Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vegetariánatví a veganství

14. 10. 2017 | Vaše příběhy
Vegetariánství, životní styl nebo módní trend? 
V dřívějších dobách byli vegetariáni a vegani velmi odsuzovaní lidé, avšak dnes je tomu jinak! Může za to současná moderní doba a propagace zdravého životního stylu a nebo rozmanitost mladých lidí? V tomto článku budeme polemizovat a uvažovat, proto nečekejte ustálené názory, ale spíše otevřené otázky pro vás. Nechte svou fantazii a mozek pracovat a zkuste si vytvořit vlastní názor! Nejprve si pojďme ujasnit, co tyto dva pojmy znamenají.


Vegan - člověk, co nepozře a ani nijak jinak neužije živočišné produkty a nebo produkty jimi vyprodukované jako například vajíčka, mléko, med apod.

Vegetarián - člověk, co nepozře nic, kvůli čemu by bylo zvíře zabito, tím pádem myslíme maso, želatinu a samozřejmě si ani neobleče kožich, nebo nekoupí koženou kabelku.


Otázkou zůstává, zdali má vegetariánství smysl. Zamyslete se, vegetariáni nechtějí, aby bylo zvíře zabito na úkor člověka, ale nadměrným dojením mléka  v nepříznivých podmínkách se krávám z většiny procent zanítí vemeno a v důsledku na to zemřou. V tom případě vegetariáni pitím mléka svým způsobem také zabijí zvířata.

Bílkoviny, vitamíny, vláknina a železo?

Často kladené otázky pro „býložravce“. Vzhledem k tomu, že tito lidé žijí velice zdravým životním stylem a jedí například tofu plné bílkovin, ovoce a zeleninu plnou vitamínů, zejména mrkev s vitamínem B12, který je obsažen v mase, jsou tyto argumenty podle mě absolutně zcestné. Co si myslíte vy?
Viděli jste někdy velkochovy a obrovské mlékárny? Pokud ano, máte opravdu silný žaludek. Věděli jste, že kuřata, co jíme, jsou po narození napíchávána antibiotiky, aby rychleji vyrostla? Stále si pořád někteří myslí, že maso v dnešní době je zdravé. Ano, je, ale v určité míře, asi všichni víme,  z čeho se skládají párky, že?

Já osobně neodsuzuji ani veganství, ani vegetariánství, ale ani lidi, kteří maso mají na denním pořádku.

Nelabb - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Upřímně, ať si každý jí, co chce, je to jeho věc...ale když se pak dočítám v novinách, jak veganská matka utrápila dítě hlady, protože se jí nelíbilo, že by pilo mléko, to je na pěst.. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles