Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velbloudí farma v Záhosticích

15. 09. 2016 | Česká republika

Pojedete-li přes Záhostice na Táborsku, určitě se stavte na velbloudí farmě, zvláště máte-li rádi exotická zvířata a děti s sebou. Jeli jsme na výlet a cestou jsme na chvíli zastavili na farmě, kde jsou k vidění velbloudi a lamy. Protože jsme jen projížděli okolo a neohlásili se dopředu, byla nám k dispozici jen prohlídka velbloudí zoo. Farma nabízí také vyjížďky na velbloudech a procházky s lamami, ale tyhle akce se musí objednat dopředu.

Parkoviště pro auta se nachází ve dvoře statku a z dvora je přístup k výběhům, kde jsou umístěna zvířata. Lamy a velbloudi jsou umístěni v samostatných výbězích. Bylo vedro a tak se zvířátka schovávala ve stínu. Jak se zdálo, jsou všechna zvyklá na lidi a velice přátelská. Drbání velbloudů za ušima je povoleno!

Když jsme se zastavili u výběhu, některá zvířata k nám přišla a krásně zapózovala. Překvapilo mě, jaký rozsah odstínů měla barva srsti u velbloudů, od mléčně bílé přes světle hnědou až po tmavší hnědou. Velbloudi byli jak jednohrbí, tak dvouhrbí.

Lamy se taky barvou lišily. Ve výběhu byla jen jedna strakatá a s ní koně. Většina lam se schovávala ve stodole u výběhu a nenechaly se vyrušovat. Jedna z nich se stala mojí favoritkou. Nejen, že se jako jediná namáhala ze stodoly vykouknout, ale překrásně mi zapózovala a zasmála se do fotoaparátu.

Velbloudí farmaK velbloudům a lamám se váže také výstavka, která je nachystána v jurtě v blízkosti výběhů. Takže je možné prohlédnout si mongolský stan i zevnitř. Můžete se v jurtě dozvědět různé zajímavosti o těchto zvířatech. Prohlédnout si opravdovou lebku velblouda nebo si třeba sáhnout na výrobky z lamí srsti.

Mluvili jsme i s majitelkou farmy, u které se dají koupit drobné suvenýry. Na paní bylo vidět, že je farma její velký koníček a má zvířata ráda. Přesto, že je má zjevně moc ráda, má k nim přístup jako k chovným zvířatům, což by možná některé lidi zaskočilo.

Ve výbězích jsou k vidění i jiná zvířata – koně, poník, koza a chlupaté prase. Ano, opravdu čtete dobře, prase bylo skutečně chlupaté. Takové jsme viděli poprvé v životě. Obvykle má prase jen řídké štětiny. Paní majitelka nám řekla i jak se plemeno tohoto prasete jmenuje, ale nezapamatovala jsem si to.

Přestože jsme na farmě nebyli dlouho, moc se nám tam líbilo. Určitě by stálo za úvahu se tam stavit ještě jednou na delší dobu a využít i něco z programu, který se musí objednávat dopředu.

Dana12345 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Velbloudí farma v Záhosticích:

Velbloudí farma v Záhosticích
Velbloudí farma v Záhosticích
Velbloudí farma v Záhosticích
Velbloudí farma v Záhosticích
Velbloudí farma v Záhosticích
Velbloudí farma v Záhosticích
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pro děti bezva Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
díky za tip..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
určitě pojedeme na výlet s tříetou vnučkouSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles