8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Valentýnské kouzlo: jak mít neodolatelné rty k zulíbání

13. 02. 2014 | Krása
Den svatého Valentýna už je doslova za dveřmi a ty šťastnější z vás si jej bezpochyby připomenou příjemně stráveným večerem se svým milovaným. Vaše ústa by v ten večer měla vybízet k polibkům, proto věnujte jejich péči a přípravě náležitou pozornost už nyní. Přední odbornice na kosmetiku a péči o pleť, Jacquie Carter, se s vámi podělí o pět užitečných triků, díky nimž budou vaše rty neodolatelně svůdné.

Čas od času se jistě každá z vás potýká s problémem rozpraskaných vysušených rtů, obzvláště v zimních měsících. Rty jsou obecně velmi citlivá část těla, a proto je třeba ji chránit. Slunce, vítr, přílišné sucho a již zmíněné chladné počasí se na vzhledu rtů podílejí velmi významně.

Valentýnské kouzlo: jak mít neodolatelné rty k zulíbání1: Ochrana je základ


Rty mají jen velmi tenkou vnější kožní vrstvu a navíc obsahují málo melaninu, který je nezbytný k ochraně před slunečními paprsky. Z toho důvodu byste, milé dámy, měly vždy své rty chránit produkty s ochranným UVA a UVB filtrem. Já osobně mám hned několik ochranných tyčinek na rty – jednu v autě, druhou na nočním stolku a další v kabelce. Rty jsou opravdu velmi citlivé a zranitelné místo, vyžadují tedy neustálou péči bez ohledu na roční období.

2: Nezapomínejte na hydrataci


Dodržovat pitný režim by mělo být samozřejmostí pro každého člověka, není však dobré zahrnovat do něj slazené limonády či kávu. Doporučuji pít během celého dne hodně zeleného čaje a vody, rozpraskané rty jsou totiž indikátorem toho, že vaše tělo je dehydratované a potřebuje doplnit vodu.

3: Neolizujte si rty


Rty postrádají jak potní, tak mazové žlázy, takže jsou velmi náchylné k dehydrataci. Občas jistě máte tendenci si své rty olíznout, což sice může zdánlivě vyřešit problém při pocitu jejich vysušení, ale ve skutečnosti jejich stav ještě zhorší. Tím, že se sliny z povrchu rtů rychle odpaří, vaše pusa zůstane ještě sušší než předtím. Je to zkrátka začarovaný kruh, z něhož se musíte dostat. Snažte se odolat pokušení a namísto olíznutí vždy natírejte své rty zvláčňujícím balzámem. Můj osobní trik – nejprve na rty aplikuji balzám, počkám asi dvě minuty a teprve pak si je natřu rtěnkou s jemnými třpytkami.

4: Užívejte vitamíny


Věřte tomu nebo ne, nedostatek vitamínů se projeví na vašem těle zevnitř i navenek. A právě tyto nedostatky mohou také vést k rozpraskaným rtům. Proto byste, milé dámy, měly dbát i na to, co jíte a snažit se mít co nejpestřejší jídelníček. Obzvlášť teď v zimě je také dobré užívat vitamínové tablety, zejména ty se zvýšeným obsahem vitamínů B, C a E, které nejlépe pomáhají vyživovat vaše rty zevnitř.

 5: Jezte zdravě


Součástí dlouhodobé péče o vaše rty by měla být i zdravá strava bohatá na esenciální mastné kyseliny. V jídelníčku by vám nemělo chybět čerstvé ovoce a zelenina, ryby, celozrnné pečivo a olivový olej. Speciálně doporučuji užívat doplňky stravy s obsahem Omega 3 mastných kyselin, které jsou pro pleť a rty blahodárné.

Milé dámy, pokud se budete řídit těmito jednoduchými radami, vaše rty se promění ve dvě neodolatelně svůdné Valentýnské maliny k zulíbání.

Autorka: Jacquie Carter
Zdroj, foto: Herbalife


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !