepší cenu. Oproti kamenným pobočkám navíc na internetu můžete až třetinu ceny ušetřit. Online sjednáte např. cestovní pojištění Allianz, Kooperativa, AXA nebo ČSOB.

Opomíjení cestovního pojištění vám sice mohlo předešlá léta vycházet, ale letos tomu může být jinak. Chystáte-li si užít zimní dovolenou, ať už třeba v Alpách nebo v Tatrách, nepokoušejte znovu štěstí a raději si sjednejte včas cestovní pojištění.  




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles