Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velikonoční výstava

8. 04. 2023 | Vaše příběhy
V nedalekém městečku se každoročně konají dvě výstavy za rok. Jedna konkuruje litoměřické Zahradě Čech, jen je v názvu Východních Čech. Obě jsou na podzim. 

Touto dobou, před Velikonoci je ta jarní. Otázka je vždy, jaké bude počasí. Ovlivňuje to doba, na kterou tyto svátky vycházejí. Letos vyšel termín právě na konec března a začátek dubna. Jelikož   1. vyšlo právě na sobotu a teploty nejsou letos moc vysoké, tak si svatý Petr pohrál i s dešťovými přeháňkami. Dopolední deštík byl mírný, následovalo větrné období, kdy se na obloze střídaly černé mraky, ale i sluníčko. Toto vydrželo dobře 4 hodiny, pak se strhl pořádný déšť i s krupkami.  To jsme již byly doma.

velikonoční výstavaS dcerou jsme se vydaly k vlaku s deštníky. Do areálu sokolské zahrady nás déšť stále provázel. Výstava se koná v budově sokolovny, kde jsou ukázky pletení pomlázek, ukázka výroby keramiky, drátkování na vyfouklá vejce různých velikostí. Každoročně jsou přítomna i děvčata ze školy paličkování, vystavují tu svá díla i ukazují, jak se na herduli vytváří krásná krajka na podvinku. 
Každoročně se vystaví u několik kraslic, kterým dávají lidé hlas. Je zajímavé pak sledovat, zda se mi podařilo podpořit vítěze.

Venkovní výstava je věnovaná prodeji květin, cibulovin, skalniček. Někdy jsou i ovocné stromky nebo okrasné keře. Letos se mi díky aprílovému počasí jevila nabídka menší. Ne vše se dá schovat pod plachty. Potřebovala jsem pro maminku na hrob nějaké květiny, ale takové, které by přežily avizované noční mrazíky. Naštěstí macešky a narcisky v tuto dobu kralovaly největší nabídkou. Vybrala jsem si malokvěté macešky žluté a jedny fialkové. Paní mi ochotně ještě doporučila narcisky s malými květy, kterým z cibule vyrůstalo spoustu květů, další poupata se ukazovala. Bylo rozhodnuto, vybráno. Jen doma naaranžovat do příslušné misky a druhý den odvézt.

Každoročně bývá na této  výstavě umístěna ovečka, letos se dvěma maličkýma jehňátky. Ta se k sobě choulila, aby se v aprílovém počasí zahřála.

Na druhé straně se dostalo místo pro obrovskou maminu 4 králíčků. Jeden se vesele předváděl, panáčkoval a přeskakoval své sourozence. Těch zvířátek bylo letos méně, přece jen travnatá plocha, nasáklá po deštích vodou se brzo mění na rozbahněnou, kde se špatně chodí. Zabahněná obuv a možnost uklouznutí není moc příjemná věc.

I přes tyto nepříjemnosti jsme se vracely spokojeně domů, s inspiracemi na výzdobu domova.

2baculka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Velikonoční výstava:

Velikonoční výstava
Velikonoční výstava
Velikonoční výstava
Velikonoční výstava
Velikonoční výstava
Velikonoční výstava
Velikonoční výstava
Velikonoční výstava
Velikonoční výstava
Velikonoční výstava
Velikonoční výstava
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil


Pěkný článek a hezké fotkySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Renči, krásně napsané
Obrázek uživatelky
profil
Regi, moc hezké povídání i zážitek. Sárinka by ze zvířátek jásala.I přes chladné počasí jste si to užily.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článečekSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles